5 x leuke activiteiten tijdens een vakantie in Flachau

5 x leuke activiteiten tijdens een vakantie in Flachau

19 maart 2017

door Florien in Bestemmingen

Flachau is een vakantiebestemming voor het hele gezin. In dit kleine, langwerpige dorp in het Salzburgerland, vind je allerlei mogelijkheden voor een echte familievakantie. De omgeving is prachtig, het dorp is gezellig en er is meer dan genoeg te doen. In dit weblog geef ik je 5 tips voor leuke activiteiten in Flachau.

#1. Caving

Stevige schoenen en een overal aan, helm op, hoofdlamp mee en je bent klaar om op ontdekkingstocht te gaan. Tijdens caving klim, kruip en schuifel je tussen de smalle openingen in de rotsen door. Onderweg kom je allerlei bijzondere rotsformaties en ondergrondse verassingen tegen. Samen met een kleine groep en gids ga je op pad. Dichter bij (of in) de bergen dan dit kom je niet. In Flachau kun je voor caving terecht bij ACF Rafting 24 en ACS Alpincenter.

#2. Zwemmen, raften, suppen en meer

Zwemmen, canyoning, raften, kanoën en ga zo maar door. De liefhebber van water en watersport vindt in Flachau voldoende mogelijkheden. Door de gehele lengte van het dorp stroomt de rivier de Enns. Aan de ene lengte van het dorp, in Reitdorf, ligt de Reitechsee en aan de andere kant, in Flachauwinkl, ligt de Winkler-see. Alle drie bieden voldoende mogelijkheid voor wateractiviteiten. Tijdens een warme, zomerse dag is het heerlijk om neer te strijken aan één van de meren en te genieten van de zon en het water. Rondom het meer bevinden zich meerdere grasvelden/stranden waar je plaats kunt nemen. Uiteraard is een beetje meer spanning en adrenaline ook mogelijk. In Flachau kun je daarvoor terecht bij ACF Rafting 24 en ACS Alpincenter. Beide bieden allerlei uitdagende activiteiten op het water, zoals raften, suppen en kanoën.

watersport in flachau
In Flachau beleef je een heerlijke vakantie in het water (Foto: © Markus Berger, Flachau Tourismus)

#3. Een tour met een Segway

Je ziet ze steeds vaker voorbij komen en dat is niet vreemd, want een tour met een Segway is hartstikke leuk! Je zult er tijdens een vakantie misschien niet direct aan denken, maar het is meer dan de moeite waard om het een keer uit te testen. In Flachau heb je de mogelijkheid om zelf op stap te gaan of met een gids. Voor welke van de twee je ook kiest, het wordt een middag vol lol en plezier. Geniet van de natuur, stop bij een leuke berghut en ontdek al het moois dat de regio te bieden heeft. Ook met kinderen (vanaf 10 jaar) is een tour met een Segway mogelijk. Klik hier voor meer informatie >

segway in Flachau
Beleef een middag vol lol tijdens een tour met een Segway (Foto: © Markus Berger, Flachau Tourismus)

#4. Klimmen

In Flachau vind je diverse klimmogelijkheden voor zowel de gevorderde klimmer, als de amateur. Je kunt alleen op stap gaan, maar ook met een gids. Een gids kan je de verschillende technieken van het klimmen bijbrengen en je van alles vertellen over de omgeving. Bij ACF Rafting 24 en ACS Alpincenter vind je meerdere mogelijkheden. Zo is er onder andere een via ferrata, een avonturenpark en een klimtuin. Ook met kinderen is het mogelijk om te gaan klimmen. Afhankelijk van waar je voor kiest, ligt de beginleeftijd tussen de 6 en 12 jaar.

#5. Rodelen bij de Lucky Flitzer

Zowel zomers als ’s winters is rodelen een ontzettend leuke activiteit. In Flachau kan dat op de Lucky Flitzer rodelbaan. Over een lengte van 1100 meter passeer je 5 loops, 2 jumps, overbrug je 123 hoogtemeters en maak je snelheden tot wel 42 kilometer per uur. Langzamer kan natuurlijk ook, want je kunt je snelheid gemakkelijk zelf aanpassen. Vlakbij de Lucky Flitzer ligt een restaurant en een leuke speeltuin.

rodelen in Flachau
De Lucky Flitzer is een erg leuke rodelbaan! (Foto: © Markus Berger, Flachau Tourismus)

Berghut tips:

Bij actief bezig zijn hoort uiteraard ook een pauze. Je bent immers op vakantie, dus bijkomen is ook belangrijk. Heerlijk in het zonnetje uitpuffen op het terras van een fijne berghut. In Flachau vind je daarvoor meerdere mogelijkheden. Van een koud drankje, tot borrelhap of uitgebreide maaltijd. Alles is mogelijk. Hieronder vind je 4 suggesties. Klik hier voor een overzicht van alle berghutten.

  • Sattelbauer: een gezellige en authentieke berghut, gelegen op een hoogte van 1300 meter. Je kunt er ontzettend lekker eten en het uitzicht is prachtig.
  • Prechtlalm: gelegen in een prachtige omgeving en te bereiken via een gemakkelijke wandeling van zo’n 30 minuten (ook met kinderwagen mogelijk).
  • Hafeichtalm/Scharfetthütte: gelegen op een hoogte van 1746 meter en te bereiken via een uitdagende wandeling. Hier geniet je van een prachtig uitzicht.
  • Jandlalm: gelegen op een hoogte van 1700 meter en een fijne uitvalsbasis voor allerlei wandeltochten.

Bekijk de locaties op de interactieve kaart hieronder:

Heb jij nog tips voor activiteiten in Flachau? Laat het ons weten in een reactie!

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips