Skip to navigation Skip to main content

Brixen im Thale: het oudste dorp van de Kitzbüheler Alpen

8527 - Brixen im Thale: het oudste dorp van de Kitzbüheler Alpen

Midden in het Brixental, op een hoogte van 794 meter en in het hart van de Kitzbüheler Alpen, ligt het charmante dorp Brixen im Thale. Het dorp ligt in een dal, maar in tegenstelling tot veel andere dalen, is dit dal aan beide kanten open en verbindt het Kitzbühel met het Inntal. De glooiende groene bergen rondom Brixen im Thale bieden zomers ontzettend veel mogelijkheden op sportief gebied. In Brixen im Thale beleeft jong en oud een hele fijne vakantie.

Het oudste dorp van de Kitzbüheler Alpen

Brixen im Thale kent een lange en roerige geschiedenis. Archeologische vondsten laten zien dat de eerste nederzettingen van Keltische afkomst zijn en dateren uit het jaar 3000 voor Christus. Ook de naam van het dorp is van Keltische oorsprong. Na de Kelten waren het in de 3e eeuw na Christus de Romeinen die leefden in Brixen im Thale. Op de plaats waar nu de kerk staat, stond vroeger een Romeinse tempel. Door de eeuwen heen hebben er naast de Kelten en Romeinen andere volkeren gewoond die elk hun sporen hebben achtergelaten. Qua bezienswaardigheden is het aan te raden om een bezoek te brengen aan de eeuwenoude, maar steeds herbouwde Dekanatspfarrkirche (eerste sporen 300 na Chr.), de Friedhofskapelle (1734) en de Wallfahrtskirche op de Hohe Salve (1589).

Wandelen in Brixen im Thale

De glooiende, groene bergen rondom Brixen im Thale zijn het perfecte decor voor wandelaars. Continu geniet je van de prachtige natuur en indrukwekkende panoramische uitzichten. In Brixen im Thale en het Brixental vind je ruim 500 kilometer aan wandelpaden. Brixen im Thale is samen met nog 8 andere dorpen onderdeel van de regio Wilder Kaiser - Brixental en als je daar de rest van de kilometers bij op telt, dan kom je op meer dan 700 kilometer aan wandelpaden. Je kunt kiezen uit themawandelingen, familie wandelingen, meerdaagse wandeltochten en huttentochten. De makkelijke wandelingen liggen voornamelijk in het dal en op de berg zijn een aantal uitdagende routes te vinden. Klik hier voor meer informatie.

wandelen in brixen im thale
De wandelmogelijkheden in Brixen im Thale zijn eindeloos (Foto: © Vonier Peter - PV Werbung und Marketing)

Fietsen en mountainbiken in Brixen in Thale

Fietsers en mountainbikers vinden in Brixen im Thale en het Brixental ruim 600 kilometer aan fiets- en mountainbikepaden, maar daar houdt het niet bij op. Samen met de regio’s Hohe Salve en St. Johann in Tirol is het Brixental aangesloten op meer dan 1000 kilometer aan fietspaden en 800 kilometer aan mountainbike trails. Vervelen op de fiets zal hier niet snel gebeuren! Er zijn routes in verschillende niveaus, waardoor het niet alleen leuk is voor de geoefende fietser, maar ook voor beginners en kinderen. Heb je geen eigen materiaal mee? Dan kun je dat gemakkelijk huren. Klik hier voor meer informatie.

fietsen en mountainbiken in brixen im thale
Maak prachtige fietstochten in de omgeving (Foto: © Eye5 / Carlos Blanchard)

Vakantie vieren aan het water

In Brixen im Thale vind je een heerlijke Badesee. Hier geniet je tijdens een warme dag van een frisse duik in het verkoelende water. Verder vind je in Hochbrixen een prachtig bergmeer, genaamd de Filzalmsee. Het meer is middels een leuke wandeling te bereiken. In de omgeving van Brixen im Thale vind je meerdere zwembaden en wellnessfaciliteiten. Tips zijn Wörgler Wasserwelt - Wave en Panorama Badewelt in St. Johann in Tirol.

Een vakantiebestemming voor het hele gezin

De regio Wilder Kaiser - Brixental is een ideale vakantiebestemming voor het hele gezin. De hele zomer door worden er voor de kinderen meerdere activiteiten georganiseerd en kun je allerlei leuke uitstapjes maken. In de hele regio vind je maar liefst 6 bergbelevenisparken: Kaiserwelt, Hexenwasser, Ellmi's Zauberwelt, Hohe Salve, Filzalmsee en Alpinolino. In deze parken kunnen de kids spelenderwijs op onderzoek gaan in de natuur. Van mei tot en met oktober kun je deze belevenisparken gemakkelijk met de bergbanen bereiken. De meeste zijn ook goed bereikbaar voor mindervaliden en kinderwagens.

Weetjes en tips:

  • Brixen im Thale is al eeuwenlang een belangrijke wellness- en kuuroord bestemming. Vroeger waren deze slechts beschikbaar voor keizers, koningen en edelen. Tegenwoordig kan iedereen ervan genieten en is het echt aan te raden voor een middag rust en ontspanning.
  • Naast fietsen en wandelen kun je in de omgeving van Brixen im Thale ook vissen en paardrijden.
  • Bij een overnachting in Brixen im Thale krijg je een gratis gastenkaart. Met deze kaart geniet je van vele aantrekkelijke kortingen.
  • Met de SkiWelt Erlebenis-Wandelpas kun je onbeperkt gebruik maken van alle liften, de Kaiserjet en de 6 ErebnisWelten. Daarnaast krijg je op veel activiteiten 50% korting. De pas kost voor volwassenen €59,- voor 5 dagen en voor kinderen €28,- (prijzen zijn exclusief gastenkaart).
  • ’s Winters kun je in Brixen im Thale ook skiën. Het dorp is onderdeel van één van de grootste skigebieden van Oostenrijk, SkiWelt Wilder Kaiser - Brixental. Je vindt hier ruim 280 kilometer aan pistes voor alle niveaus.
  • In de omgeving van Brixen im Thale kun je ook golfen. In een straal van 50 kilometer liggen maar liefst 9 golfbanen.
Brixen im Thale
Brixen im Thale is het oudste dorp van de Kitzbüheler Alpen (Foto: © Kitzbüheler Alpen - Brixental)

Heb jij Brixen im Thale wel eens bezocht en heb je nog tips? Laat een reactie achter!

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.