Must-go regio voor mountainbikers: het Zillertal

Must-go regio voor mountainbikers: het Zillertal

19 april 2017

door Yvonne in Fietsen/MTB

Dol op fietsen en mountainbiken? Dan moet je natuurlijk een keer naar het Zillertal! In het vorige blog over het Zillertal kon je meer lezen over dit dal en de vele wandelmogelijkheden. Nou kan je hier natuurlijk nog veel meer! Wat dacht je van fietsen? Het Zillertal is zeker ook een goede bestemming om te ontdekken op de fiets, mountainbike of de e-bike.

Ruim 1200 km aan vrije paden

Het Zillertal is dankzij de ruim 1200 km aan mountainbike- en fietspaden absoluut een regio waar je naartoe moet als je graag fietst of mountainbiket tijdens de vakantie in de bergen. In de vier regio’s Fügen-Kaltenbach, Zillertal Arena, Mayrhofen-Hippach en Tux-Finkenberg vind je allemaal verschillende routes. Mocht je graag de bergen willen ontdekken met de mountainbike, dan kun je in de zomer je fiets meenemen in maar liefst zes zomerliften. Een van de voordelen van het Zillertal is dat de paden (bijna) nooit overlappen met de wandelpaden. Hierdoor hebben wandelaars en fietsers geen last van elkaar.

Voor echte mountainbikers: single track paden

De ‘echte’ mountainbikers willen natuurlijk maar één ding: single tracks! Deze smalle en vaak kronkelende paden bieden de ultieme uitdaging. Beginners, maak je geen zorgen, ook voor jullie zijn er geschikte single track paden in het Zillertal. De single track paden vind je in de Zillertal Arena (7 paden) en Mayrhofen-Hippach (2 paden). De paden zijn er op 3 niveaus, waardoor ze voor elk niveau mountainbiker geschikt zijn. Ook leuk: je kunt ook één van de kortere paden uitproberen! Er zijn vier paden die slechts een paar honderd meter lang zijn. Maar, vergis je niet in hoe zwaar ook deze paden kunnen zijn.

E-mountainbike huren

Absoluut één van de beste uitvindingen voor bergliefhebbes: de e-mountainbike. Dankzij deze fiets kunnen ook niet getrainde mountainbikers genieten van de mooiste toppen, afgelegen berghutten en fijne uitzichten. In het Zillertal kun je maar liefst op 23 plekken fietsen huren en bij de meeste ook e-bikes. Dankzij een kleine motor op de fiets, kun je met iets meer gemak ook de steile paden aan. Tip: maak van een berghut het doel! Fiets in de ochtend naar één van de fijne berghutten, kom weer tot rust op het terras en geniet van een heerlijke lunch van lokale producten. De terugweg (naar beneden), is vaak een heerlijk ontspannen ritje.

9de Zillertal Bike Challenge

Zin in een leuke mountainbike-uitdaging? Dan is de 9de Zillertal Bike Challenge wat voor jou! Van 30 juni t/m 2 juli vindt dit festival plaats in het Zillertal. Je kunt je opgeven voor 3 niveaus: koning/koningin, prins/prinses of heer/dame van de berg. Het eerste niveau is het zwaarst: 187,6 km en je maakt niet gebruik van de bergliften. De prinsen en prinsessen fietsen 163,3 km en maken gebruik van 4 liften. De heren en dames leggen 123,8 km af en nemen 5 gondels omhoog. Het laatste niveau is zeker geschikt voor de plezier mountainbiker die een leuke uitdaging wil, maar geen professionele race.

Lees hier meer over het Zillertal >

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips