Skip to navigation Skip to main content

Arlbergtunnel zes maanden dicht wegens onderhoud

Arlbergtunnel

Komende zomer gaat de Arlbergtunnel zes maanden dicht voor onderhoud. De 14 kilometer lange tunnel tussen Vorarlberg en Tirol is een belangrijke verbinding en veel vakantiegangers maken er gebruik van. Van april tot oktober 2023 kun je geen gebruik maken van de Arlbergtunnel. Houd rekening met files en een vertraging van minstens 30 minuten. 

Arlbergtunnel van april tot oktober dicht

Eigenlijk stond het onderhoud al gepland voor afgelopen zomer, maar de werkzaamheden zijn een jaar verschoven (wegens de coronapandemie). Op 24 april gaat de langste verkeerstunnel van Oostenrijk definitief voor zes maanden dicht. Nadat er 45 jaar vrijwel geen onderhoud aan het wegdek is verricht, zijn de vernieuwingen hard nodig.  Ook de tunnel coating wordt gerenoveerd en de afwatering verbeterd. Het blijft niet bij de afsluiting in de zomer van 2023. Ook tijdens de zomer van 2024 zal er vijf maanden (april-september) geen gebruik kunnen worden gemaakt van de Arlbergtunnel. De kosten van de renovatie bedragen 75 miljoen euro. Het treinverkeer ondervindt geen hinder van de werkzaamheden. 

Alternatieve route via de Arlbergpas

Ben je onderweg van Vorarlberg naar Tirol of andersom, dan kun je gebruik maken van de alternatieve route over de Arlbergpas (1793 m). Hierbij rijd je onder andere langs St. Anton am Arlberg, Stuben en Langen am Arlberg. Deze route kent de nodige haarspeldbochten en onderweg rijd je door diverse tunnels en lawinegallerijen. Een prachtig traject, maar het kost je wel de nodige extra reistijd (30 minuten extra). In principe is de Arlbergpas verboden voor caravans. Er wordt echter gesproken over een mogelijke opheffing hiervan zo lang de Arlbergtunnel gesloten is. 

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.