Wandelen in Saalbach

Wandelen in Saalbach

12 april 2017

door Florien in Wandelen

In de Oostenrijkse deelstaat Salzburgerland vind je de gezellige dorpen Saalbach en Hinterglemm. Vaak genoemd als één, maar toch allebei verschillend. Eén ding hebben de dorpen wel gemeen en dat is de prachtige omgeving waar ze zich in bevinden en de enorme variatie aan activiteiten die je er kunt ondernemen. Wandelen in Saalbach is ontzettend populair. De indrukwekkende bergwereld heeft de wandelaar ontzettend veel te bieden en zorgt ervoor dat je je niet snel zult vervelen.

Ruim 400 kilometer aan wandelroutes

Zet de wekker op tijd en maak je klaar voor een heerlijke dag in de bergen rondom Saalbach. Zodra het zonnetje tevoorschijn komt, beginnen de vogeltjes te fluiten, schitteren de bergmeren en gaan de bloemen langzaam open. Het berglandschap is indrukwekkend en biedt iedere keer weer een ander uitzicht. De ruige bergtoppen van de Pinzgauer Grasberge en de Kitzbüheler Alpen staan daarbij trots op de achtergrond. De lucht is zo schoon dat je lichaam iedere keer weer een vreugdesprongetje maakt van geluk. Wandelen in Saalbach en Hinterglemm is ontzettend fijn. De dorpen hebben de wandelaar samen ruim 400 kilometer aan wandelroutes te bieden. Allemaal verschillend in lengte, moeilijkheidsgraad en niveau. Klik hier voor een interactieve wandelkaart >

Wandelen in Saalbach: diverse wandelmogelijkheden

Als je van plan bent om te gaan wandelen in Saalbach, dan zijn er diverse mogelijkheden. Naast de 400 kilometer aan wandelpaden zijn er ook diverse themawandelingen. In de meeste gevallen kun je gemakkelijk met de gondel omhoog en vanaf daar starten met het avontuur. Veel van die paden zijn leuk voor jong en oud. Je kunt tijdens het wandelen in Saalbach punten verzamelen en die bijhouden in de SummitLynx app of op papier. Vervolgens kun je de punten omwisselen in pins en die vervolgens ophalen bij het toerismebureau. De wandelmogelijkheden zijn hieronder op een rijtje gezet.

  • De Heilkräuterweg (het kruidenpad): tijdens een wandeling over dit pad op de Reiterkogel kom je allerlei geneeskrachtige kruiden en meer dan 80 plantensoorten tegen.
  • SEVEN SUMMITS: de naam van de tocht zegt het al, namelijk een wandeling langs de 7 hoogste toppen van het Glemmtal. De tocht heeft een lengte van ongeveer 24 kilometer en is alleen aan te raden aan de geoefende en sportieve wandelaar.
  • Educatieve wandelroutes: vlakbij de Lindlingalm vind je dit wandelpad. Onderweg kom je allerlei informatie en leuke opdrachten tegen over de omgeving en het wandelen. Op die manier leer je meer over wandelen in Saalbach.
  • Trailrunning: tijdens trailrunning loop je hard in de bergen. Er zijn in Saalbach en Hinterglemm diverse paden waar dat mogelijk is. Een tip is de JOKER trail run, waarbij je uiteraard de Joker Card niet moet vergeten.
  • Heimat-Rundweg: loop rond over de Zwölferkogel en ontdek ondertussen het Glemmtal tijdens een relaxte wandeling. Ideaal voor het hele gezin. Tip voor wandelen met kinderen: stop bij de Montelino’s Mountain peak speeltuin.

Fijne berghutten onderweg

Tijdens het wandelen in Saalbach is er meer dan genoeg tijd voor een pauze. In de omgeving van Saalbach en Hinterglemm vind je 40 berghutten met elk hun eigen specialiteiten. Van traditioneel Oostenrijks tot een moderne en internationale twist. In de gerechten gebruikt men zoveel mogelijk lokale producten en dat proef je keer op keer. ’s Middags is het heerlijk vertoeven op de terrassen en kun je je onder het genot van een koud drankje weer helemaal opladen voor de rest van de wandeling.

eten in saalbach
In de berghutten kun je terecht voor de lekkerste Oostenrijkse specialiteiten (Foto: © Mirja Geh, Saalbach)

Veel voordeel met de Joker Card

Boek je een verblijf in Saalbach Hinterglemm, dan krijg je er gratis de Joker Card bij. Dankzij deze kaart kun je van veel faciliteiten gratis gebruik maken of tegen een gereduceerd tarief. De informatie over de voordelen en welke bedrijven deelnemen, is terug te lezen in de folder die je krijgt bij de kaart. In het zomerseizoen van 2017 is de kaart geldig van 20 mei tot en met 22 oktober. Klik hier voor meer informatie >

joker card wandelen in saalbach
Met de Joker Card ontvang je vele voordelen (Foto: © Mirja Geh, Saalbach)

Heb jij nog tips voor wandelen in Saalbach? Laat het ons weten in een reactie!

Zomervakantie tips