5x leuke activiteiten in Nauders

5x leuke activiteiten in Nauders

20 februari 2017

door Florien in Tips

Nauders is een authentiek en romantisch bergdorpje, gelegen in een hoogdal van de Reschenpass en het drielandengebied van Oostenrijk, Italië en Zwitserland. Het is een dorp met historie en een heftig oorlogsverleden. In het dorpje kun je uren slenteren door de straatjes of neerstrijken op één van de gezellige terrassen. Het is een omgeving met vele bezienswaardigheden en allerlei leuke activiteiten. In dit weblog lichten we 5 leuke activiteiten in Nauders voor je uit.

#1. Canyoning en raften

Als je Nauders op de kaart bekijkt, dan zie je vele riviertjes en beekjes liggen in de omgeving van het dorp. Ben je op zoek naar een beetje adrenaline en vind je het leuk om dat in het water te doen? Dan zijn canyoning en raften de ideale activiteit voor jou. Er zijn uitdagende canyoning parcours en leuke tochten met een raft. Beide goed voor een extra dosis adrenaline en plezier. Bij de Outdoorclub kun je dagelijks terecht tussen 9:00 en 11:00 uur en tussen 16:00 uur en 18:00 uur.

canyoning in nauders
Er is ontzettend veel te doen in het water (Foto: © Nauders Tourismus)

#2. Klimmen

Nauders staat ook wel bekend als klimparadijs. Je vind hier vier parken waar je de klimsport kunt beoefenen. Net buiten het dorp vind je Klettergarten Nauders. Hier vinden klimmers van alle leeftijden en niveaus voldoende klimplezier. Er zijn 50 klimroutes te vinden van klimniveau 1 tot en met 7. Naast de Klettergarten Nauders kun je ook klimmen bij Klettersteig Goldweg, waar je kunt klimmen tot een hoogte van 2913 meter. Bij Klettersteig Tirolerweg klim je zelfs tot 2982 meter hoogte. De laatste in het rijtje is Climbers Paradise. Hier vind je onder andere klimroutes, een klimtuin voor het hele gezin en ijsklimparcours. Klik hier voor meer informatie over klimmen in Nauders >

#3. Extra adrenaline met de speciale actieparcours

Klimmen langs een steile rotswand, met een zipline over het water suizen, abseilen van een hoge brug en een flinke dosis adrenaline. Bij de Outdoorclub kun je naast raften en canyoning ook terecht voor een speciaal actieparcours. Met een groep van minimaal 3 en maximaal 8 personen kun je deelnemen aan dit uitdagende spektakel. Belangrijk om te weten: minimum leeftijd 16 jaar, boeken maximaal een dag van tevoren voor 17:00 uur.

actieparcours nauders
Een komt een behoorlijke dosis adrenaline vrij tijdens het actieparcours (Foto: © Nauders Tourismus)

#4. Paardrijden of op stap met een koets

In Nauders kun je zelf paardrijden, maar ook meerijden met paard en wagen. Vanuit een koets kijken naar de sterren tijdens een zwoele zomernacht, of gewoon overdag genieten van de prachtige natuur. En wat dacht je van galopperen over de groene bergweides, rustig stappen over de smalle paadjes, genieten van de frisse berglucht en het ultieme gevoel van vrijheid op de rug van een paard? Paardrijden en koetstochten kun je maken bij Reithof Warger of bij Kaspermichlhof. (zie kaart onderaan dit bericht)

#5. De overblijfselen van de oorlog bekijken

Nauders is een dorp met een lange en bewogen geschiedenis. Het is een dorp dat zich vaak heeft moeten verdedigen in de oorlog en daar kom je nog veel sporen van tegen. Met name tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft deze regio het zwaar gehad. De forten, bunkers en verdedigingsmuren helpen je daar goed aan herinneren. Vele daarvan kun je bezoeken. Bekijk onder andere:

  • De vallen die men maakte voor tankwagens in Plamort: een muur van betonnen kegels met stalen punten.
  • Het bunkercomplex in Graun: allemaal indrukwekkende bunkers.
  • Het fort van Nauders: Dit fort werd gebouwd bij de Reschenpass tussen 1836-1846 om de vallei te beschermen.
  • De grens van Altfinstermünz: een donkere herinnering aan de Middeleeuwen, maar wel bijzonder om te bekijken
  • Schloss Naudersberg: niet een donkere bestemming, maar wel een activiteit die je zeker niet mag overslaan in Nauders.

overblijfselen oorlog in Nauders
Nauders heeft zich in de afgelopen eeuwen vaak moeten verdedigen en daar zijn veel sporen van terug te zien (Foto: © Nauders Tourismus)

Bekijk de locaties op de interactieve kaart:

Op de onderstaande kaart kun je de activiteiten terugvinden. Omdat Nauders zo dicht tegen Italië aan ligt, zijn een aantal activiteiten ook daar aan gegeven. Met de speciale Summercard Nauders krijg je aantrekkelijk kortingen tijdens een verblijf in Nauders. Klik hier voor meer informatie over Nauders >

Wat is jouw favoriete activiteit in Nauders? Of heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips