Skip to navigation Skip to main content

Review: REELOQ zorgt dat je telefoon niet valt tijdens bergavonturen

REELOQ in klettersteig in Oostenrijk

Ken je dat? Je staat op een prachtig punt, zit in de stoeltjeslift of staat in een via ferrata en je wilt eigenlijk een foto maken, maar je bent bang dat je je dure telefoon laat vallen. Zoekende naar een manier om de telefoon op een één of andere manier te zekeren, ontdekte ik REELOQ. Een Oostenrijkse uitvinding van twee jonge bergliefhebbers die ervoor zorgt dat je telefoon altijd gezekerd is. Tijd voor een test: is REELOQ zo handig als het lijkt? Lees hieronder de review van REELOQ.

REELOQ: je smartphone zekeren tijdens bergavonturen

De oplossing die REELOQ heeft bedacht om je telefoon te zekeren lijkt relatief simpel en is tegelijkertijd super handig. Je telefoon bevestig je aan een draad die oprolt in een soort van skipashouder die je misschien nog van vroeger kent. Om je telefoon makkelijk voor het grijpen te hebben, kun je het bijgeleverde zakje aan de band van je rugzak bevestigen en hier je smartphone instoppen. Het werkt allemaal snel en gemakkelijk. Je moet het maar verzinnen!

Het pakket van REELOQ bestaat uit:

  • Een gepatenteerd REELOQ antidrop-systeem met uittrekbaar draad van 63 cm lang
  • Een tasje voor je telefoon van 16 cm x 9 cm
  • Clip voor montage aan je rugzak
  • Smartphone adapter
  • Grote karabiner en S-karabiner
  • Verkoopprijs (op het moment van schrijven): € 55,35

Alles zit keurig verpakt in een kartonnen doosje, waar je na je bergtrip het pakket ook weer gemakkelijk in kunt opbergen.

53140604208 95E5573f1e O
De REELOQ wordt compleet geleverd in een handige doos

Eerste indruk: niet goedkoop, wel heel goed

Als ik heel eerlijk ben, vond ik ruim € 55 die een REELOQ kost in eerste instantie best een bedrag. Maar als ik bedenk dat mijn iPhone ruim € 1300 heeft gekost, valt het weer reuze mee. Thuis pak ik het pakketje uit en alles ziet er kwalitatief goed uit. De adapter om je telefoon aan het draad te bevestigen is een super simpele geniale oplossing. Echter moet je wel een stevig telefoonhoesje hebben. Ik monteer het geheel op mijn rugzak om te testen en ben eigenlijk direct enthousiast: dit is super handig! Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen alleen het antidrop-systeem gebruiken aan het lusje van je broek en telefoon in je jas- of broekzak te stoppen.

Lange draad is handig, maar mijn arm is te kort

Aanvankelijk was ik een beetje ‘bang’ dat het draad wellicht kort zou zijn, waardoor foto’s en vooral video’s maken misschien onhandig zou kunnen zijn. Maar niets is minder waar: de draad is lang genoeg om zowel hoog als laag beelden te schieten. Echter merk ik dat mijn arm dus eigenlijk te kort is. Er zit een ‘stop’ op het meganisme van de draad, maar die stopt pas wanneer de draad helemaal is uitgetrokken. Om de draad weer op te rollen trek je even aan de draad om de rem eraf te halen. Mijn arm is te kort om het mechanisme in werking te stellen, dus ik moet met duim en wijsvinger even een extra rukje aan de draad geven. Op zich geen groot probleem, ik vind het belangrijker dat ik de vrijheid en ruimte heb tijdens het fotograferen.

Foto maken met REELOQ
De armen van Richard zijn wel lang genoeg om de draad helemaal uit te trekken

Test on the spot: klettersteig

Een plek waar ik altijd met angst en beven toch maar m’n telefoon tevoorschijn haalde was in een klettersteig. Je wilt immers toch die coole touwbrug of mooie klim vastleggen voor een later moment. En hoewel ik godzijdank mijn telefoon nooit verloren ben, geeft de REELOQ hier het volste vertrouwen. Met één hand pak ik snel m’n telefoon en maak een foto’s: top! Feit is natuurlijk wel dat je je telefoon op sommige plekken beter nog steeds niet kunt laten vallen anders slingert 'ie zo tegen de rotsen, maar je bent ‘m in ieder geval niet kwijt en dat is het belangrijkste!

Super handig tijdens het wandelen

Hoewel je tijdens het wandelen misschien helemaal niet altijd op ‘spannende’ plekken een foto maakt, is de REELOQ hier ook enorm handig. Geen gedoe met je telefoon steeds in je broek-, jas- of rugzak stoppen, maar binnen een handomdraai heb je hem te pakken: heel fijn! En zeker als je veel foto’s maakt, betekent dit heel veel gemak gedurende dag. Ook in een stoeltjeslift is het ineens helemaal niet spannend meer om even je telefoon te pakken. Bovendien stoort het zakje totaal niet op de band van je rugzak: je voelt ‘m eigenlijk niet eens en je grijpt je telefoon gemakkelijk en snel.

REELOQ in de lift in Oostenrijk
Ook in de stoeltjeslift hoef je niet bang te zijn dat je je telefoon laat vallen

Tips voor het gebruik van het REELOQ systeem:

  • Het zakje waar je je telefoon instopt, heeft een klepje. Wil je snel je telefoon pakken, dan is het handig wanneer je dit klepje in het zakje stopt. Maar in sommige situaties, waarbij je veel beweegt of voorover buigt, is het handig de klep met klittenband dicht te doen wanneer je telefoon in het zakje zit. Een keer merkte ik namelijk tijdens het klettersteigen dat m'n telefoon uit het zakje was gegleden.
  • Je kunt de telefoon gemakkelijk loskoppelen van het antidrop-systeem middels de S-karabiner. Laat de adapter gewoon in je hoesje, zodat je de volgende dag de telefoon weer snel aankoppelt. Pas op dat je de kleine S-karabiner niet verliest als je de telefoon losmaakt.
  • Schuif een beetje met het zakje aan de band van je rugzak. Waar zit die het fijnst om je telefoon te pakken en voel je het niet zitten als je je armen beweegt?

REELOQ: het systeem om je telefoon te zekeren in de bergen

IMG 1984
Foto's maken in de klettersteig bij de Simms waterval
REELOQ aan een rugzak
harspel van REELOQ aan de rugzak

Conclusie: perfecte oplossing om je telefoon te zekeren

Hoewel ik de aanschafprijs van de REELOQ nog steeds best pittig vind, ben ik toch erg enthousiast. Het is de perfecte oplossing om je telefoon te zekeren tijdens bergavonturen gedurende het hele jaar. Ik weet zeker dat ik hem aankomende winter ook tijdens het skiën veel zal gebruiken. Ik herinner me namelijk nog dat m’n telefoon afgelopen seizoen bijna van die mooie ribbeltjespiste gleed. Kortom, een ideale oplossing voor wie z’n telefoon regelmatig gebruikt in de bergen!

 

Meer informatie over REELOQ vind je hier

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.