Skip to navigation Skip to main content

Gerlos: veel activiteit en gezelligheid

Gerlos Ort
© Zillertal Arena

Gerlos is een dorp in de Zillertal Arena in Tirol. Van begin juli tot eind september beleef je hier een heerlijke zomervakantie. Geniet van de prachtige natuur en de typische Oostenrijkse cultuur. Gerlos biedt allerlei leuke buitenactiviteiten en is de ideale bestemming voor een sportieve vakantie. Ieder jaar komen er steeds meer activiteiten bij en dat biedt veel mogelijkheden. Toch ben je hier ook voor ontspanning aan het juiste adres. Wat voor vakantie het ook wordt, in Gerlos geniet je sowieso!

Een vakantie voor jong en oud in Gerlos

Gerlos ligt in het Gerlostal, een zijdal van het Zillertal, op een hoogte van 1300 meter. Gerlos is te bereiken via een bergpas vanuit Zell am Ziller. Rijd je eenmaal de pas omhoog, dan kan de vakantie pas echt beginnen. Tussen de haarspeldbochten door geniet je van een prachtig uitzicht op het Zillertal, de bergen en een aantal kleine watervalletjes. Eenmaal boven rijd je door de gezellige dorpsstraat het dorp binnen. Mooie hotels, restaurants, winkeltjes, een supermarkt en gezellige barretjes aan beide kanten van de straat. Gerlos is een vakantiebestemming voor jong en oud. Of je nou met het hele gezin of alleen met partner op vakantie gaat, je zult je hier altijd optimaal vermaken. Maak lange wandeltochten, ga mountainbiken over de bergpaden of kom tot rust bij de Stausee.

Gerlos is de ideale bestemming voor een sportieve vakantie

In Gerlos ben je voor een sportieve vakantie helemaal aan het juiste adres. Als je door het Zillertal naar Gerlos rijdt, dan rijd je langs een sterk stromende rivier. Ideaal om op te raften. Er zijn diverse wandel- en fietsroutes van verschillende lengtes en niveaus. Daarnaast zijn er uitdagende klimparcoursen waar je ook met jongere kinderen aan deel kunt nemen. Ook leuk: zoef met de Flying Fox kabelbaan over de diepe ravijnen heen.

Bijkomen aan de Durlaßboden Stausee

In Gerlos draait het uiteraard niet alleen om sport en activiteit. Je bent immers op vakantie, dus het is ook zaak dat je weer helemaal opgeladen thuis komt. Daar waar het meer ’s winters vaak onder een dikke laag ijs ligt, is het er zomers heerlijk vertoeven. Neem een verfrissende duik, ga waterfietsen, huur een bootje of geniet gewoon heel simpel van de zon op je huid. Wedden dat je helemaal tot rust komt!

Gerlos als wintersportbestemming

Gerlos is ook een hele leuke wintersportbestemming. Het dorp is onderdeel van de Zillertal Arena, een skigebied met ruim 140 kilometer aan pistes en ontzettend populair onder de Nederlandse wintersporters. Dat heeft alles te maken met de uitbundige après-ski en de gezellige sfeer. De pistes zijn heerlijk breed en hebben voor zowel de beginnende- als gevorderde skiër genoeg te bieden. Ook 's winters is de dorpsstraat van Gerlos de plek waar het allemaal gebeurd. Na het skiën viert het gros van de wintersporters feest in de après-ski en de rest duikt de wellness of de restaurants in.

Weetjes en tips in Gerlos

  • Doe mee aan de speciale mannen of vrouwentour. Samen met een gids ga je vier dagen op pad door de bergen en de mooiste gebieden van de Zillertaler Alpen
  • Er zijn verschillende fietstochten te vinden in- en rondom Gerlos. De fietstochten hebben verschillende afstanden en moeilijkheidsgraden. Klik hier voor de verschillende fietskaarten >.
  • Het hele jaar door zijn er diverse evenementen in Gerlos. Ook zomers zijn er aardig wat festiviteiten die je kunt bijwonen. Een tip is de Almabtrieb. Dit vindt plaats aan het eind van de zomer en staat in het teken van het terugkeren van het vee naar de stallen. Klederdracht, versierde koeien en veel gezelligheid. Men dankt de schepper dat hij ook dit jaar het vee van onheil heeft behoed.
  • Met de speciale Zillertal Activcard gastenkaart krijg je allerlei aantrekkelijke voordelen en kortingen tijdens een verblijf in Gerlos.
  • In de restaurants kun je terecht voor de typische Tiroler gerechten. Kun jij ook niet wachten op een Apfelstrudel met vanillesaus?

Ben jij in de zomer wel eens in Gerlos geweest en heb je nog tips? Laat het ons weten in een reactie!

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.