8 redenen om te kamperen met kinderen

Kamperen met kinderen in de zomer

7 februari 2021

door Miranda in Familie/kinderen

Wanneer je gaat kamperen met kinderen, kun je ervan uitgaan dat de vakantie een succes wordt. Op de camping zijn de kids vaak de hele dag lekker buiten en ze maken in no time nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Je hoeft echt niet elke dag op pad, want ze vermaken zich vaak prima op de camping. En het is echt zo: wanneer de kinderen zich vermaken, heb jij ook vakantie toch? Twijfel je zelf nog? Lees dan snel verder, want ik deel 8 redenen met je waarom kamperen met kinderen zo leuk is!

#1. Kamperen is een avontuur op zich

Ik herinner me de kampeervakanties van vroeger nog heel goed; wat een avontuur! Dat begon eigenlijk al onderweg. Met de vouwwagen reden we naar Oostenrijk en op de parkeerplaats in Duitsland zat ik boven op de vouwwagen met een boterham. Ik voelde me super stoer. Het ‘installeren’ op de camping voelde alsof we ons eigen kamp opbouwden voor de komende weken. Zo spannend!

#2. Nieuwe vriendjes en vriendinnetjes zijn snel gemaakt

Je kinderen maken nergens zo snel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes als op een camping. Met Nederlandse kinderen is het contact natuurlijk helemaal snel gelegd. Maar ook al spreken kids niet dezelfde taal, samen spelen kan altijd. Zelf was ik altijd wat verlegen als we aankwamen op de camping, maar gelukkig hadden de vriendjes en vriendinnetjes van mijn oudere broer en zus ook vaak weer kleine zusjes. Wel zo makkelijk!

#3. Slapen in een tent is stoer

Wanneer de kinderen oud genoeg zijn, is slapen in een eigen tent natuurlijk het allermooiste dat er is. En zelfs broertjes en zusjes die normaal misschien regelmatig ruzie maken, vinden het super spannend om in een eigen tent te slapen samen. En het voordeel: zijn ze eenmaal gewend en slapen ze lekker, dan heb jij ook lekker rust!

Slapen in een tent

#4. Je hoeft niet elke dag uitstapjes te maken

Het fijne van een camping is dat er genoeg te doen is voor kinderen. Zelfs op de meest eenvoudige campings kunnen ze zich vermaken met het bouwen van een dam in een beekje. Kampeer je met je kinderen op een speciale familiecamping met allerlei voorzieningen zoals een mooi zwembad, grote speeltuin en animatie dan zal je zelfs je best moeten doen ze mee te krijgen voor een dagtrip.

#5. Het is betaalbaar

Kamperen met kinderen kun je zo duur maken als je zelf wilt. Je kunt een chalet huren op een grote camping met veel voorzieningen, maar je kan ook met je eigen tent op een eenvoudige camping kamperen. De tarieven verschillen ook behoorlijk per land en camping, dus je kunt van tevoren uitzoeken wat bij jouw budget past. Waarschuwing: wanneer de kids eenmaal gewend zijn aan een groot zwembad en uitgebreide speeltuin op de camping, willen ze vaak niet meer anders ;-).

Deze zomervakantie kamperen met de kinderen?

#6. Lekker de hele dag buiten

Het grote voordeel van kamperen is dat je de hele dag lekker in de buitenlucht bent. Ook wanneer het wat frisser is, zit je ’s ochtends bij het ontbijt al heerlijk buiten. En is het wat koud, dan trek je gewoon een lekkere warme trui aan. Op sommige campings mag je zelfs een vuurtje stoken voor wat extra warmte.

Buiten spelen

#7. Je hoeft geen nette kleding mee te nemen

Vies worden mag op de camping, dus de nette kleding voor jezelf en je kinderen kan thuis blijven. Op de camping wil je vooral lekkere comfortabele kleding dragen en met een beetje mazzel lopen de kids de hele dag in hun zwembroek rond. Zo heb je ook lekker weinig was. En wil je een keer uiteten, dan is één setje nettere kleding voldoende.

#8. Jij hebt ook lekker tijd voor jezelf

Tijd doorbrengen met de hele familie is het fijnste dat er is tijdens een kapeervakantie. Maar wanneer de kinderen zich de hele dag vermaken met leeftijdsgenootjes, heb jij ook lekker tijd voor jezelf. Heerlijk in de zon liggen voor de caravan of tent met een boekje. Of languit bij het zwembad op een ligbed? Hoe fijn is dat?

zwembad luieren

Zomervakantie tips