Tip voor een vakantie in Laax: 's werelds langste boomtoppenpad

 © Flims Laax Falera / Philipp Ruggli 
Senda dil Dragun in Laax

28 augustus 2021

door Jahna in Bestemmingen

Laax, of eigenlijk de hele regio Flims Laax Falera, is een heerlijke bestemming voor een vakantie met het hele gezin. Lente, zomer, herfst of winter, in elk seizoen beleef je hier een heerlijke tijd. De bergwereld rondom de dorpen roept om ontdekt te worden, er zijn tal van activiteiten en excursies voor families te ondernemen en voor een verfrissende duik kun je terecht in een van de bergmeren. Een absolute tip voor je vakantie in Laax is 's werelds langste boomtoppenpad, de Senda dil Dragun. Deze wandelroute loopt op grote hoogte tussen de boomtoppen en zorgt voor vermaak voor jong en oud. Meer over deze attractie en meer tips voor een vakantie in Laax vind je hieronder.

Boomtoppenpad Senda dil Dragun in Laax

Ben je op zoek naar een leuk uitje met de familie tijdens je vakantie in Laax? Bezoek dan het boomtoppenpad dat de dorpen Laax Murschetg en Laax Dorf met elkaar verbindt: de Senda dil Dragun. Oftewel, het pad van de draak. Deze nieuwe attractie is sinds afgelopen zomer geopend en is met ruim 1,56 kilometer het langste boomtoppenpad ter wereld. De hoogte van de route verschilt van 2 meter tot 28 meter en onderweg kom je vier platformen met zitmogelijkheden en een prachtig uitzicht tegen. Geniet van het geluid van de wind door de boomtoppen en de zingende vogeltjes en vooral van de rust van de natuur. Letterlijk en figuurlijk hoogtepunt van de route is misschien wel de 73 meter lange spiraalglijbaan. De route is ook begaanbaar met een rolstoel of kinderwagen, dus iedereen kan hier genieten van een heerlijk dagje met het gezin. 

glijbaan boomtoppenpad Laax
De 73 meter lange glijbaan is een hoogtepunt voor ieder kind! (Foto: © Flims Laax Falera / Philipp Ruggli)

Duurzaam project

De Senda dil Dragun is een duurzaam project in de regio Flims Laax Falera. Dat wil zeggen dat bij de bouw van dit pad tussen de boomtoppen rekening werd gehouden met de natuur, het milieu en de duurzaamheid in de omgeving, maar ook dat de materialen zorgvuldig uitgekozen zijn. De impact op het milieu moest namelijk minimaal blijven. Een jaar lang bouwde men aan deze unieke attractie. Het hout voor het pad komt uit de regio en de Senda dil Dragun is zo ontworpen dat het goed opgaat in het landschap. 

Het hele jaar geopend

Ongeacht in welk seizoen je op vakantie in Laax bent, je kunt het boomtoppenpad het hele jaar door bezoeken. 's Zomers geniet je van een groene, zonnige bosrijke omgeving, in de herfst staat je een spektakel van bonte kleuren te wachten, in de winter geeft de sneeuw het geheel een magisch tintje en in de lente staat de hele regio prachtig in bloei. Het pad wordt met elektrische blazers schoongehouden van bladeren en sneeuw, zodat je ook in het najaar en in de winter zonder problemen deze route kunt bewandelen. 

uitzichtplatform boomtoppenpad Laax
Een van de platformen met uitzicht die je onderweg tegenkomt. (Foto: © Flims Laax Falera / Philipp Ruggli)

Meer tips voor je vakantie in Laax

Een bezoek aan boomtoppenpad Senda dil Dragun mag absoluut niet ontbreken tijdens je vakantie in Laax. Maar er is nog veel meer te ondernemen met het gezin in deze Zwitserse regio. Je kunt een vossenjacht door de drie dorpen doen, het landschap ontdekken met tovenaar Ami Sabi, boogschieten in het Hubertus Archery Park en je uitleven bij de Freestyle Academy. Trek je liever je wandelschoenen aan om de natuur te ontdekken? Er ligt een heel netwerk aan wandelpaden om te ontdekken, wisselend in lengte en moeilijkheid. Families kunnen bijvoorbeeld van Falera naar Laax Murschetg lopen, over de panoramaweg en het planeten-leerpad. Ook de wandeling van Trin Mulin naar de Crestasee is een aanrader. Deze is zelfs met de kinderwagen goed te doen. En natuurlijk is ook de Laaxersee Rundgang een tip voor wandelen met kinderen in Laax. Naast de rondwandeling om het meer kunnen kinderen zich hier vermaken in de speeltuin en kinderboerderij. 

Zomervakantie tips