Skip to navigation Skip to main content
Gezinsvakantie op de boerderij in Tirol

In Tirol vind je de meeste drieduizenders en gletsjers van Oostenrijk. Waar je ook bent, je hebt er prachtige bergen om je heen en dat zijn natuurlijk de grote trekpleisters van dit gebied. Wie intens van het landschap wil genieten en daarbij benieuwd is naar het dagelijks leven in Tirol, kan komen overnachten op een authentieke boerderij! Zo’n vakantie is geweldig als gezinsvakantie, want je hebt er alle tijd om te ontspannen, samen te spelen en weer tot jezelf te komen. Voor kinderen is er zelfs geen leukere vakantie mogelijk!

1. Wakker worden van het geklingel van koebellen

Nergens slaap je dieper en word je meer verfrist wakker dan in de bergen. De tintelfrisse berglucht, de stilte van het platteland en de comfortabele bedden brengen je snel in dromenland. Voeg daar het geluid van klingelende koebellen in plaats van een wekker aan toe, en je snapt dat jong en oud een veel betere nachtrust heeft op de boerderij in Tirol.

Koeien verwennen hoort erbij op de boerderij
© Spalder Media Group

2. Alles vers van het eigen erf

Van een ontbijt met romige melk, kakelverse eitjes, zelfgemaakte kaas met kruiden uit de tuin en versgebakken boerenbrood uit de steenoven tot een Tiroler Gröstl van zelf geteelde aardappelen en huisgemaakt spek: op de boerderij komt al het eten van het eigen erf en eet je alles vers. Voor kinderen is dat gezond en ook leerzaam. Want hoe wordt melk eigenlijk ‘gemaakt’? En waar verstoppen de kippen hun eieren? Iedere maaltijd is aanleiding voor een leuk gesprek, waarbij de boer en boerin graag van alles vertellen. Ongemerkt gaan de bordjes dan probleemloos helemaal leeg.

3. Iedere dag knuffelen met lieve dieren

Wie denkt dat je alleen met honden, katten en konijnen kunt knuffelen wordt op de boerderij flink verrast. Ook koeien, varkens, paarden, schapen, geiten en zelfs kippen houden er namelijk van om geaaid te worden! Sommige zijn natuurlijk iets schuwer dan anderen, maar ze zijn gewend aan mensen dus als jullie ze rustig benaderen zijn ze vooral nieuwsgierig. En bieden ze zich maar wat graag aan voor een flinke knuffelpartij. Welk kind wil dat niet?

4. Gezellig helpen voor een leerzame tijd

Op de boerderij is altijd wel iets te doen. Er zijn allerhande klusjes waarbij de boer en boerin graag hulp van hun kleine gasten krijgen. De dieren voeren is natuurlijk favoriet. En wat denk je van een rondje mee op de trekker? Of helpen zaaien of juist oogsten? Ook de eitjes mogen worden geraapt en de bessen of appels geplukt. Vele handen maken licht werk! Ondertussen leren de kinderen van alles over hoe dieren leven en planten groeien. Dat vergeten ze hun hele leven niet meer.

5. Alpenweides en ruige bergen voor spannende avonturen

De Oostenrijkse provincie Tirol is nog heel authentiek, met ruige bergen en bloeiende alpenweides waar de koeien zomers grazen. Jullie kunnen er samen leuke activiteiten doen en spannende avonturen beleven. Van wandelen, fietsen en zwemmen in een bergmeer, tot dagjes uit naar thematische avonturenparken boven op de berg! Maak een ritje met een gondelbaan of stoeltjeslift en geniet van het prachtige uitzicht dat jullie boven hebben. Misschien zie je jullie vakantieboerderij wel beneden liggen in het dal!

Op avontuur in de Tiroler bergwereld
© Spalder Media Group

6. Onthaasten en ’s avonds met de kippen op stok

Tijdens een vakantie op een boerderij in Tirol kunnen de kinderen zich urenlang zorgeloos vermaken op het erf, in de wei en met de dieren. Ondertussen heb jij de tijd dan aan jezelf en kun je je met een goed boek in een luie stoel in de zon terugtrekken. Hoe fijn is dat? ’s Avonds als ze zijn uitgespeeld en de zon al vroeg achter de bergtoppen verdwijnt, zullen ze maar al te graag hun zachte bed opzoeken. Want morgen wacht er weer zo’n geweldige dag!

7. Genieten van glinsterende kinderogen

Vakantie op een boerderij in Tirol is de mooiste manier om je kinderen een gevoel van vrijheid mee te geven. Niets hoeft op tijd te gaan, er is oneindig veel tijd om te spelen en alles wat je nodig hebt, is er gewoon. Zo’n vakantie waarin je omringd wordt door natuur, laat kinderogen gegarandeerd stralen. En zorgt voor een vakantieherinnering die jong en oud nog heel lang bij blijft.

Zin in vakantie op de boerderij?

Lijkt het jou wat om een keer een vakantie op een van de 340 boerderijen in Tirol te beleven? Eerder schreven we ook een leuke special, waarin je nog veel meer informatie en tips over zo’n vakantie kunt vinden.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tirol Werbung

Förderleiste Farbe 02 2020 Neu
Zomer Esther

Over Esther

Bergwandelen is bij Esther met de paplepel ingegoten, maar de liefde is pas echt ontstaan tijdens een beklimming van de Zugspitze. Elke zomer keert ze daarom terug naar de bergen zodat ze weer omgeven kan worden door wat ze een 'paradijselijk' decor noemt.