5 bijzondere locaties waar je kunt kamperen!

Heerlijk genieten van kamperen aan het meer

21 januari 2021

door Maurits in Algemeen

Met een beetje geluk ziet het ernaar uit dat we weer op vakantie mogen dit jaar. Maar waar kies je dan voor? Wil je alleen relaxen en genieten van het niets doen of ben je een iemand die de uitdaging aan gaat en kiest voor een actieve vakantie? Voor die mensen is kamperen ideaal. Bij kamperen ga je helemaal op in de natuur en de wildernis. Het mooie is ook dat je dit in elk land kunt doen. Duitsland, België of Frankrijk, de keuzes zijn oneindig. Hieronder lees je over de meest geweldige bestemmingen waar je kunt kamperen.  Net even anders dan anders.

#1. Mazurië, Polen

Ben je zoekende naar een kampeerplek waar je niet zoveel mensen tegenkomt, kies dan voor Mazurië in Polen. Mazurië staat bekend als 'dé groene oase' van het land. In deze prachtige en pure omgeving zijn veel meren en talloze pittoreske dorpjes te bewonderen. Al met al zijn er in Polen genoeg plekken waar je de tent kunt opzetten. 

Een tip: Bezoek het dorpje Tumiany eens en verblijf op het Tamiany Resort Centre. Dit is een rustige omgeving voor echte natuurliefhebbers. Neem de tijd om door de bossen te dwalen. Hou je ogen open, want wilde dieren zijn hier zeker te vinden! Ook is een dagje kajakken of zeilen in Mazurië heerlijk om te doen. Wil je liever andere watersportactiviteiten doen? Neem dan de bus naar een grotere stad zoals Gizycko.

#2. Rynvyle Beach, Ierland

Een andere populaire bestemming is Ierland. Zo is Rynvyle Beach daar een echte aanrader. Deze schilderachtige camping ligt aan een baai van de Atlantische Oceaan. Vanaf de camping kun je verschillende eilandjes zien. Verder is het terrein erg glooiend en zijn er veel zonnige plekken op de camping. Vanaf Rynvyle Beach kun je het nationaal park van Connemara bezoeken. Dit natuurgebied is erg speciaal, omdat het al meer dan 40 jaar bestaat. In dit nationale park is het mogelijk om fantastische wandelingen te maken door de ongerepte natuur. Een andere activiteit die leuk is om te doen vlakbij Rynvyle Beach, is het beklimmen van de diamant Hill. Aan het eind van deze prachtige beklimming wacht een spectaculair uitzicht op je. Het is ook mogelijk om daar te picknicken. Wat natuurlijk een geweldige ervaring is! 

#3. Versailles, Frankrijk

Voor de echte natuurliefhebbers heb je in Versailles de camping Huttopia. Deze camping biedt alleen noodzakelijke comfort. Je kunt er een hut, tent of caravan huren die alleen voorzien zijn van basisvoorzieningen. Kampeerspullen zoals slaapzakken, drinkbekers en andere benodigdheden moet je zelf meenemen. 

Aan activiteiten geen gebrek. Op loopafstand vind je het prachtige Paleis van Versailles met de schitterende tuinen. Verder is het mogelijk om een dagtrip te maken naar Parijs! Andere activiteiten die je kunt doen is het bezoeken van wat ooit de thuisbasis was van Napoleon, Chateau de Malmaison. Daarnaast zijn er kapellen en gallerijen in overvloed te vinden in de stad. Kort maar krachtig: Versailles in Frankrijk heeft veel te bieden!

#4. Archipelago, Finland

Finland kent over de westelijke en zuidelijke kust van het land veel ongerepte eilanden, naar schatting ruim 20.000! Deze eilanden zijn de thuisbasis van een groot nationaal park. Je kunt er kajakken en er zijn verschillende wandelmogelijkheden. Het is er bezaaid met diverse, kwalitatief goede en charmante campings. Een van de populairste dingen om te doen, is het maken van een pelgrimstocht naar de schitterende Bengtskär-vuurtoren. Een andere leuke dagbesteding is het maken van een cruise in Finland. De fascinerende natuur en de diversiteit die het land heeft is een ongelofelijke ervaring die je niet wilt missen. 

#5. Bran, Roemenië

Zin in een griezelkampeervakantie? Dat kan ook! Bran in Roemenië is een publiekstrekker en is bekend geworden door het ‘Dracula Kasteel’. Sowieso staat Bran bekend om haar spookachtige bezienswaardigheden. Verken het dorpsmuseum, het zwarte overdekte klooster of de griezelige zwarte kerk. Als je goed tegen griezelige dingen kan, is deze kampeervakantie perfect voor jou! 

De natuur van Bran heeft veel te bieden. Zo kun je fantastisch kamperen bij camping Vampire. De camping heeft de beschikking over tenten, cabines en caravans. Daarnaast ligt de camping vlakbij de Bucegi gebergte waar je kunt genieten van kilometerslange bossen. Ook de Omu-piek bereiken is een leuke doelstelling als je met meerdere mensen gaat kamperen. Je bent dan de hele dag lekker bezig met hiken en het rondstruinen door de natuur op weg naar de top. Geweldig toch!

Zomervakantie tips