Kijktip: week van de bergsport van de NKBV

week van de bergsport

15 maart 2021

door Miranda in Tips

Deze week organiseert de NKBV de 'Week van de Bergsport', een online evenement waar je allerlei lezingen, workshops en films online kunt bekijken. Normaal gesproken organiseert de NKBV regelmatig de Bergsportdag, maar in de huidige coronacrisis kan dit natuurlijk niet. Daarom ging de organisatie op zoek naar een alternatief. En wat ik er even snel van heb gezien, is dat erg goed gelukt. Deze week even geen TV of Netflix, maar 's avonds lekker alvast in de bergsfeer komen en volop inspiratie opdoen. Ik ga lekker kijken, jij ook?

Week van de Bergsport: een gratis online event

Via de website van de Week van de Bergsport kun je gratis een toegangscode aanvragen die je vervolgens de hele week onbeperkt toegang geeft tot alle workshops, lezingen en films. Je kun zelf de volgorde bepalen waarin je dingen kijkt, evenals het tijdstip. Enkele voorbeelden van workshops die je kunt volgen zijn: conditie opbouwen, rugzakken inpakken, oefeningen voor sterke knieën en de basis van touwtechniek. Stuk voor stuk interessante onderwerpen voor de echte bergliefhebber. Daarnaast kun je lezingen volgen over diverse bestemmingen, maar ook over sporten als trailrunning en canyoning.

Programma live event

Naast de vele video's die vooraf opgenomen zijn, is er ook een gedeelte live. Hierbij kun je als kijker ook vragen stellen. Het programma ziet er als volgt uit:

  • Maandag 15 maart, 20.00 uur - 21.00 uur: plan je expeditie
  • Dinsdag 16 maart, 20.00 uur - 21.00 uur: vragenuurtje met berggids Martijn Schell over bergwandelen, huttentochten, touwtechnieken en alpinisme.
  • Woensdag 17 maart, 20.00 uur - 21.00 uur: vragenuurtje over materiaal met expert Gijs Loning
  • Donderdag 18 maart, 12.00 uur - 13.00 uur: vragenuurtje met personal trainer Jonas Föllmi over fit de bergen in
  • Donderdag 18 maart, 19.30 uur - 21.00 uur: de grote Bergsport Pubquiz, waarbij je mooie prijzen kunt winnen
  • Vrijdag 19 maart, 19.30 uur - 21.00 uur: lezing Tom Randell & Andy Cave over Trad Climbing, trailrunning, Lakeland Classic Rockchallenge en een Q&A

Klik hier voor meer informatie en toegang tot de Week van de Bergsport >

Zomervakantie tips