Skip to navigation Skip to main content

Stedentrip Wenen, tips & trics

7223 - Stedentrip Wenen, tips & trics

Stedentrip Wenen, absoluut een aanrader! De grootste - en misschien wel de mooiste – stad van Oostenrijk. Goed nieuws voor degenen die overwegen om naar Wenen te gaan, de stad staat vanaf nu ook online op Indebergen! Bekijk hier de Wenen pagina. In deze blog vertellen we je meer over Wenen; de mooiste bezienswaardigheden, tips voor de hele familie en musea. Heb jij nog leuke tips? Laat ze achter in een reactie.

Stedentrip Wenen, koninklijke bezienswaardigheden

Stedentrip Wenen, daar hoort een kijkje in het leven van de koninklijke familie bij. De familie Habsburg heeft eeuwenlang geregeerd over Oostenrijk. Keizer Karel I trok zich in 1918 terug, waarmee de macht van de Habsburgers ten einde kwam. De lange geschiedenis van de Habsburgers heeft geleid tot een haast eindeloze hoeveelheid gebouwen en schatten. Het koninklijk paleis, de Hofburg, staat in het centrum van Wenen, en was jarenlang het hoofdgebouw van de familie. De Hofburg is nu toegankelijk voor bezoekers. Een van de bekendste personen van de koninklijke familie is natuurlijk keizerin Sisi. Leer meer over haar leven in het Sisi Museum en in haar zomerverblijf, Slot Schönbrunn. Een vierde bezienswaardigheid omtrent de koninklijke familie, is de Koninklijke Crypte, onder de Capuchin kerk.

Wenen, Hofburg © WienTourismus by Christian Stemper
Neem een kijkje in het leven van de koninklijke familie in paleis Hofburg

Muzikale belevenis, een must tijdens een stedentrip Wenen

Wenen noemt zichzelf ook wel de muzikale hoofdstad van de wereld. Het Weens Philharmonisch orkest en het Weens Jongenskoor treden overal ter wereld op. Het Weense Staatsopera gebouw en de Gouden Zaal in de Muziekvereniging zijn toonaangevende locaties in Wenen. Naast het bezoeken van één van de vele (klassieke) concerten, opera’s, operettes, balletvoorstellingen en musicals, is het ook bijzonder leuk om één van de muzikale wandelingen door de stad te maken. Lees hier alles over de muzikale introductie wandeling. Ook zijn er specifieke Mozart, Haydn, Johann Strauss en Beethoven wandelingen. Tijdens de wandelingen kun je een bezoekje brengen aan onder andere het Mozarthaus Wenen, het Huis van de Muziek, de Muziekvereniging en de Weense Staatsopera.

Staatsopera Wenen ©WienTourismus by Peter Rigaud
Geniet van een voorstelling van het Wiener Staatsballet

Dagje MuseumQuartier

Je hebt waarschijnlijk meer dan één stedentrip Wenen nodig om alles in deze mooie stad te zien. Het MuseumQuartier biedt de ideale oplossing voor een dagje musea, gezellig eten en winkelen. Naast het koninklijk paleis Hofburg, liggen het Natuurhistorisch en Kunsthistorisch Museum Wenen. Weer daarnaast ligt het MuseumQuartier. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn hier meerdere musea te vinden, waaronder het Leopold Museum (Oostenrijkse kunst), de Kunsthal Wenen (internationale moderne kunst), mumok (moderne kunst) en het ZOOM Kindermuseum (vergelijkbaar met het NEMO, Amsterdam). Behalve de musea biedt het MuseumQuartier meerdere leuke winkels, restaurants en barretjes, leuk voor een dagje tijdens de stedentrip Wenen.

Stedentrip Wenen met de kinderen

Met de kinderen naar Wenen? Geen probleem, dit wordt sowieso een leuke stedentrip! Wenen biedt een ruim aanbod aan bezienswaardigheden en activiteiten voor het hele gezin. Bekijk hier een speciale plattegrond voor kinderen. Op de plattegrond staan leuke weetjes over Wenen en de leukste bezienswaardigheden. Lees hier de familiebrochure van Wenen. Een must voor families is het attractiepark Prater. Dit attractiepark ligt in het centrum van de stad, vlakbij de Donau en bestaat in 2016 250 jaar. Prater staat vooral bekend om het grote reuzenrad, dat een fantastisch uitzicht biedt over de hele stad. Dat wil je niet missen tijdens een stedentrip Wenen! Eten in een kindvriendelijk restaurant? Bekijk hier een aantal tips.

Attractiepark Prater ©WienTourismus by Karl Thomas
Leuk voor de hele familie: attractiepark Prater

Tip: de Vienna Card

Stedentrip Wenen kost natuurlijk geld. Gelukkig biedt Wenen een oplossing, waarmee je een hoop geld kunt besparen. Bij de aanschaf van een Vienna Card (€21,90 voor 48 uur en €24,90 voor 72 uur) krijg je gratis toegang tot het openbaar vervoer in Wenen en een couponboekje, met kortingen op musea, winkels, restaurants en activiteiten. Lees hier meer over de Vienna Card en bekijk alle kortingen. (Bij aanschaf van de Vienna Card krijg je het couponboekje.) De Vienna Card is verkrijgbaar bij sommige hotels en de toerismebureaus van Wenen aan de Albertinaplatz, het centraal station en bij het vliegveld.

Lees meer over Wenen

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.