Skip to navigation Skip to main content

Hoog, hoger, Saas-Fee/Saasdal: ontdek de hoogalpiene bergwereld

54294 - Hoog, hoger, Saas-Fee/Saasdal: ontdek de hoogalpiene bergwereld (2)
© Saastal Tourismus AG / Puzzle Media

Zomer in het Saasdal, dat moet je gewoon een keer beleefd hebben! De majestueuze bergwereld, met achttien vierduizenders, biedt jong en oud onbeperkte mogelijkheden voor een ontspannen of actieve vakantie. In de vier dorpen, Saas-Fee, Saas-Grund, Saas-Almagell en Saas-Balen, voel je je vanaf het eerste moment thuis. In dit artikel lees je alle over een unieke vakantie in vakantieregio Saas-Fee/Saastal.

De vier vakantiedorpen in het Saastal

De vier vakantiedorpen in het Saastal hebben ieder hun eigen karakter. Wanneer je het dal binnenrijdt passeer je eerst Saas-Balen. Een rustiek bergdorp met als blikvangers de Fellbach waterval en de eeuwenoude ronde kerk. Het autovrije Saas-Fee ligt op een hoogte van 1800 meter aan de voet van de hoogste berg van Zwitserland, de Dom (4545 m). Te midden hiervan ligt maar liefst 350 kilometer aan wandelroutes. Saas-Grund bestaat uit authentieke huizen en ligt in het hart van het Saastal. Ook hiervandaan starten tal van wandelroutes. Vervolg je je weg door het ongerepte zijdal, dan kom je in Saas-Almagell. Alleen de Mattmark dam en het stuwmeer scheiden het dorp nog van de Italiaanse grens. Wat de dorpen gemeen hebben? In het Saastal schijnt 300 dagen per jaar de zon!

Meer over een zomervakantie in Saas-Fee/Saastal

Acht beleveniswerelden in het Saastal

Met de familie op vakantie naar het Saastal? Dankzij de acht beleveniswerelden kunnen hier iedere dag nieuwe avonturen worden beleefd.

  • Längflüh - gletsjerwereld: nog nooit was een gletsjer zo dichtbij als op de Langflüh (2869 m). Geniet van het uitzicht op de Feegletscher, bewonder het gletsjermeer of beleef de gletsjer nog intenser tijdens een Gletschertrekking.
  • Spielboden – waar de marmotten thuis zijn: de Spielboden (2488 m) is het domein van de bergmarmotten. Je kunt ze niet alleen bekijken, maar ook voeren! Op de Murmeliweg leer je meer over deze bergdieren.
  • Kreuzboden – dé familieberg: de Kreuzboden (2405 m) boven Saas-Grund heeft zo veel te bieden! In het Hohsi-Land vinden kinderen een avontuurlijke speeltuin en een waterpark. Bij het bergstation is een kinderboerderij waren dieren kunnen worden geaaid. Ook de Kreuzbodensee oversteken op een vlot is een leuke ervaring. Andere highlights zijn het Bike Skills Park, de Jegihorn Klettersteig, de Wellness- & Yogaweg en de Alpenbloemenpromenade.
  • Hannig – voor zonaanbidders: het terras bij het bergrestaurant op de Hannig (2336 m) is zowel in de zomer als winter populair. Terwijl de kinderen spelen in de speeltuin, geniet jij van de zon. Op de Alpe Hannig kun je zien hoe kaas wordt gemaakt en met een monstertrotti kun je afdalen naar het dal.
  • Mattmark – naar de grens met Italië wandelen: in het zuiden van het Saastal ligt de Mattmark stuwdam, de grootste aarden dam van Europa. Wandel rond het meer en tank energie in het rustieke landschap.
  • Allalin – hét hoogtepunt: de Mittelallalin (3500 m) ligt boven Saas-Fee en wordt omgeven door vierduizenders. Bezoek hoe dan ook het hoogste draairestaurant ter wereld en de grootste ijsgrot van de wereld. Skiën is hier ook in de zomer mogelijk.
  • Hohsaas – adrenaline & uitzichten: hoog boven Hohsaas komen adrenalinejunks aan hun trekken. Hier start de Hohsaas Bike-Trail, de wandeling naar de Weissmieshütte en de gletsjerbelevenistour.
  • Furggstalden & Heidbodmen – plek voor ontspanning: het gehucht Furggstalden ligt boven Saas-Almagell en is bereikbaar per stoeltjeslift. Geniet van het uitzicht op de stuwdam en van de authentieke huizen. Kinderen kunnen hier schatzoeken en met de monstertrotti naar beneden suizen. Ook de belevenisroute over de hangbruggen is een aanrader!

Ontdek de bergbeleveniswerelden in het Saastal
54294 - meer kreuzboden saastal (2)
Op de Kreuzboden voelt de hele familie zich thuis (Foto: © Saastal Tourismus AG / Puzzle Media)

Overige activiteiten in het Saastal

Naast uitstapjes maken naar de acht beleveniswerelden, kun je in het Saastal nog tal van andere activiteiten ondernemen. Voor wandelaars ligt er maar liefst 350 kilometer aan wandelpaden klaar. Veel hoogtemeters of weinig, de keuze is aan jou! Mountainbikers kunnen zich uitleven op 80 kilometer aan uitgepijlde routes. Dat je in een berglandschap als dit geweldig kunt klimmen moge duidelijk zijn. Klettersteigen, boulderen, bergbeklimmen, het is allemaal mogelijk in het Saastal. Ook een avontuurlijke tocht door de Feeschlucht, die van Saas-Fee naar Saas-Grund loopt, is een aanrader. Ook je voor het beklimmen van je eerste vierduizender is Saas-Fee een goede bestemming. De Allalinhorn (4027 m) is vanuit het hele dal te zien en is relatief 'eenvoudig' te beklimmen. Onderschat deze uitdaging echter niet!

Profiteer van voordeel met de SaastalCard

Tijdens je vakantie in het Saastal kun je gebruik maken van de SaastalCard. Deze voordeelkaart ontvang je inclusief vanaf één overnachting. Met de SaastalCard op zak reis je gratis met de bus en de liften (m.u.v. Metro Alpin). Ook profiteer je van voordeel op diverse uitstapjes.

Meer informatie over de SaastalCard
54294 - uitzicht allalinhorn saas fee
Het uitzicht op de Allalinhorn (4027 m) is onvergetelijk (Foto: © Saastal Tourismus AG / Puzzle Media)


Dit artikel is geschreven in samenwerking met Saas-Fee/Saastal.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.