Skip to navigation Skip to main content

Tips voor leuke bergavonturen met kinderen in de Zillertal Arena

54490 - Tips voor leuke bergavonturen met kinderen in de Zillertal Arena
© Zillertal Tourismus, Christoph Johann

Dat je geweldig kunt wandelen en fietsen tijdens een zomervakantie in de Zillertal Arena, mag met ruim 400 km aan wandelpaden en diverse biketrails wel duidelijk zijn. Maar wist je dat deze Oostenrijkse regio ook een perfecte bestemming is voor een vakantie in de bergen met kinderen? Je vindt er namelijk naast sportieve activiteiten, ook een heleboel avonturenparken en excursiemogelijkheden. Ben je nog op zoek naar tips voor leuke bergavonturen met kinderen in de Zillertal Arena, lees dan snel verder. In dit blog lichten we er zeven voor je uit!

Een wereld van beleving in de Zillertal Arena

De Oostenrijkse regio Zillertal Arena is een enorm geliefde bestemming onder veel bergliefhebbers, en dat is niet voor niks. De dorpjes Zell am Ziller, Gerlos, Wald-Königsleiten en Krimml bieden een schitterend decor van indrukwekkende bergen, een hoop gezelligheid en een scala aan activiteiten. Je kunt er geweldig wandelen op honderden kilometers aan paden en unieke natuurspektakels bezoeken. Ook voor een zomervakantie met kinderen in de bergen ben je in deze regio aan het juiste adres. Er zijn namelijk verschillende avonturenparken om te bezoeken, maar ook leuke uitjes om te maken met kids. In dit blog geven we je een aantal tips voor leuke bergavonturen met kinderen in de Zillertal Arena. Ken jij deze plekken al?

Bekijk alle tips voor een vakantie met kinderen in de Zillertal Arena

1. Het Sparreboskasteel/Fichtenschloss

De eerste tip is zonder twijfel het Fichtenschloss, of zoals het in het Nederlands wel wordt genoemd, het Sparreboskasteel. Dit speelpark, met kasteel met vier grote torens, is een waar paradijs voor kids. Ze kunnen onbeperkt in het houten bouwwerk klimmen en spelen, het boomtoppenpad lopen of het hangmattenbos in. Het hele complex is maar liefst 5000 m² groot! Maar daar blijft het niet bij. Naast het Fichtenschloss ligt namelijk de Fichtensee, een uniek bergmeer op 1700 meter hoogte. Hier kun je materiaal voor roeien en suppen ter plaatse huren, maar kan er ook gewoon heerlijk gezwommen worden. Een hele leuke plek voor één groot bergavontuur met kinderen. Je vindt het Fichtenschloss en de Fichtensee bij de Rosenalm boven Zell am Ziller.

54490 - fichtenschloss in zell am ziller
© Zillertal Tourismus, Christoph Johann

2. Abenteuerland Gerlos

Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een echt avonturenpark dat ontzettend leuk is om met kinderen te bezoeken. Abenteuerland Gerlos is een plek voor jong én oud, want er valt niet alleen te spelen. Er is een klimtouwenparcours op grote hoogte met maar liefst 65 stations, inclusief 17 ziplines. Daarnaast is er een mountainbikepark waar je de sport kunt leren, met een nieuwe pumptrack waar je jezelf op de proef kunt stellen in scherpe bochten en jumps. Bovendien is er een boomhuttenparcours en zijn er speelplaatsen midden in het bos. Kortom, een park dat je absoluut wil bezoeken tijdens een vakantie met kids in de Zillertal Arena!

3. Krimmler Wasserwelten & Wasserfälle

Een plek die je zeker op je lijstje wilt zetten als je op vakantie gaat in de Zillertal Arena, zijn de Krimmler Wasserwelten & Wasserfälle. Ook als je met kinderen hier bent! De gefaseerde waterval komt in drie etappes met een enorme hoeveelheid water van 380 meter hoogte naar beneden gedenderd. Het is daarmee, naast een van Europa's hoogste watervallen, ook een van de mooiste natuurspektakels van Oostenrijk. Je kunt naar boven wandelen, maar wat vooral leuk is met kinderen is om de bijbehorende Wasserwelten te bezoeken. In dit belevingscentrum kunnen kids spelen, leren en beleven. Bovendien is het bezoeken van de Wasserfestspiele Krimml een aanrader. Hier komen water, licht en muziek bijeen in een uniek spektakel.

4. Gipfelwelt Königsleiten

Actie en avontuur gegarandeerd bij Gipfelwelt Königsleiten. Ook dit avonturenpark is geschikt voor groot en klein. Kleine bergavonturiers kunnen zich op en top vermaken met de houten knikkerbaan en de waterspeelplaats. Tieners en volwassenen vinden sensatie tijdens een ritje met de Gipfelliner, een zipline die met hoge snelheid op 2300 meter hoogte door het berglandschap zoeft. Aanrader hier voor het hele gezin is het wandelen van de Jodelwanderweg, een wandeling op hoogte langs diverse stations waarbij het thema 'jodelen' centraal staat.

5. Almparadies Gerlosstein

Een andere tip voor bergavonturen met kinderen in Gerlos is het bezoeken van Almparadies Gerlosstein. Deze omgeving bestaat uit een verscheidenheid aan elementen waar je gerust een hele dag kunt besteden. Zo kun je bijvoorbeeld de Almpromenade wandelen, een mooie themawandeling, waarbij je onderweg meer leert over de geschiedenis van het Zillertal. Aan het eind word je op de Almtribüne beloond met een spectaculair uitzicht op de regio. Ook is bij Almparadies Gerlosstein een kinderboerderij waar er geknuffeld kan worden met onder andere konijntjes en geiten, en is er een grote speeltuin. Toch een beetje actie? Sla dan een ritje met de Almflieger niet over. Met een snelheid van zo'n 50 km/u suis je langs verschillende routes tussen de bergen.

54490 - vakantie met kinderen in de zillertal arena
© Zillertal Tourismus

6. Recreatiepark Zell am Ziller

Van verveling is geen sprake in het 45.000 m² grote recreatiepark in Zell am Ziller. Gezinnen kunnen het tegen elkaar opnemen op de midgetgolfbaan die volledig in thema is. Ook is er een verscheidenheid aan speeltuinen, maar aan sportieve activiteiten is echter ook geen gebrek. Je kunt er voetballen, tennissen, bowlen, zwemmen, beachvolleyballen, basketballen en boulderen. Ben je met een familie met kinderen in verschillende leeftijden op vakantie, dan is een bezoek aan Recreatiepark Zell am Ziller absoluut een tip.

7. Latschenland Gerlos

De laatste tip voor leuke bergavonturen met kinderen in de Zillertal Arena is Latschenland Gerlos. Dit speelparadijs ligt op 1950 meter hoogte op de Isskogel en is een ontzettend leuke plek om te bezoeken voor wat plezier in de bergen. Ben je de kinderen niet kwijt aan alle speelgelegenheden, zoals de 150 meter lange knikkerbaan, dan ben je dat wel aan het dierenverblijf waar je allerlei soorten boerderijdieren kunt vinden. Voor een beetje actie is de klimroute een echte aanrader, wil je juist een beetje relaxen dan zijn de ligstoelen bij het bergmeer Latschensee perfect.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Zillertal Arena.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.