7x de leukste activiteiten voor families in Serfaus-Fiss-Ladis

Familie aan het wandelen in Serfaus-Fiss-Ladis

30 april 2019

door Yvonne in Bestemmingen

Eén van de vakantieregio’s voor families in Oostenrijk waar je zeker een keer geweest moet zijn, is het fijne Serfaus-Fiss-Ladis. De regio staat bekend om de kwalitatief goede faciliteiten voor families. Ook de hoeveelheid activiteiten, bezienswaardigheden en voorzieningen lijkt wel oneindig. Niet alleen voor jongere kinderen, maar ook voor tieners is er veel te doen. Een aantal van de leukste activiteiten voor families in Serfaus-Fiss-Ladis op een rijtje.

Serfaus-Fiss-Ladis: waar, wat en hoe

De vakantieregio Serfaus-Fiss-Ladis vind je in het westen van de Oostenrijkse provincie Tirol. Zoals de naam al verklapt, is de regio vernoemd naar de drie dorpen die je hier vindt. Kenmerkend is dat de dorpen op een hoogplateau boven het Inntal liggen, tussen de 1200 en 1400 meter hoog. De dorpen worden omringd door de drieduizenders van de Samnaungroep en de Ötztaler Alpen. Vanaf Utrecht rijd je in ongeveer 10 uur naar het meest zuidelijke dorp, Serfaus.

Uitzicht over Serfaus-Fiss-Ladis
Ontdek Serfaus-Fiss-Ladis met de hele familie!

#1. Belevenispark Hög

Het eerste familiepark in Serfaus-Fiss-Ladis vind je bij het middenstation van de Alpkopfbahn, een belevenispark aan de westrand van Serfaus. In Belevenispark Hög vind je de rodelbaan Familien Coaster Schneisenfeger, de lichtkapel, een klimparcour, speeltuin en een zwemmeer waar je onder andere bootjes en waterfietsen kunt huren.

#2. Zomerfunpark Fiss

Het Zomerfunpark in Fiss vind je bij het bergstation van de Möseralmbahn. Deze lift is in de zomer geopend en ligt aan de westkant van het dorp. Naast het bergrestaurant Möseralm vind je een leuk zomerpark voor het hele gezin. Vooral bekend zijn de Fisser Flitzer en de Fisser Flieger. Verder vind je hier een tubingbaan, speeltuin, kneippbaden, klimtoren, zandbak, glijbaan, trampoline’s en voor papa een mama een fijn terras in de zon.

Kinderen in de Fisser Fitzer in Fiss
Leuk voor jong en oud: de Fisser Flitzer! 

#3. Beleveniswereld Serfaus

Naast Belevenispark Hög vind je een stukje hoger op de berg nog een aantal leuke elementen voor kinderen. Deze kun je bereiken door de Komperdellbahn te nemen of de Alpkopfbahn en dan een klein stukje te lopen. Hier vind je de Serfauser Sauser, belevenispark Murmliwasser, het marmottenverblijf en de Murmlitrail.

#4. Mounds muziekfestival

Twee elementen waar jong en oud blij van wordt: de bergen en muziek. Dus waarom niet combineren? Serfaus-Fiss-Ladis organiseert van 14 tot 19 juli 2019 voor de vierde keer het Mounds muziekfestival. Maar liefst 6 dagen lang staat de vakantieregio in het teken van ritme, zang, dans en instrumenten. De hele week vinden leuke workshops plaats en is er animatie voor kinderen. 

#5. Wandelen met kinderen in Serfaus-Fiss-Ladis

Als familiebestemming bij uitstek, biedt Serfaus-Fiss-Ladis uiteraard ook wandelmogelijkheden voor families met kinderen. Wandelen met kinderen wordt hierdoor zeker een succes! Er zijn routes van allerlei niveau's, met een duur van één tot vier uur. Onderweg zijn er voor de kinderen leuke speelplekken. Voor de allerkleinsten is het zelfs mogelijk om een speciale elektrische kinderwagen te huren, om daarmee makkelijker te kunnen wandelen. Bijzondere highlights zijn de avonturenbergen van Thomas Brezina, waar je met de kinderen kunt genieten van drie themawandelingen. Meer tips voor wandelen met kinderen >

Wandelvakantie in de bergen van Serfaus-Fiss-Ladis
Met de kinderen kun je heerlijk wandelen in Serfaus-Fiss-Ladis

#6. Super.Sommer.Card.

Al vanaf 1 overnachting in Serfaus-Fiss-Ladis is de Super.Sommer.Card. automatisch inbegrepen. Met deze kaart kun je gratis gebruik maken van de zomerliften, de wandelbus, de kinderclubs en de hierboven genoemde Beleveniswereld Serfaus, Zomerfunpark Fiss en Belevenispark Hög.

#7. Uitgebreid programma bij slecht weer

We gaan er natuurlijk niet vanuit, maar het zou zo maar eens kunnen zijn dat het een dag gaat regenen of bewolkt is. Dan wil je natuurlijk liever binnen wat leuks doen! Gelukkig biedt Serfaus-Fiss-Ladis ook een ruime keus aan binnen activiteiten. Overigens zijn deze activiteiten ook leuk op de dagen dat het mooi weer is. Bijvoorbeeld PlayIN, een indoor speel- en klimwereld in Serfaus. Andere tip is Indoor Arena Fiss. Deze indoor speelhal bestaat uit twee delen: een minigolfbaan en een speelhal met o.a. tafelvoetbal en airhockey voor de grote kinderen en een legohoek en glijbanen voor de kleine kinderen.

Heb jij nog tips voor Serfaus-Fiss-Ladis? Laat ze achter in een reactie!

Zomervakantie tips