Skip to navigation Skip to main content

'Eindelijk weer in de bergen toer': live vanuit Saalbach Hinterglemm

52437 - 'Eindelijk weer in de bergen toer': live vanuit Saalbach Hinterglemm

Afgelopen dinsdag gingen de Oostenrijkse grenzen weer open voor toeristen uit de EU, wat betekent dat ook wij weer mogen afreizen naar dit heerlijke Alpenland. We waren er natuurlijk direct bij en maken op dit moment een roadtrip, de 'Eindelijk weer in de bergen toer' , langs 5 verschillende Oostenrijkse bestemmingen. Onze tweede stop is Saalbach Hinterglemm, een van onze favoriete vakantieregio's. Waarom we het hier zo fijn vinden? Omdat het een enorm afwisselende bestemming is met veel verschillende activiteiten en er heerst die fijne Oostenrijkse sfeer. In dit blog lees je wat we de afgelopen 2 dagen hebben gedaan in Saalbach Hinterglemm en hoe het er nu is.

Saalbach Hinterglemm: grootste bikeregio van Oostenrijk

Wij komen aan het begin van de middag aan in Saalbach en na een heerlijke lunch bij Liebe Heimat, rijden we door naar Hinterglemm waar we de komende twee nachten slapen. Samen met Saalfelden, Leogang en Fieberbrunn vormt Saalbach Hinterglemm de grootste bikeregio van het land. In totaal vind je hier 70 km lines en trails voor downhill mountainbikers die bereikbaar zijn met 9 verschillende liften. Je ziet hier dan ook veel stoere bikers, die gehuld zijn in protectie en een full face helm dragen. Maar dat het niet allemaal extreem en moeilijk hoeft, blijkt al snel. Er zijn voldoende mogelijkheden voor wie het wat rustiger aan wil doen of minder ervaren is. Aangezien we in de ochtend al een flinke wandeling hebben gemaakt op onze vorige bestemming, kiezen we voor een gemakkelijke ronde op de e-bike: inderdaad een mountainbike met een electromotortje.

52437 - e bike saalbach hinterglemm

Op de e-bike naar het Talschluss

Bij de Reiterkogellift in Hinterglemm huren we een e-bike en volgen de route SH 05 Talschluss Runde. Dit is een eenvoudige route van ruim18 km waarbij je 480 meter klimt en daalt. Dat klinkt misschien nog best veel, maar op een e-bike is het echt 'appeltje eitje'. De fiets heeft namelijk meerdere standen die de trapondersteuning bepalen, van eco (lichte ondersteuning) tot turbo (veel ondersteuning). Vooral op de turbo stand fiets je deze 480 meter omhoog bij wijze van spreken met twee vingers in je neus. Ook de route zelf is niet moeilijk of technisch. Eerst ga je over het fietspad 'Glemmtal Radweg' en na ongeveer 7 km bereik je de brede grindweg die verder het Talschluss in leidt. Zoals de naam al doet vermoeden is dit letterlijk het einde van het dal, waar een prachtig berglandschap en heel veel koeien op je wachten. Hier maak je een ronde om vervolgens via dezelfde weg terug naar Hinterglemm te fietsen. We genieten van dit heerlijke rondje op de fiets en de mooie uitzichten. In het Talschluss is trouwens nog veel meer te doen: er is een enorme hangbrug, een klimpark, Jump & Slidepark en Teufels Wasser: een Kneipproute en waterspeelplaats voor de kids. Ook komen we tijdens deze tocht langs 3 super knusse berghutten. Bij eentje stoppen we even voor een welverdiend drankje.

52437 - talschluss e bike glemmtal

Gratis met de lift omhoog en wandelen

Donderdag staat bij ons in het teken van wandelen, want ook op dat gebied heeft Saalbach Hinterglemm veel te bieden. Er liggen hier 400 km aan wandelpaden van verschillende niveau's. Ook vandaag maken we het ons gemakkelijk. We pakken in de ochtend de nieuwe 12er kogel gondellift omhoog naar de top van de Zwölferkogel (1984 meter hoogte). Het is een prachtige dag met wolken en zon en we genieten van de heerlijke uitzichten hierboven. Wellicht heb je onze Livevideo's gezien op Facebook en/of Instagram, want die hebben we hier opgenomen tijdens een korte wandeling, de Heimat Rundweg, die een half uurtje duurt. Lunchen doen wij bij de berghut bij het middenstation van de lift. We kiezen weer voor de echte Oostenrijkse klassiekers: Tiroler Gröstl en Wiener Schnitzel, hmmm. In de middag gaan we naar de Schattberg, waar we opnieuw met de lift omhoog gaan. Met de JOKER CARD, die je hier bij de meeste accommodaties krijgt, kun je trouwens als wandelaar onbeperkt gebruik maken van de 6 zomerliften in het dal. Verder zijn er nog veel andere activiteiten en kortingen inbegrepen in de JOKER CARD. Ook op de Schattberg maken we weer een korte maar mooie hike met waanzinnige uitzichten. Wat is het toch heerlijk om weer in de bergen te zijn!

52437 - lift saalbach hinterglemm

Slenteren door het dorp

Wanneer we terug zijn in het dal, wandelen we nog even door het sfeervolle Saalbach. Via het mooie witte kerkje lopen we door de autovrije straat met leuke winkeltjes, restaurants en bars. Het is momenteel nog niet heel druk in het dorp, afstand houden is zelfs hier erg gemakkelijk. We eindigen de dag op een terras in Hinterglemm met een frisse Aperol Spritz in het zonnetje. De terrassen hier zijn gezellig en levendig. Veel wandelaars en bikers klinken op een mooie dag, net als wij. We vergeten af en toe dat het eigenlijk bijzonder is dat we hier weer zijn. Tot een paar dagen geleden mocht je hier nog geen vakantievieren en nu voelt het alweer gewoon 'zoals het hoort': fijn! In het dorp, de hotels, de winkels en de horeca merk je - behalve dat er netjes afstand gehouden wordt - eigenlijk weinig verschil met vorig jaar. En dat mondkapje dat je hier in de lift even op moet, ach, dat went ook eigenlijk heel snel. Kortom, heerlijk vakantievieren in Saalbach Hinterglemm. Jammer dat de tijd zo snel gaat. En dan nu door naar de volgende bestemming!

Tips voor Saalbach Hinterglemm

  • Op vakantie met de kids? Wandel dan samen de Kids Wander Challenge. Tijdens deze wandelingen komen de kinderen langs diverse leerzame en leuke stations waarbij ze bovendien een knipje in hun kaart kunnen maken. Afhankelijk van het aantal wandelingen krijgt je kleine een bronzen, zilveren of gouden medaille.
  • De Baumzipfelweg in het Talschluss een aanrader voor groot en klein. Dit houten traject tussen bomen kent bovendien leuke attracties en een prachtig uitzichtpunt.
  • Houd je van klimmen en ziplinen? Ga dan naar het Hochseilpark. Dit is zonder twijfel een van de grootste en mooiste van de Alpen.

Zin gekregen om naar Saalbach Hinterglemm te gaan? Zoek hier een accommodaties >

52437 - berghut saalbach hinterglemm


Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.