Skip to navigation Skip to main content

Wandelvakantie Karinthië: Alpe-Adria-Trail

7376 - Wandelvakantie Karinthië: Alpe-Adria-Trail

Karinthië is de zuidelijkste deelstaat van Oostenrijk en kenmerkt zich door drie elementen: de vele prachtige bergen (heuvels en almen), de 1200 meren en het mediterrane klimaat. Deze drie elementen vormen een fijne combinatie voor een vakantie in de zomer en herfst. De gemiddelde temperatur in Karinthië is in augustus 24 graden en in september 21! Karinthië biedt 14 sub-vakantieregio's en vele fantastische activiteiten. Aan de hand van drie blogs neem ik je mee naar de prachtige wandelwereld van vier vakantieregio's. In deze eerste blog beginnen we met de droom van elke wandelaar: de Alpe-Adria-Trail.

De droom van elke wandelaar: Alpe-Adria-Trail

De Alpe-Adria-Trail is de droom van elke wandelaar, met tijd, aangezien de hele route 750 kilometer lang is! De wandeltocht loopt door Oostenrijk, Italië en Slovenië: van de Großglockner tot aan de zee, verdeeld over 43 etappes. De etappes hebben een gemiddelde lengte van 17 km, ongeveer 8 uur wandelen.

Tijdens het bewandelen van de Alpe-Adria-Trail, kun je genieten van de mooiste uitzichten.

Alpe-Adria-Trail in Oostenrijk, Karinthië

In Oostenrijk start de Alpe-Adria-Trail aan de voet van de hoogste berg van Oostenrijk: de Großglockner. Om precies te zijn aan de voet van de Pasterze, de grootste gletsjer van Oostenrijk, in het nationale park Hohe Tauern. Het avontuur begint meteen met een waanzinnig uitzicht. De eerste acht etappes lopen door het idyllisch Mölltal, tussen de drieduizenders. De tocht loopt via Heiligenbut, tot aan Großkirchheim, via Apriach en Gmünd.

Hoe vind ik de weg?

Een van de vragen die veel wandelaars stellen is of de tocht is bewegwijzerd. In het geval van de Alpe-Adria-Trail is dit een duidelijke ja! Tijdens het wandelen kom je op drie manieren signalen van de route tegen. Het logo staat aangegeven op paaltjes of stenen. Ten tweede zul je ook regelmatig borden tegenkomen die je de juiste kant op wijzen. Ook op deze borden staat het Alpe-Adria-Trail logo aangegeven. Een derde herkenningspunt dat je op de juiste route zit, zijn de informatiezuilen die je her en der tegenkomt (zie onderstaande foto). Deze zuilen zijn op de meest bijzondere en mooiste plekjes van de route geplaatst en bieden informatie over de omgeving en de Alpe-Adria-Trail.

Bij (bijna) elke etappe kom je het Alpe-Adria-Trail informatiepunt tegen

En waar overnacht ik dan?

Een tweede vraag die veel wandelaars stellen: 'Leuk zo'n meerdaagse wandeltocht, maar hoe zit het met de overnachtingen?'. Wanneer je elke dag ergens anders overnacht zorgt dit voor een hoop geregel en gedoe. Gelukkig heeft de Alpe-Adria-Trail hier iets op gevonden. Via het boekingscentrum (telefonisch en online bereikbaar) kun je een aanvraag doen. Je kunt kiezen uit verschillende arrangementen of vragen om persoonlijk advies.

Ga jij het avontuur aan?

Heb jij de Alpe-Adria-Trail gewandeld?

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.