Skip to navigation Skip to main content

Winterafsluiting Großglockner Hochalpenstraße vanaf vandaag

Winterafsluiting Großglockner Hochalpenstraße
© Webcam Großglockner Hochalpenstraße

De winterafsluiting van de Großglockner Hochalpenstraße is vanaf vandaag een feit. Een krachtig koufront zorgde gisteren voor dalende temperaturen met een sneeuwgrens ronde de 1500 meter. Wanneer je naar de webcams van de Großglockner Hochalpenstraße kijkt, besef je dat deze afsluiting geen dag later had moeten komen!

Afsluiting eerder dan gepland

De afsluiting van de Großglockner Hochalpenstraße is een paar dagen eerder dan gepland. Oorspronkelijk zou de weg tot het einde van de herfstvakanties, 5 november, geopend zijn. Op de actuele beelden is te zien dat het door de winterinval niet langer mogelijk is om de weg begaanbaar te houden. Iedereen die gisteren nog over de pas wilde rijden, werd al geadviseerd om de sneeuwkettingen paraat te houden.

Meer sneeuw op komst

Ook de komende dagen blijft het winters en zit er nog de nodige sneeuw aan te komen. Op het wegdek van de Großglockner Hochalpenstraße kan aan het eind van de week zomaar een halve meter sneeuw liggen. Op onder andere de Nockalmstrasse, Silvretta Hochalpenstrasse, Timmelsjoch, Furkapas en Col du Galibier is de winterafsluiting inmiddels ook een feit.

Großglockner Hochalpenstraße afgesloten voor de winter
© Webcam Großglockner Hochalpenstraße
Actueel beeld op de Großglockner Hochalpenstraße (Edelweissspitze, 2571 m)

Meer over de Großglockner Hochalpenstraße

De Großglockner Hochalpenstrasse is een van de populairste bergwegen van Oostenrijk en ligt tussen Bruck am Großglockner en Heiligenblut. Op het traject van 48 kilometer liggen 36 haarspeldbochten en je bereikt een maximale hoogte van 2571 meter. Je dient tol te betalen om met een gemotoriseerd voertuig van de weg gebruik te mogen maken. Onderweg geniet je onder andere van het uitzicht op de Großglockner, de hoogste berg van Oostenrijk. Daarnaast zijn er tal van parkeerplaatsen met informatiestations waar je meer te weten komt over de omgeving en de Großglockner Hochalpenstrasse. Doorgaans is de weg eind april/begin mei weer toegankelijk voor verkeer.

Icoon IDB

Over Redactie

De redactie van In de bergen voorziet je dagelijks van de laatste informatie op het gebied van vakantie in de bergen. Het team bestaat uit redacteuren met veel bergervaring en een passie voor, je raadt het al, de bergen.