Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - kvj774hhfznxmryyd6ga
Oostenrijk

Vakantie Strass im Zillertal

  • "Elke dag weer kiezen waar je heen gaat vanuit Strass"

  • Eerste dorpje in het Zillertal
  • Direct aan de snelweg en toch in de bergen
  • Optimaal gelegen voor daguitstapjes

Aan de ingang van het Zillertal ligt Strass im Zillertal. Dit dorpje ligt bij de splitsing van de Inn en de Ziller en is zeer geschikt voor de vakantieganger die veel wil zien in de regio. De ligging aan de snelweg en aan de ingang van het Zillertal zorgt ervoor dat je zo in het Zillertal bent, maar ook naar de Achensee rijdt of via de snelweg andere dalen en steden bereikt. Strass im Zillertal is een perfecte uitvalsbasis voor een mooie en afwisselende zomervakantie, waarbij je niet alleen het Zillertal kunt ontdekken, maar ook snel andere populaire plekken van Tirol kunt bezoeken.

Het dorpje met nog geen 900 inwoners ligt op 520 meter hoogte. Strass heeft een goede aansluiting met het openbaar vervoer. Met de Zillertalbahn rijd je met de trein zo het gelijknamige dal in. Ook voor de tourfietsers ligt Strass im Zillertal in de zomer perfect, want het ligt langs de Innradweg en vlakbij de Zillertal Radweg. Op de fiets kun je de mooie steden Kufstein en Innsbruck binnen 3 uur bereiken. Toch is een auto ook erg fijn, dan zie je het meest van de omgeving.

Strass im Zillertal: ideale uitvalsbasis

Tijdens je vakantie in Strass im Zillertal sta je dagelijks voor een keuze, want er is op kleine afstand zo ontzettend veel te doen in de regio. In het populaire Zillertal ben je op je plek voor een familie- of actieve vakantie en kun je zelfs 365 dagen per jaar skiën. Ga je liever het water op of in? Dan ben je bij de Achensee op de juiste plek. Cultuur snuiven? Dan mag je de legendarische binnensteden van Innsbruck met het gouden dak en Kufstein met zijn oude vesting niet overslaan. Ook vind je op een paar kilometer rijden de ingang van het Alpbachtal, wat tevens een aanrader is voor een mooie bergvakantie.

Bedevaartkerk Maria Brettfall

Als je vanuit het oosten Strass im Zillertal nadert, zie je van verre al de bedevaartskerk Maria Brettfall liggen. Het schilderachtige kerkje torent letterlijk boven het dorp uit en ligt op 650 meter hoogte op een rots. Het werd in 1536 gebouwd en bestaat sinds 1729 in z’n huidige vorm. Het is een van de stops van de Jakobsweg door Tirol. Vanuit Strass ben je in zo’n 30 minuten wandelen bij de kerk. Het uitzicht is zeker de moeite waard en de inspanning is maar van korte duur. Gewoon doen dus.

Weer in Strass im Zillertal

Vandaag

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
20°C / 33°C

Vorstgrens

4291 meter

Regen

3 mm

Morgen

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
18°C / 25°C

Vorstgrens

3992 meter

Regen

3 mm
Toeristeninformatie voor Strass im Zillertal
Name Erste Ferienregion im Zillertal
E-mail info@best-of-zillertal.at
Telefoon 62262
Algemene Informatie
Aantal inwoners
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 921 km
Hoogte Dorp 523
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart