Skip to navigation Skip to main content

Uitslag poll: bergliften in de zomer

Stoeltjeslift zomer Molveno met mountainbike

Een tijdje terug deelden we een poll op Instagram over het gebruik van bergliften in de zomer. Er werd weer enthousiast geantwoord en in dit artikel delen we de resultaten van de vragen die we stelden. Misschien niet onverwacht, maar wel opvallend: bergliften worden heel veel gebruikt in de zomer!

96% maakt gebruik van een berglift in de zomer

Op de vraag of je weleens een berglift gebruikt in de zomer, antwoordde maar liefst 96% met 'Ja'. In de zomer zijn in veel bestemmingen bergliften gratis met gebruik van de plaatselijke toeristenkaart, maar liefst 48% gebruikt dit ticket om toegang te krijgen tot de lift. 21% koopt een retourticket, 20% een meerdaags ticket en 11% koopt een dagticket. Enkele mensen gaven als toelichting dat ze alleen een enkeltje omhoog kopen.

Poll Bergliften indebergen

Ruim eenderde zou graag later naar beneden gaan 

We stelden ook een vraag over de openingstijden van de lift. Wat vinden we ervan wanneer een lift dagelijks van 09.00 uur tot 16.00 uur geopend is? 49% gaf aan dit prima openingstijden te vinden, 34% zou liever aan het einde van de dag wat later naar beneden gaan en 17% zou graag 's ochtends iets vroeger omhoog gaan.

Gebruik van de Gästecard voor de bergliften in de zomer

Een Gästercard, die je bij veel accommodaties gratis krijgt, geeft vaak gratis toegang tot de plaatselijke bergliften of je kunt middels deze kaart een liftticket met korting aanschaffen. Op de vraag of we rekening houden met een Gästecard, gaf 44% aan dat zij bewust kiezen voor een bestemming waar ze korting krijgen op de lift. 45% kiest zelfs bewust voor een bestemming waar de liften gratis zijn op vertoon van de Gästecard.

Gaislach Sölden zomer bergstation
Bergliften brengen je gemakkelijk en snel naar de mooiste plekken

Wil jij ook regelmatig je mening geven over diverse onderwerpen? Volg ons dan op Instagram.

 

Bedankt weer voor deelname aan onze poll!

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.