Skip to navigation Skip to main content

10 redenen waarom een kampeervakantie in Karinthië zo leuk is

9641 - 10 redenen waarom een kampeervakantie in Karinthië zo leuk is

Karinthië is zomers een populaire vakantiebestemming. Dat is ook niet zo gek, want de Oostenrijkse deelstaat heeft ontzettend veel te bieden. Het leven speelt zich hier voornamelijk buiten af. De vele meren zorgen tijdens warme dagen voor verkoeling, maar ook voor allerlei leuke watersporten. In de bergen en dalen kunnen prachtige wandel- en fietstochten worden gemaakt en zo zijn er nog een tal van andere mogelijkheden. Ideaal voor een kampeervakantie in Karinthië. En waarom dat zo fijn is? Dat lees je in dit weblog!

#1. Het klimaat is erg fijn

Karinthië is de meest zuidelijke deelstaat van Oostenrijk en dat betekent dat je hier van gemiddeld meer zonuren geniet, dan elders in het land. Het klimaat doet mediterraans aan en is erg aangenaam. Wel zo fijn als je gaat kamperen!

#2. Heel veel zwemmeren

In Karinthië liggen meer dan 1200 meren en plassen, waarbij je in de meeste ook kunt zwemmen. De kwaliteit van het water is erg goed. In ruim 200 meren is het water zelfs zo schoon, dat je het zou kunnen drinken. Door het zonnige klimaat loopt de temperatuur van het water in sommige meren zomers op tot een graad of 28. Dat maakt dat de meren van Karinthië behoren tot de warmste van Oostenrijk. Bekijk 8 meren in Karinthië >

De Wörthersee
De Wörthersee (Foto: © Steinthaler, Kärnten Werbung)

#3. Leven in de buitenlucht

Een kampeervakantie in Karinthië staat gelijk aan een vakantie in de buitenlucht! Naast het kamperen zelf kun je wandelen, fietsen, golven, vissen, kanoën, raften, canyoning, paragliden en paardrijden. Na een activiteit kun je ervoor kiezen om even bij te komen op de terrassen van de restaurants en berghutten met een verfrissend drankje.

#4. Een fijne bestemming met kinderen

Karinthië is een bestemming voor het hele gezin. Veel campings zijn familievriendelijk of speciaal ingericht voor kinderen. Er zijn diverse animatieprogramma’s en allerlei leuke speelplaatsen. De meren, beekjes, rivieren en zwembaden bieden urenlang waterplezier en in de bergen kunnen allerlei sporten worden beoefend. Ook zijn er allerlei uitstapjes en activiteiten mogelijk, zoals het Granatium in Radenthein, het Alpen Wildpark in Feld am See of Burg Sommeregg in Seeboden.

kinderen in karinthië
Er is genoeg te doen met kinderen (Foto: © Edward Gröger, Kärnten Werbung)

#5. Genoeg wandelmogelijkheden

Karinthië heeft veel wandelmogelijkheden. De meeste dorpen en steden zijn aangesloten op een uitgebreid wandelnetwerk en bieden wandelingen voor alle niveaus. Er zijn onder andere themawandelingen, huttentochten, rondwandelingen en meerdaagse wandelroutes beschikbaar. Daarnaast loopt een gedeelte van de 750 kilometer lange Alpe Adria Trail door Karinthië. De route is verdeeld over 43 etappes, waarvan je er ook gemakkelijk een aantal uit kunt kiezen om te wandelen.

wandelen in Karinthië
Wandelen met de Ossiacher See op de achtergrond (Foto: © Franz Gerdl, Kärnten Werbung)

6. Fietsen, mountainbiken en e-biken

Niet alleen te voet, maar ook op twee wielen is er in Karinthië veel te ontdekken. Er zijn duizenden kilometers aan bewegwijzerde paden en trails voor alle niveaus. Er zijn diverse tours mogelijk, waarbij je met of zonder gids op stap kunt gaan. Ook zijn er meerdaagse fietstochten, zoals de Alpe Adria Radweg en Drauradweg.

#7. Hoge kwaliteit en service

Karinthië geeft campings die aan bepaalde voorwaarden voldoen een kwaliteitskeurmerk. Bij het Kärnten Qualitätssiegel wordt onder andere gekeken naar de kwaliteit van de service en de ligging van de camping. In Karinthië vind je op dit moment 23 campings die dit kenmerk dragen. Een overzicht vind je hier >

camping aan het meer
Er zijn genoeg campings aan het meer (Foto: © Zupanc, Kärnten Werbung)

#8. Zuidelijke invloeden in de keuken

Dat Karinthië zuidelijk gelegen is, merk je niet alleen aan de temperatuur, maar ook in de keuken. De krachtige Oostenrijkse smaken worden hier gecombineerd met mediterraanse invloeden. Iedere regio heeft zo haar eigen specialiteiten en dat zorgt ervoor dat je smaakpapillen keer op keer verrast worden. Er zijn veel visgerechten met onder andere forel, rivierkreeft en meerval. Ga lekker uit eten of bereid zelf een lekker visje voor de tent op de barbecue.

#9. Indrukwekkende natuurlandschappen

In Karinthië word je meerdere malen getrakteerd op indrukwekkende natuurlandschappen. Veel campings hebben een schilderachtige ligging middenin de natuur en bieden onder andere uitzichten op groene bergweides, kraakheldere meren, bossen en de glooiende en karakteriserende toppen van Nockberge. Ook ligt een deel van Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge in Karinthië. Dit nationaal park staat op de UNESCO-Werelderfgoedlijst en biedt allerlei mooie wandel- en fietstochten. Ben je iets minder goed ter been of ben je gek op motorrijden, dan kun je het park ook verkennen middels de 35 kilometer Nockalmstraße. Een prachtige Alpenweg met allerlei leuke tussenstops.

nockberge
De Alpe Adria Trail loopt door Nationaal Park & Biosphärenpark Nockberge (Foto: © Kärnten Werbung)

#10. Genoeg keuze

Met ruim 100 campings en duizenden staanplaatsen heeft Karinthië meer dan genoeg keuzemogelijkheden voor een fijne kampeervakantie. Er zijn campings aan het meer, maar ook dichtbij de bergen of aan een rivier. Je kunt kiezen voor een knusse, kleinschalige camping op de boerderij, maar ook voor een moderne camping die van alle gemakken is voorzien. Hier vind je een overzicht >

Ben jij het eens met deze redenen of heb je nog aanvullingen? Laat een reactie achter!

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.