Wandelen in Willingen (Duitsland)

Wandelvakantie in Willingen

Wandelen in Willingen is prachtig. Je vindt hier een groot aanbod aan verschillende wandelingen. Een deel van de populaire lange afstandswandeling, de Rothaarsteig, loopt langs het Duitse dorp en in de directe omgeving zijn nog veel meer wandelingen te maken. Deze route is zeker een aanrader voor een wandelvakantie in Willingen. Daarnaast worden drie keer per jaar de Willingen Wanderwochen georganiseerd, een week met zes begeleide wandelingen waarbij je de natuur rondom Willingen ontdekt. In totaal biedt Willingen 300 km aan wandelpaden.

Wandelen in Willingen
(Foto: © Rothaarsteigverein, Klaus-Peter Kappest)

Gecertificeerde wandelingen in Willingen

Willingen is de eerste regio in Duitsland die het zegel 'Qualitätsregion Wanderbares Deutschland' heeft gekregen van de Duitse Wandelvereniging. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Je vindt hier verschillende gecertificeerde wandelingen in de regio. Deze wandelingen zijn beoordeeld op de route, bestrating, bewegwijzering, natuur, landschap, bezienswaardigheden, horeca onderweg, haal- en brengservice en parkeermogelijkheden. Aan de hand van de score op deze criteria hebben een aantal wandelingen dus een zegel gekregen. Voorbeelden én aanraders zijn: de Willinger Uplandsteig, de Rothaarsteig, de Hochsauerland Kammweg en de Winterberger Hochtour.

Wandelen met een gids

Willingen is het thuis van vele gediplomeerde wandelgidsen. Het hele jaar door worden hier dan ook begeleide wandelingen georganiseerd. Van dagtochten tot de Willingen Wanderwochen, de gidsen staan dag in dag uit te popelen om met hun gasten op pad te gaan. Tijdens de begeleide wandeltochten vertelt de gids allerlei interessante feitjes over de natuur, over het leven en over de geschiedenis van de regio. Let op: Het minimum voor een begeleide wandeling is vier personen.

  • Willingen heeft 300 km wandelpaden.
  • Eén daarvan is de 64 km lange Uplandsteig, een pittige route, die op een heel natuurlijke manier aangelegd is en om de gemeente Willingen (Upland) gaat.

Wandelen

Aantal km gemarkeerde en onderhouden wandelpaden 4 Wandelpaden voor beginners? Ja
Wandelpaden voor gevorderden? Ja Wandelpaden voor experts? Ja
Aantal nordic walkingpaden 7 Aantal km's of nordic walking paden 40
GPS wandelroutes beschikbaar? Ja Tochten met gids? Ja
Aantal berghutten 3 Is er een huttentocht? Nee

Zomervakantie tips

Weer Willingen

Vandaag Morgen Overmorgen
-2°-1° -1°

Locatie

-->