Skip to navigation Skip to main content

Zomer in de vakantieregio Hochkönig

5758 - Zomer in de vakantieregio Hochkönig

In de zomer kun je in de regio Hochkönig veel beleven: een zonsopgang op de alm met zelfgemaakt brood en verse melk, een e-bike tour naar de mooiste vergezichten rond om het grootse Hochkönig gebergte of genieten van vegetarische gerechten. Dit populaire vakantiegebied aan de indrukwekkende Oostalpen heeft dit seizoen veel nieuws te bieden.

Wandelen over het Koningspad

Het Koningspad is een wandeling van 73 kilometer langs de indrukwekkendste bergen die meerdere dagen duurt. Deze tour kan in Hochkönig geboekt worden met overnachtingen en bagageservice om zo van een onbezorgde bergvakantie te kunnen genieten. Er is bijvoorbeeld een tour met 6 overnachtingen, wellness, Hochkönig card, bagagetransport, wandelkaart en almjausen vanaf 318 euro per persoon. Maar het Koningspad is niet de enige verleidelijke route! In het Hochkönig gebied is een netwerk van ongeveer 340 kilometer aan bewegwijzerde wandelpaden.

E-biken in Hochkönig: ontspannen van alm naar alm

De Hochkönig is traditioneel en modern tegelijk. Hier kan de ontspannende bergfietser zich nu ook op heerlijke tochten naar indrukwekkende uitzichtsplaatsen en verleidelijke almen verheugen. Er is een netwerk van ongeveer 10 laadstations, die met alle gangbare e-bike systemen gekoppeld kan worden. Er zijn vele diverse tourmogelijkheden, bijvoorbeeld een gemakkelijke route de Sonnberg route, of een middelzware route de Dienten bergbauernhof route of voor de specialisten de Hochkönig Watzmann route.

E-biken in Hochkönig

Sesam falafel in plaats van Schweinsbraten

Dit nieuwe culinaire aanbod zal ook de overtuigde spek- en worstliefhebbers inspireren. Sinds laatste winter bieden vele hotels en hutten vegetarische gerechten aan. Op de menukaart kun je verrukkelijke gerechten vinden, zoals sesam falafel met oosterse Humus en salade of linzentopf met geroosterde ui en almbrood. Vleesloos dineren in Hochkönig, is dus niet alleen voor vegetariërs! Eet je het liefst iets kleins en gezond, dan zal je door deze gerechten geïnspireerd worden. De inspiraties van deze culinaire creaties komen van de vegakok Attila Hildmann met zijn kookboek „vegan for fit“, dat door de VEBU, bond voor vegetariërs, is verkozen tot „kookboek van het jaar“.

Het bergdorp van de dieren

Gezinnen voelen zich thuis in de regio Hochkönig. Dat komt niet alleen door de mooie wandelpaden of de gezellige hutten. Een highlight van iedere gezinsvakantie is het bergdorp van de dieren. Dit is een samenspel van meer dan 30 bezienswaardigheden in de regio Hochkönig met boederijen en kinderboederijen. Daar kun je koeien, schapen en geiten bezoeken, de gems Heinzi leren kennen, helpen bij het koemelken, op het mierenleerpad, bij de „tiergartenalm“, in het insektenhotel en bij de murmeltieren ( grote bergmarmotten ) vele spannende verhalen aanhoren.

Klik hier voor meer informatie over een vakantie in Hochkönig >>

Het bergdorp van de dieren
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.