Skip to navigation Skip to main content

Last minute een berghut boeken met nieuwe tool

Slaapkamer Berghut
© DAV / Julian Rohn

Het op korte termijn vinden van een plekje in een berghut kan een uitdaging zijn in de weekenden en in de zomer. Om ervoor te zorgen dat gasten in de toekomst sneller een slaapplaats kunnen vinden, heeft de Duitse Alpenvereniging de online tool ‘Last-Minute-Hüttenbett’ geïntroduceerd. Op een interactieve kaart kun je alle DAV-hutten zien die zijn aangesloten op het reserveringssysteem.

Direct reserveren

Spontaan zin om naar de bergen te gaan? Tijdens het hoogseizoen is het vaak niet makkelijk om een leeg bed te vinden in een berghut. Waarschijnlijk hadden ook al veel andere bergliefhebbers het idee om van de natuur, het bergvoer, de gezelligheid en de prachtige sterrenhemel te genieten. Maar welke berghut heeft nog een bed vrij? Voor het antwoord op deze vraag heeft de Duitse Alpenvereniging een handige kaart ontwikkeld waarop je kunt zien welke DAV-hutten vandaag of morgen nog minimaal één bed vrij hebben. Vervolgens kun je direct een slaapplaats reserveren en ben je verzekerd van een nacht in een berghut.

Schmidt Zabierow Hütte 1
© DAV / Julian Rohn

Stoplicht

Op de kaart zie je berghutten die op korte termijn nog vrije slaapplaatsen hebben. De beschikbaarheid wordt aangegeven door middel van een stoplicht. Als het stoplicht op groen staat kun je hier twee nachten slapen, oranje betekent plek voor één nacht en bij rood zijn alle bedden bezet. “De nieuwe online tool is een stap in de richting van een verbetering van de toegankelijkheid. Dit maakt het makkelijker om spontaan een uitstapje naar de bergen te plannen”, legt Thomas Bucher, woordvoerder van de Duitse Alpenvereniging uit.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.