Skip to navigation Skip to main content

Nederlandse motorrijder zwaargewond na ongeluk op Silvretta Hochalpenstraße

Afdalen op de motor in de bergen
© Spalder Media Group

Gisteren in de namiddag gebeurde er een ernstig verkeersongeluk op de Silvretta Hochalpenstraße. Een Nederlandse motorrijder raakte hierbij zwaargewond. In een haarspeldbocht botste de motorrijder frontaal op een lijnbus. 

Frontale botsing op de Silvretta Hochalpenstraße

Een 70-jarige Nederlander was gisteren samen met een groepje andere motorrijders onderweg op de Silvretta Hochalpenstraße richting de Bielerhöhe toen het ongeluk gebeurde. Ergens bij bocht 25 en 26 op de bergpas kwam de motorrijder door onbekende redenen op de verkeerde rijstrook terecht. Een tegemoetkomende lijnbus met ongeveer 30 tot 40 personen aan boord was op datzelfde moment onderweg op dit traject. Een frontale botsing had zware gevolgen voor de Nederlandse motorrijder. Ook raakten twee inzittenden van de bus lichtgewond.

Nederlander zwaargewond

Door de botsing vloog de Nederlandse man tegen de voorruit van de bus, waarna hij met ernstige verwondingen op de weg terecht kwam. Onder andere een reddingsteam met helikopter kwam in actie om eerste hulp te verlenen. Met de helikopter is de Nederlander naar het regionale ziekenhuis in Feldkirch gebracht. Ook in de bus raakten twee personen gewond. Een 63-jarige vrouw en 82-jarige man hielden lichte verwondingen over aan het ongeluk op de Silvretta Hochalpenstraße. De buschauffeur raakte niet gewond, wel was ze erg in shock na het ongeluk. 

Bergpas even afgesloten

Door de schade na het ongeluk is de Silvretta Hochalpenstraße gisteren ongeveer een uur afgesloten geweest. De bus raakte zwaar beschadigd aan de voorkant en van de motorfiets was er nog maar weinig over. Tussen 15.10 en 16.15 uur was de bergpas alleen geopend voor de hulpdiensten. Bij de reddingsactie waren de reddings- en bergdienst, brandweer, politie met reddingshelikopter en medewerkers van de Vorarlberg Illwerke betrokken.

Icoon IDB

Over Redactie

De redactie van In de bergen voorziet je dagelijks van de laatste informatie op het gebied van vakantie in de bergen. Het team bestaat uit redacteuren met veel bergervaring en een passie voor, je raadt het al, de bergen.