Wandelen Wald-Königsleiten in de Zillertal Arena: tips & video

Wandelen in Wald-Königsleiten in de Zillertal Arena

12 augustus 2021

door Miranda in Wandelen

Wandelen in Wald-Königsleiten in de Zillertal Arena is heerlijk! Met ruim 100 km aan wandelpaden in de directe omgeving en een veelvoud hiervan in de regio, kun je hier met gemak meerdere wandelvakanties vullen. De 4 bergliften zorgen ervoor dat, wanneer je dat wilt natuurlijk, je snel hoogtemeters kunt overbruggen. Wij ontdekten Wald-Königsleiten in de Zillertal Arena te voet met de camera in de hand. Een absolute aanrader is de Jodelwanderweg, een wandelpad waar je kunt leren jodelen! Maar natuurlijk hebben we nog meer tips verzameld voor jouw wandelvakantie in Wald-Königsleiten in de Zillertal Arena. Je leest en ziet ze hieronder.

Highlight wandeling: Jodelwanderweg Königsleiten

Bij het bergstation van de Dorfbahn in Königsleiten begint de Jodelwanderweg, een bijzondere themawandeling waarbij je kunt leren jodelen! Je loopt in principe 6,5 km naar beneden terug naar het dorp en overbrugt hierbij ruim 700 hoogtemeters. Klim je liever, dan kun je de route natuurlijk ook andersom lopen. Langs de wandelroute liggen 8 verschillende stations die je de kunst van het jodelen bijbrengen. Wil je echt oefenen met een profi, dan kun je in de zomermaanden op woensdagochtend mee met Christian Eder. Hij geeft tijdens de wandeling een jodelcursus. De tocht wordt dan afgesloten bij de Lamarchalm met een officieel diploma. Een echte aanrader, maar wees gewaarschuwd: de jodelliedjes vergeet je nooit meer en ze zitten regelmatig in je hoofd ;-).

Jodelwanderweg Königsleiten

Duur 3 uur
Hoogtemeters 50 meter klimmen, 702 meter dalen
Afstand 6,5 km
Ondergrond Grind, stenen en kiezels
Niveau makkelijk
Conditie
Techniek
Uitzichten

Wandeltip 1: Gifpelwelt

Bovenop de berg in Königsleiten, wederom bij het bergstation van de Dorfbahn, kun je je de hele dag vermaken. In het Gipfelwelt vervelen jong en oud zich geen moment. Er is een themawandelpad, een enorme knikkerbaan, een grote speeltuin en de zipline Gipfelliner die op 2300 meter hoogte over het water van de Kröndlwurmsee gaat. Tussendoor even uitrusten en bijtanken kan bij het bergrestaurant Gipfeltreffen, waar je tevens een groot terras vindt.

Wandeltip 2:  Quellenweg

De Quellenweg, oftewel het bronnepad, leidt door het ongerepte Salzachtal tussen Wald im Pinzgau en Königsleiten. De wandeling over de ruim 11 km lange wandelweg duurt zo'n 3,5 uur en leidt langs diverse bronnen en informatieve stations rondom het thema water. Onderweg kun je pauze houden bij de Salzachhütte, waarna je doorloopt naar de Salzachalm (1795 m) en via de rondweg naar Mottland-Grundalm terug naar de Salzachhütte. Het laatste stuk terug naar het startpunt aan het begin van het dal is gelijk aan de heenweg. De wandeling is technisch niet moeilijk, maar je overbrugt wel ruim 800 hoogtemeters; een beetje conditie moet je dus wel hebben.

Quellenweg
Koeien op de Quellenweg aan het begin van het Salzachtal

Wandeltip 3: Durlaßboden stuwmeer & Wildgerlostal

Wanneer je van Königsleiten richting Gerlos rijdt, kom je langs het prachtige stuwmeer Durlaßboden. Hier kun je op zomerse dagen heerlijk zwemmen, want het bronwater van dit hooggelegen meer warmt in de maanden juli en augustus op tot een comfortabele 21 graden. Ook kun je er waterfietsen, sups, kajaks en windsurfboards huren. De wandeling rondom het meer is een aanrader en doordat er nauwelijks hoogteverschillen zijn, heerlijk relaxed. De uitloper van het stuwmeer loopt over in het prachtige Wildgerlostal, dat onderdeel is van het Nationaal Park Hohe Tauern. Ook hier kun je weer heerlijk wandelen. Parkeer je auto bijvoorbeeld bij Gasthof Finkau en wandel in een half uur naar de Trissalm, waar je ver van de bewoonde wereld én zonder telefoonbereik, kunt genieten van een heerlijk plankje met vleeswaren en kaas van de alm.

Durlaßboden
Suppen op het Durlaßboden stuwmeer
Wildgerlostal
Het meer bij Gasthof Finkau in het Wildgerlostal

Ook een keer naar Wald-Königsleiten in de Zillertal Arena? Klik hier voor meer informatie >

Zomervakantie tips