Skip to navigation Skip to main content

Tijdens een familievakantie in Livigno valt er van alles te beleven! Kinderen spelen een belangrijke rol in de Italiaanse cultuur en dit merk je ook in Livigno. Er is zelfs een speciale familieweek waarbij families genieten van extra kortingen en gratis activiteiten. In het dorp en in de bergen is van alles te beleven. Van een spannende wandeling in het bos, tot een bezoek aan het klimpark, zwemmen of mountainbiken. In dit blog heb ik 5 tips voor een familievakantie in Livigno voor je op een rijtje gezet.

1. Klimmen in het Larix Park

Op ongeveer 10 minuten rijden van het dorp ligt een groot lariksbos. In dit bos ligt het Larix Park, een klimpark met 6 routes van verschillende niveaus. Elke route wordt aangeduid met een eigen kleur. Er is een speciale sectie voor de allerkleinsten (2 tot 7 jaar) en er zijn banen waar kinderen vanaf 120, 140 of 170 centimeter aan deel mogen nemen. De parcours hebben stuk voor stuk spannende obstakels, waarbij je je hoog in de bomen bevindt. Niet alleen leuk voor de kids, maar ook voor hun ouders! Lees hier meer over het Larix Park >

2. Een lesje mountainbiken

Mountainbiken is niet alleen leuk voor volwassenen. Ook voor kinderen is het hartstikke leuk! Is het de eerste keer op de mountainbike, dan kunnen de kideren een les 'basis technieken' nemen bij het ‘Bike Skill Centre’ in Via Isola. Goed gekwalificeerde leraren leren de kids (en eventueel hun ouders) om zelfverzekerd op de fiets te stappen. Ze leren spelenderwijs de technieken van het mountainbiken en fietsen daarbij over verschillende obstakels. Hebben de kinderen genoeg ervaring, dan kun je één van de 13 trails uitproberen in het bike park.

3. Zwemmen in Aquagranda Active You

Helaas laat ook het zonnetje het wel eens afweten tijdens de vakantie. Op zo’n dag is een bezoek aan het Aquagranda Active You het ideale uitstapje. In de speciale ‘Slide & Fun’ area kun je een middag vol water en plezier beleven met de kinderen. Er zijn verschillende soorten zwembaden, glijbanen, bubbelbaden en sauna’s aanwezig. Ook is er een relaxruimte en een bistro met bar. Bekijk hier meer over het Aquagranda Active You >

4. Kanoën, waterfietsen of suppen op het Lago di Livigno

Net buiten het dorp ligt het Lago di Livigno, een stuwmeer dat net als het dorp langgerekt is. Rijd je vanuit Zwitserland Livigno binnen, dan is het stuwmeer één van de eerste dingen die je ziet. Als het water in het meer hoog genoeg staat, dan kun je er allerlei wateractiviteiten ondernemen. Perfect voor een warme dag! Je kunt er onder andere kano’s, waterfietsen, roeiboten en sups huren. Kinderen moeten in veel gevallen wel minimaal 8 jaar zijn.

5. Wandelen in de bergen en het dal

In Livigno liggen enkele honderden kilometers aan wandelpaden. Er zijn tal van mogelijkheden voor families met kinderen. Van rustige wandelingen door het dal, tot iets meer uitdaging in de bergen. De  geopende zomerliften brengen je naar de mooiste startpunten van hooggelegen wandelroutes. Ook kun je deelnemen aan georganiseerde wandeltochten. Tijdens de wandeling maak je een ontdekkingsreis door het bos en ga je opzoek naar wilde dieren.

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.