Skip to navigation Skip to main content

Sky Bridge 721: langste hangbrug ter wereld komt in Tsjechië

54242 - Sky Bridge 721: langste hangbrug ter wereld komt in Tsjechië (2)
© Horský resort Dolní Morava

Onlangs kon je op Indebergen.nl lezen over de komst van de langste hangbrug ter wereld in Willingen . Nog voordat ze in het Sauerland van het record kunnen genieten, wordt deze al overgenomen. In het Tsjechische Dolní Morava gaan ze met de Sky Bridge 721 nog een paar meter verder. Waar ze in Duitsland dachten dat 665 meter genoeg had moeten zijn voor het record, wordt de loopbrug in Tsjechië maar liefst 730 meter. De langste hangbrug van de wereld komt dus niet in Willingen, maar in Tsjechië!

Opening lente 2022

De opening van de Sky Bridge 721 staat gepland voor mei 2022. Vanaf dat moment neemt de 721 meter lange brug het wereldrecord over van de 516 Arouca, een 516 meter lange brug in Portugal. De Sky Bridge 721 ligt in het Jeseník gebergte, bij Dolní Morava, aan de voet van de berg Králický Snežník (1424 m) vlak bij de grens met Polen. Op een hoogte van 1125 meter bij de Slamenka hut bevindt zich het startpunt, waar je nu al de indrukwekkende Skywalk, een uitkijkplatform met looping-achtige vormen, vindt. Op de brug begeef je je op een hoogte van 95 meter hoogte boven de afgrond. Na 730 meter te hebben afgelegd bereik je de overzijde, op de Chlum berg. De opening van de Sky Bridge 721 staat gepland voor mei 2022.

Imposante cijfers

Voor de bouw van de langste hangbrug ter wereld is 1030 kubieke meter aan beton gebruikt. De kabels, die alleen al 158 ton wegen, dragen voor een groot gedeelte bij aan het totaalgewicht van 405 ton. Om het gewicht te kunnen dragen, heeft de hoofdkabel een diameter van 76 millimeter. Alles om ervoor te zorgen dat jij en ik straks veilig over de Sky Bridge 721 kunnen wandelen.

Dolní Morava richt zich op zomertoerisme

De Tsjechische regio Oost-Bohemen krijgt hiermee een volgende publiekstrekker. Dolní Morava, ten oosten van Pardubice, staat nu nog vooral bekend als skigebied, maar ook in de zomer is er steeds meer te doen. Je kunt hier niet alleen prachtig wandelen, maar er zijn ook diverse bezienswaardigheden voor de hele familie. Bij de langste hangbrug ter wereld komt ook een informatief wandelpad genaamd ‘Bridge of Time’, met augmented reality-componenten. Bij tien educatieve panelen leer je op een interactieve en leuke manier over natuurbescherming en de bewogen geschiedenis van Sudetenland. Ook de indrukwekkende Sky Walk is een must-visit. Een houten uitkijkplatform zoals de 55 meter hoge Sky Walk heb je nog nooit gezien.

54242 - sky walk in dolni morava (2)
Sky Walk in Dolní Morava (Foto: © Pixabay)
Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.