Skip to navigation Skip to main content

'Eindelijk weer in de bergen toer': op naar de Alpen!

52394 - 'Eindelijk weer in de bergen toer': op naar de Alpen! (1)

Het is eindelijk zover: we mogen weer naar onze geliefde Alpen! Vol spanning hebben we de ontwikkelingen de afgelopen weken gevolgd en de opluchting was groot nu er eindelijk groen, eh geel eigenlijk, licht is en we op pad kunnen. Vanaf vandaag, 15 juni, zijn wij weer vrij om naar onder andere Duitsland, Italië, Zwitserland te reizen en in Oostenrijk zijn we vanaf morgen weer welkom. Het gele reisadvies betekent dat er wel veiligheidsrisico's zijn en je je aan de coronamaatregelen in het land van bestemming moet houden. We mogen echter weer op vakantie en dat is goed nieuws. Wij zijn dan ook vandaag in de auto gestapt en rijden op dit moment richting Zuid-Duitsland, zodat we morgen in Oostenrijk zijn. De komende anderhalve week zullen we daar een roadtrip maken langs diverse bestemmingen en we nemen jou 'virtueel' mee op deze trip, want je kunt ons volgen via de website, Facebook en Instagram. Op die manier laten we je zien hoe het nu in Oostenrijk is. Reis je met ons mee?

'Eindelijk weer in de bergen toer': hoe is het nu in Oostenrijk?

De afgelopen maanden hebben we veel contact gehad met met onze vrienden en bekenden in Oostenrijk. We hebben gezien en gehoord dat de coronamaatregelen steeds verder versoepeld werden en dat iedereen staat te trappelen om weer vakantiegangers te ontvangen. Logisch in een land dat voor een groot deel afhankelijk is van het toerisme. Tijdens de roadtrip die we de komende 1,5 week gaan maken willen we je graag op de hoogte brengen van de huidige situatie in het land en je laten zien hoe het nu in Oostenrijk is. Onze trip gaat langs 5 bestemmingen en op iedere bestemming gaan we LIVE op Facebook en Instagram. Tijdens deze livemomenten kun je ons vragen stellen, natuurlijk lekker meekijken en genieten van het mooie Oostenrijk. Daarnaast maken we dagelijks Instagram Stories en delen we van elke bestemming een liveblog op deze website. De route die we gaan volgen lees je hieronder.

52394 - yvonne en miranda indebergen (1)
Yvonne en Miranda reizen de komende dagen voor Indebergen.nl door Oostenrijk

Eerste stop: Wagrain - Kleinarl

Morgen rijden we naar Wagrain, waar we vroeg in de ochtend hopen aan te komen. Wagrain ligt in het Salzburgerland en is vanaf Utrecht een kleine 1000 km rijden. Wagrain staat bekend om haar prachtige omgeving en vele mogelijkheden voor wandelaars en fietsers. Morgenochtend stappen we dan ook eerst op de e-bike voor een rondje in de bergen. In de middag trekken we dan onze wandelschoenen aan voor een 2/2,5 uur durende hike naar een berghut op een alm waar we ook blijven slapen. Welke dat is? Dat verklappen we natuurlijk nog niet, blijf ons volgen. Woensdagochtend wandelen we weer terug naar het dal en stappen in de auto naar onze volgende bestemming.

Klik hier voor meer informatie over een vakantie in Wagrain - Kleinwarl >

Tweede stop: Saalbach

Woensdag 17 juni komen we aan in Saalbach. Een voor ons zeer bekende plek waar we regelmatig komen, zowel in de zomer als in de winter. Saalbach en het nabijgelegen Hinterglemm bieden de vakantieganger een enorm aanbod aan activiteiten. Natuurlijk kun je er heerlijk wandelen en is het een mekka voor (downhill)mountainbikers. Maar ook is er een enorm klimpark, de Baumzipfelweg (houten wandelpad tussen de bomen), de Golden Gate Bridge van de Alpen en die typische gemoedelijke Oostenrijkse sfeer in de dorpen. Wat we er gaan doen, zie je natuurlijk in onze blogs en op de social kanalen.

Klik hier voor meer informatie over een vakantie in Saalbach >

Derde stop: Imst

Afgelopen weekend hebben we jullie via social media gevraagd welke bestemming jullie graag zouden willen zien tijdens onze roadtrip. Vrijdag 19 juni rijden we door naar Imst in Tirol, een plaats die meerdere malen werd genoemd door jullie. Dit dorp kennen we zelf vooral van 'voorbij rijden' wanneer we over de Fernpass komen. Maar dit keer gaan we de regio eens echt leren kennen en hier de bergen in. Imst staat bekend als een zeer afwisselende regio, die bovendien erg familievriendelijk is. Wandelaars hebben hier veel keuze aan mooie routes, dus de kans dat we dat gaan doen is groot!

52394 -  (1)
De Seebensee in de Tiroler Zugspitz Arena

Vierde stop: Tiroler Zugspitz Arena

Zaterdag 20 juni reizen we vanuit Imst door naar de Tiroler Zugspitz Arena. Ook deze regio werd vaak door jullie genoemd als favoriet en dat begrijpen we helemaal. De regio is vernoemd naar de hoogste berg van Duitsland, de Zugspitze (2962 meter) en deze reus zie je dan ook vanuit diverse dorpen en vanaf verschillende bergtoppen. Behalve wandelen, kun je hier ook prachtige bergmeren bezoeken, zoals de zeer bekende Seebensee. Misschien staat die ook dit keer wel weer op het programma. Op zaterdagavond gaan we in ieder geval de beroemde bergvuren bekijken!

Klik hier voor meer informatie over een vakantie in de Tiroler Zugspitz Arena >

Vijfde stop: Stubaital

Op maandag 22 juni rijden we naar de derde bestemming in Tirol en de laatste stop van onze roadtrip: Stubaital. Vlakbij de hoofdstad van Tirol, Innsbruck, ligt dit prachtige dal met vele drieduizenders en aan het einde van het dal vind je de beroemde Stubaier Gletscher. De regio staat bekend om haar vele wandelmogelijkheden, zoals de Stubaier Höhenweg die uit 8 etappes bestaat en waarbij je van hut naar hut loopt. Ook heeft Stubai families veel te bieden met een speciaal familieconcept, ‘BIG Family Stubai’. We proberen zoveel mogelijk te doen en te zien tijdens de 2 dagen die we hier zullen zijn.

Klik hier voor meer informatie over een vakantie in de Stubaital >

Ga jij ons volgen deze week?

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.