Black Friday Deal 2=1: tweede persoon gratis op een cruise door de Noorse fjorden

 © Hurtigruten 
Black Friday Deal 2=1: tweede persoon gratis op een cruise door de Noorse fjorden

23 november 2021

door Miranda in Tips

Je kunt je mailbox niet openen deze week of hij staat vol met Black Friday Deals. De meeste aanbiedingen kan ik gelukkig weerstaan, maar vanochtend kwam ik er eentje tegen die mijn hart sneller doet kloppen: een cruise door de Noorse fjorden waarbij een 2=1 aanbieding geldt! Met andere woorden, met z'n tweeën op reis, terwijl je maar voor één persoon betaalt. Er zijn twee soorten cruises, eentje waarbij je met een zogenaamde Postboot langs de fjorden vaart en een andere waarbij je vanaf Dover in Engeland vertrekt voor een expeditie cruise met het schip MS Maud. Lees snel meer over deze bijzondere reizen in Noorwegen die nu wel heel aantrekkelijk geprijsd zijn. 

Bekijk de Black Friday 2=1 aanbiedingen

Beleef het echte Noorwegen met Hurtigruten

Meerdere malen per week vertrekt er een Hurtigruten schip vanuit Bergen, om na 2.500 zeemijlen en 34 havenplaatsen via het hoge noorden, terug te keren in Bergen. Een cruise met Hurtigruten is geen luxe cruise zoals je hem misschien voorstelt, maar een authentieke reis met een schip dat eigenlijk nog steeds gewoon een 'lijndienst' is. Naast passagiers vervoeren de schepen ook vracht die dagelijks gelost en geladen wordt. Hierdoor krijg je veel mee van het gewone leven van de Noren en word je onderweg getrakteerd op geweldige uitzichten. De sfeer aan boord is ongedwongen en informeel, de hutten zijn eenvoudiger dan tijdens een luxe cruise en het aantal bemanningsleden is beperkt. Enkele hoogtepunten tijdens de reis zijn: de Lofotenwand, het smalle Trollfjord, de bergketen ‘de Zeven Zusters’, de ‘Torghatten’ met het gat in de rots en het 307 meter hoge Noordkaap plateau.

Noorse fjorden met een cruise
© Trym Ivar Bergsmo

Per Postboot langs de Noorse kust

De Black Friday Deal is geldig voor 10 geselecteerde vertrekdata in april vanuit Bergen of Kirkenes en geldig voor de vier Hurtigruten trajecten op basis van volpension. Voorwaarde is wel dat de tweede persoon in dezelfde hut reist en je kiest voor de reisstijlen 'basic' of 'select'. Een zesdaagse reis in een kleine binnenhut op basis van volpension is al te boeken vanaf € 1316,- per persoon. Tijdens de Black Friday aanbieding reis je dan dus met z'n tweeën voor deze prijs. De vluchten naar/van Noorwegen zijn exclusief. De aanbieding is geldig voor de volgende trajecten:

  • Bergen-Kirkenes-Bergen (12 dagen)
  • Bergen-Kirkenes-Trondheim (11 dagen)
  • Bergen-Kirkenes (7 dagen)
  • Kirkenes-Bergen (6 dagen)
Cruise per Postboot door Noorwegen
 © Aslak Tronrud

Fjorden & Noorderlicht expeditie vanaf Dover

Ook voor de fjorden & noorderlicht expeditie geldt de 2=1 aanbieding voor twee vertrekdata: 26-1-2022 en 23-2-2022. Tijdens deze expeditie vaar je 15 dagen lang langs de Noorse kustlijn en ga mee met spannende excursies aan land om dit winterwonderland echt goed te ontdekken. Onderweg bezoek je fascinerende plaatsen en kleine kustdorpen en kom je dicht bij het authentieke hart van Noorwegen. Prijzen voor deze expeditie beginnen bij € 4727,- per persoon. Wil je liever iets later, dan kun je ook op 23-3-2022 vertrekken voor een bijzondere expeditie met de MS Maud naar Noorwegen. In deze tijd van het jaar zijn de fjorden rustiger, komen de bloemen voorzichtig in bloei en zijn de bergtoppen nog bedekt met sneeuw. Je ziet watervallen en het pure smeltwater dat over rotsen tuimelt en zich een weg baant naar de zee. Beneden in de valleien beginnen de weiden weer groen te worden en worden de romantische fjorddorpen wakker uit hun winterslaap. Deze reis duurt 21 dagen en is te boeken vanaf € 5387,- per persoon op basis van volpension. Met de Black Friday aanbieding reis je dus samen voor deze prijs op een zeer complete expeditie cruise.

Let op: deze Black Friday aanbiedingen zijn geldig voor nieuwe boekingen gemaakt t/m 1 december 2021, dus wacht niet te lang!

Bekijk de Black Friday 2=1 aanbiedingen

Hurtigruten
© Hurtigruten

Liever op jacht naar het Noorderlicht?

Heb jij altijd al een keer het magische noorderlicht willen zien? Er is nu ook een aanbieding voor een Hurtigruten postbootreis in de periode november 2021 tot en met maart 2022. Op geselecteerde vertrekdata geldt dat de 2e persoon (in dezelfde hut) 50% korting krijgt! Voor meer informatie zie de Noorderlicht Last-Minute aanbieding! 

Zomervakantie tips