Skip to navigation Skip to main content

Maak de mooiste reizen in Zwitserland met de Top Of Europe Pass

53630 - Maak de mooiste reizen in Zwitserland met de Top Of Europe Pass
© Jungfraubahnen 2019

Vanuit het herfstachtige dal naar een besneeuwde bergwereld op bijna 3500 meter hoogte in slechts een korte tijd... Met de Top Of Europe Pass beleef je een waanzinnige ervaring in Zwitserland en kom je op de meest onovertroffen plekken van de Jungfrau Region terecht. Of je nou vanuit Grindelwald, Interlaken of Lauterbrunnen reist, met één pas en een prachtige trip bereik je in een mum van tijd het 'dak van Europa', oftewel de Jungfraujoch - Europa's hoogstgelegen treinstation. Welke routes je kunt nemen? Alles over de Top Of Europe Pass in de Zwitserse Jungfrau Region lees je hier!

Over de Top Of Europe Pass

De Jungfrau Region in Zwitserland is een fraaie en vooral ontzettend veelzijdige vakantiebestemming die tal van hoogtepunten kent. Met de Top Of Europe Pass kun je eenvoudig met één ticket meerdere van deze highlights ontdekken in een relatief korte tijd. Van het schilderachtige Grindelwald, het idyllische Wengen of Lauterbrunnen gehuld in herfsttinten, richting de onmiskenbare Jungfraujoch, het hoogste treinstation van Europa. Voordeel is dat je met deze pas voor een gereduceerd tarief de mooiste plekken van de regio kunt bezoeken. En misschien nog wel het beste van alles: je kunt zo vaak als je wilt een bezoekje brengen aan de unieke Jungfraujoch. De Top Of Europe Pass is geldig tot en met 28 november 2021 en is een mooie excursie voor tijdens een herfstvakantie in Zwitserland.

Bekijk de tickets en prijzen van de Top Of Europe Pass

Op welke trajecten is het ticket geldig?

Groot voordeel van de Top Of Europe Pass is dat het ticket geldig is op een behoorlijk aantal trajecten. Voor de prijs die je voor de pas betaalt kun je bijvoorbeeld met de Berner Oberland-Bahn reizen, maar ook met de Wengernalpbahn en de Jungfraubahn. Ritjes met de Bergbahn Lauterbrunnen-Mürren, Bergbahn Grindelwald-First, Harderbahn en Schynige Platte-Bahn zijn ook inbegrepen. En dat niet alleen, want met hetzelfde ticket kun je ook vrij met een aantal gondelliften reizen. De gondel Grindelwald-Männlichen en kabelbaan Wengen-Männlichen horen bij de mogelijkheden, evenals een rit met de gloednieuwe en misschien wel modernste lift ter wereld, de Eiger Express.

Vertrektijden van de trajecten van de Top Of Europe Pass
53630 - top of europe pass
Met de Top Of Europe Pass reis je voordelig op een groot aantal trajecten (Foto: © Jungfraubahnen 2019)
Met de Top Of Europe Pass reis je voordelig op een groot aantal trajecten (Foto: © Jungfraubahnen 2019)

Vanuit Grindelwald

Een bezoek aan de Jungfraujoch is met de Top Of Europe Pass vanuit Grindelwald zo gemaakt. Verblijf je in First, dan kun je direct naar Grindelwald reizen, waar je de moderne Grindelwald Terminal vindt. Hier heb je de mogelijkheid om de Männlichen-gondel te pakken en via een bezoek aan het authentieke plaatsje Wengen richting de top te gaan. Je kunt er ook voor kiezen om vanaf de terminal met de nieuwe Eiger Express direct naar de Eigergletscher te gaan. Een ritje duurt slechts 15 minuten, waardoor je in no time in een besneeuwde bergwereld staat. Vanaf daar is er een directe verbinding die je naar de Jungfraujoch brengt, of beter gezegd, de Top Of Europe.

53630 - eiger express grindelwald
De spiksplinternieuwe Eiger Express brengt je snel van Grindelwald naar de gletsjer (Foto: © Jungfraubahnen 2019)
De spiksplinternieuwe Eiger Express brengt je snel van Grindelwald naar de gletsjer (Foto: © Jungfraubahnen 2019)

Vanuit Interlaken

Reis je vanuit de bruisende stad Interlaken, dan valt er een wereld aan ontdekkingen te beleven. Er zijn veel verschillende trajecten die je vanaf dit punt kunt volgen. Uiteraard is het mogelijk om naar Europa's hoogstgelegen treinstation te reizen, en dat is een reis vol hoogtepunten. Via Wilderswil naar Lauterbrunnen of richting Grindelwald, beide routes zijn absoluut de moeite waard. Ben je al naar de top geweest en wil je ergens anders naartoe? Dan kun je vanuit Interlaken ook eenvoudig met de Top Of Europe Pass naar de Schynige Platte, een schitterende bergomgeving in het hart van de Jungfrau Region.

Vanuit het Lauterbrunnental

Een reis naar de Jungfraujoch vanaf Lauterbrunnen wordt met de Top Of Europe Pass nog mooier, want je kunt een prachtige route afleggen langs allerlei mooie plekken. Vanuit het Lauterbrunnental neem je de Wengernalpbahn en reis je via Wengen, naar de weergaloze omgeving van Kleine Scheidegg, via de Eigergletscher naar de 3454 meter hoge Jungfraujoch. Met hetzelfde ticket kun je er ook voor kiezen om een bezoek aan Mürren te brengen door een reis te maken met de Bergbahn Lauterbrunnen-Mürren.

53630 - lauterbrunnental
De bestemming maakt bijna niet eens uit, reizen door het bontgekleurde herfstlandschap is al een ervaring op zich (Foto: © Jungfraubahnen 2019)
De bestemming maakt bijna niet eens uit, reizen door het bontgekleurde herfstlandschap is al een ervaring op zich (Foto: © Jungfraubahnen 2019)

Voordelen van de Top Of Europe Pass

Waarom zou je gebruik maken van de Top Of Europe Pass tijdens een herfstvakantie in Zwitserland? Het veelzijdige ticket kent heel veel voordelen:

  • Tijdens de geldigheid van het kaartje kun je onbeperkt reizen naar de Jungfraujoch. Zo kun je er meerdere keren heen om foto's te maken, te genieten van het fenomenale uitzicht of om wandeltochten te maken bij een van de punten op weg ernaartoe.
  • Koop je de Top Of Europe Pass, dan reis je met veel verschillende treinen en gondels voor gereduceerde tarieven. Ook als je met het hele gezin op pad gaat is de aanschaf van zo'n kaartje een voordelige keuze, want kinderen tussen de 6 en 15 jaar reizen voor een klein bedrag mee.
  • Bij vertoning van de Top Of Europe Pass profiteer je van 10% korting in de Top of Europe winkels bij de Jungfraujoch, in de Grindelwald Terminal en de stations Grindelwald-First, maar ook in de Top of Europe Flagship Store in Interlaken.
  • Met slechts één ticket kun je maar liefst 13 verschillende trajecten reizen en zo de hele Jungfrau Region ontdekken.
  • Een rit met de trein en/of gondels in de omgeving is de ideale manier om eenvoudig en snel op verschillende mooie plekken te komen. Het maken van wandeltochten, excursies en genieten van onovertroffen uitzichten wordt zo nog makkelijker.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Jungfraubahnen.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.