Skip to navigation Skip to main content

Help de bergen schoon te houden! - Indebergen.nl

Beleef een geweldige dag in de natuur. Met een heerlijke BBQ lunch, een fantastische middag vol met leuke outdoor activiteiten én een ochtend vol met... vuilniszakken. Help mee de natuur schoon te maken door deel te nemen aan een Envirotrek van Respect The Mountains. Elk jaar bezoeken 100 miljoen toeristen de Europese Alpen en zij laten allemaal hun sporen achter in de vorm van afval. Er is een groeiende behoefte aan directe actie om vuil te verwijderen op deze populaire bestemmingen. Envirotrek vervult deze behoefte. Een wandeling door de natuur, maar dan met vuilniszakken én grijpers. Wie vindt het meeste afval?

Jublileum editie

Envirotrek viert dit jaar een jubileum: al 5 jaar vinden er Clean Up evenementen plaats in verschillende Europese landen. Dit jaar wordt Envirotrek in vijf verschillende landen georganiseerd, inclusief Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk. De aftrap van het seizoen is 16 juni in Peak District in het Verenigd Koninkrijk. Maar ook in Nederland is er de kans om mee te doen. Vlakbij de hoogste duin van Nederland, in Schoorl, zal op 30 Juni 2013 een Envirotrek plaatsvinden te Dopersduin. Envirotrek geeft mensen de gelegenheid iets terug te doen voor de natuur terwijl ze er van genieten.

Het programma

Het programma begint om 09.30u. Je loopt een route door de natuur en ondertussen verwijder je het afval uit de natuur. Iedere Envirotrek groep krijgt een groepsleider en schoonmaakmaterialen overhandigd. De Clean Up eindigt rond 12.30u, waarna je een beloning krijgt in de vorm van een heerlijke BBQ lunch. De resterende middag wordt gebruikt om een outdooractiviteit uit te proberen, namelijk mountainbiken, zeekajaken, een kompas tocht (met schatzoeken) of kickbiken (een soort grote step). Je hebt zelfs kans een leuke prijs te winnen voor het meest origineel gevonden afval. De dag eindigt rond 16.00u.

Dagindeling

 

  • › 09.00-09.30: Aankomst van deelnemers
  • › 09.30: Opening en start Clean Up
  • › 12.30: BBQ lunch
  • › 13.15: Prijsuitreiking
  • › 13:30: Start middag/outdoor activiteiten
  • › 16.00: Afsluiting van de dag

Schrijf je nu in!

Om zeker te zijn van een plaats, registreer je via: https://www.respectthemountains.com/Inschrijfformulier.aspx
De entree kost 10 euro, inclusief een t-shirt, de BBQ lunch en een outdoor activiteit. Kinderen zijn welkom, en betalen slechts 5 euro entree tot 12 jaar. Stevige schoenen worden aangeraden, evenals het meebrengen van water en zonnebrand.

Envirotrek Clean Up Series

Wat is een Envirotrek?

Envirotrek is een serie van Clean Up evenementen met drie aandachtspunten:

  • › 1. Het opruimen van (zwerf)afval in natuurgebieden
  • › 2. Het creëren van Berg Bewustzijn
  • › 3. Het bouwen van een gemeenschap door samen te werken

Respect the Mountains

Respect the Mountains is een Nederlandse non-profit organisatie die een bijdrage wil leveren aan het structurele behoud van de natuur en de leefomgeving in de bergen, en dan met name de Europese Alpen, zodat toekomstige generaties ook kunnen genieten van deze gebieden. Dit doet zij door de individuele internationale bergsporter bewust te maken van de kwetsbaarheid van de bergen en van de simpele manieren om de negatieve impact van de bergsporter zo klein mogelijk te houden.

Klik hier voor meer informatie over Respect The Mountains en de Envirotrek >>

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.