Skip to navigation Skip to main content

Tips voor een zomervakantie met kinderen in de Kitzbüheler Alpen

53437 - Tips voor een zomervakantie met kinderen in de Kitzbüheler Alpen
© Tirol Werbung - Robert Pupeter

Gezellige dorpjes, glooiende alpenweides, imposante bergtoppen, spannende avonturenparken en ontelbaar veel leuke activiteiten: van dit en meer geniet je tijdens een zomervakantie met kinderen in de Kitzbüheler Alpen. De Tiroolse vakantieregio is ontzettend veelzijdig en je vervelen is hier vrijwel onmogelijk. Families beleven elke dag een nieuw avontuur, maar uiteraard is er ook genoeg ruimte voor ontspanning. Benieuwd naar de leukste activiteiten en onze tips voor een zomervakantie met kinderen in de Kitzbüheler Alpen? Die heb ik in dit artikel voor je op een rijtje gezet.

Zomervakantie met kinderen in de Kitzbüheler Alpen

De vakantieregio Kitzbüheler Alpen wordt gevormd door de vier regio's Hohe Salve, Brixental, St. Johann in Tirol en het PillerseeTal. Daartussen liggen twintig sfeervolle dorpjes met elk hun eigen kenmerken en karakter en stuk voor stuk gelegen in een schitterende bergwereld. Waar je ook komt, het uitzicht en de natuur zijn keer op keer indrukwekkend. In de Kitzbüheler Alpen vind je ontzettend veel mogelijkheden voor een fijne zomervakantie met kinderen in de bergen. Van prachtige wandel- en fietsroutes tot speelplaatsen en van heerlijke zwemmeren tot familiehotels. Wat je hier absoluut niet mag missen?

#1. De KAT Walk Family

Met meer dan 2500 km aan wandelpaden is er aan mooie wandelroutes geen gebrek in de Kitzbüheler Alpen. Veel wandelingen zijn ook geschikt voor gezinnen met kinderen. Van leerzame themawandelingen tot mooie dagtochten en zelfs meerdaagse wandelroutes. Nieuw is de KAT Walk Family. Een meerdaagse wandeltocht met allerlei leuke avonturen voor groot en klein en waarbij je elke nacht op een andere plek slaapt. De route is verdeeld over vijf etappes en die zijn allemaal gemiddeld van niveau. Je start bij het dalstation van de Salvenbahn in Hopfgarten en je eindigt in St. Ulrich am Pillersee. Elke dag kun je kiezen voor de lange, sportieve wandeling of een kortere variant. Natuurlijk moet er elke dag een stuk te voet worden afgelegd, maar tussendoor is er ook ruimte voor andere leuke activiteiten zoals mountainkarten, spelen in een speeltuin of een frisse duik in een bergmeer. De route leg je individueel af, zonder gids. Het is mogelijk om een compleet pakket te boeken. Hierbij zijn alle overnachtingen geregeld (inclusief halfpension) en hoef je, dankzij het speciale bagagetransport, niet met al je spullen te zeulen.

Lees meer over de KAT Walk Family

53437 - wandelen in de kitzbuheler alpen met kinderen
© Mathäus Gartner

#2. Ontdek de avonturenwerelden

Tijdens een zomervakantie met kinderen in de Kitzbüheler Alpen in Tirol hoeft niemand zich te vervelen. Je vindt hier in de bergen niet één, maar tien avonturenwerelden! Stuk voor stuk avontuurlijke speelplaatsen met elk een eigen thema. Spelenderwijs maken de kids hier kennis met de natuur. Als ouder kun je meedoen, maar je kunt ook lekker luieren in het zonnetje en vanaf een afstandje toekijken naar hoe de kinderen zich vermaken met leeftijdsgenootjes. Leer meer over dinosaurussen in het Triassic Parc op de Steinplatte, breng een bezoek aan het speelpark bij de Filzalmsee in Hochbrixen en sla ook de Goasberg Rätseltour in Kirchberg niet over. Bekijk hier alle beleveniswerelden >

#3. Waterpret

Op een warme, zomerse dag is niks fijner dan een frisse duik in het water. Je raadt het al, ook daarvoor ben je in de Kitzbüheler Alpen aan het juiste adres. Er zijn verschillende mogelijkheden voor een middagje waterpret met het hele gezin. Van een frisse duik in een van de idyllische bergmeren tot pootjebaden in een riviertje dat je onderweg tegenkomt of een bezoek aan een van de zwembaden. Enkele tips: Panorama Badewelt in St. Johann in Tirol, de Naturbadesee Lauchsee in Fieberbrunn, Badesee Salvenland in Hopfgarten im Brixental, Moorstrandbad Kirchbichl en Freischwimmbad Westendorf. Bekijk hier alle mogelijkheden voor zwemmen tijdens een zomervakantie in de Kitzbüheler Alpen >

53437 - waterpret met kinderen
© Tirol Werbung - Robert Pupeter

#4. Samen lunchen op een zonnig terras

Al die activiteiten maken hongerig. Gelukkig zijn er voldoende leuke berghutten om daar iets aan te doen. Plof neer op het terras en geniet samen van de lekkerste specialiteiten uit Tirol. Laat de kinderen al op jonge leeftijd kennismaken met de Oostenrijkse keuken. Wedden dat direct fan zijn van een pannetje Kaiserschmarrn? Vaak is er een speelplaats aanwezig, zodat jij en je partner rustig van een koud drankje kunnen nippen, terwijl de kids aan het spelen zijn.

#5. Klimmen in het Hornpark

Tip vijf is er eentje voor avontuurlijke families met kinderen. Het Hornpark is een groot klimbos, vlakbij het middenstation van de Harschbichlbahn in St. Johann in Tirol en direct aan de Angeralm Bergsee. Op een oppervlakte van meer dan 25.000 m² vind je acht verschillende stations met 85 elementen. Er zijn routes van verschillende niveaus en met een speciaal miniparcours is klimmen hier al mogelijk met kinderen vanaf drie jaar. Houd je hoogtevrees in bedwang en klim via allerlei obstakels door het bos. Er zijn twee gave ziplines en verder kun je hier ook suppen of een tocht maken op een segway.

53437 - klimmen in het hornpark tijdens een zomervakantie met kinderen in de kitzbuheler alpen
© Mirja Geh

Tip: de Kitzbüheler Alpen zomerkaart

De Kitzbüheler Alpen zomerkaart is een onmisbaar item tijdens een zomervakantie met kinderen in de regio. Zeker als je ook graag een bezoekje brengt aan alle avonturenwerelden in de bergen. De pas biedt toegang tot alle 38 zomerliften en daarnaast profiteer je van kortingen tot wel 50% op leuke uitstapjes. Met de gastenkaart, die je gratis krijgt als je overnacht in een accommodatie in het PillerseeTal, de vakantieregio Hohe Salce, St. Johann in Tirol of het Brixental, krijg je korting op de zomerkaart.

Meer informatie over de Kitzbüheler Alpen zomerkaart

Boeken zonder zorgen

Corona heeft de wereld op z'n kop gezet. Gelukkig is er steeds meer mogelijk en mogen we ook eindelijk weer op vakantie naar Oostenrijk. Vind je het spannend om te boeken? Daar hoef je je in de Kitzbüheler Alpen geen zorgen over te maken. Een zomervakantie boek je hier geheel zonder risico, aangezien de meeste accommodaties soepele annuleringsvoorwaarden hanteren. In veel gevallen kun je tot 48 uur voor vertrek gratis annuleren of omboeken.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met de Kitzbüheler Alpen.

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.