Skip to navigation Skip to main content

8 tips voor een zomervakantie in Wald-Königsleiten

52431 - 8 tips voor een zomervakantie in Wald-Königsleiten
© TVB Wald Königsleiten

De dorpen Wald im Pinzgau en Königsleiten worden vaak samen genoemd. Beide vormen één gemeente en zijn onderdeel van de Zillertal Arena . Wald-Königsleiten heeft alles in huis voor een fijne zomervakantie in de bergen. Niet alleen voor stellen, maar ook voor families met kinderen van alle leeftijden. Je wordt hier omringd door de Zillertaler Alpen, de bergen van de Hohe Tauern en het Pinzgau: een omgeving die meer dan de moeite waard is om te ontdekken. Ben je van plan om binnenkort op vakantie te gaan naar Wald-Königsleiten ? In dit weblog vind je een aantal tips.

#1. Bezoek de Krimmler Wasserfälle

Wald im Pinzgau wordt ook wel de deur naar Nationaal Park Hohe Tauern genoemd. Vanuit het dorp kun je de vele hoogtepunten van dit natuurgebied gemakkelijk verkennen. Op een kleine afstand (+/- 7 km), vind je de Krimmler Wasserfälle. In drie fases valt het water van deze indrukwekkende waterval ruim 380 meter naar beneden. Dat maakt de Krimmler Wasserfälle één van de hoogst gefaseerde watervallen van Europa en de wereld. Je kunt een wandeling maken naar de top en daarnaast kun je profiteren van de helende krachten van de nevel die vrijkomt.

52431 -
De indrukwekkende Krimmler Wasserfälle

#2. Wandel de Königsleitner Jodelwanderweg

Vanuit Wald-Königsleiten heb je toegang tot honderden kilometers aan wandelpaden. Niet alleen in de bergen, maar ook in de vele zijdalen. Er zijn themawandelingen, huttentochten, rondwandelingen en wandelroutes boven de 3000 meter mogelijk. Genoeg mogelijkheden dus! Een tip is de Königsleitner Jodelwanderweg. Niet alleen leuk voor kinderen, maar ook voor volwassenen. De themawandeling staat helemaal in het teken van jodelen. Er zijn verschillende stations waar je meer leert over deze bijzondere Alpentraditie. Trek gekregen? Stop dan even bij restaurant Gipfeltreffen. Tip: deze wandeling is ook mogelijk met een gids.

#3. Waterpret bij het Durlaßboden stuwmeer en het Kristallbad

Op een warme, zomerse dag is een beetje afkoeling meer dan welkom. Wald-Königsleiten biedt hiervoor meerdere mogelijkheden. De eerste tip is het Durlaßboden stuwmeer, waarvan het water zomers een temperatuur van ongeveer 20 graden bereikt. Naast zwemmen kun je hier vissen, varen, waterfietsen en kanoën. Er zijn een aantal leuke lunchadresjes en een wandeling rondom het stuwmeer behoort ook tot de mogelijkheden. De tweede tip is het Kristallbad in Wald. Dit water- en wellnesscomplex biedt naast zwemmogelijkheden (binnen én buiten) ook ligweides, sauna's en een klein restaurant.

52431 - krimmler wasserfalle
Waterfietsen op het Durlaßboden stuwmeer (Foto: © Zillertal Arena)

#4. Een gondelontbijt in Königsleiten

Voor veel mensen is het ontbijt de belangrijkste maaltijd van de dag. Wil je dit moment extra speciaal maken? Kies dan voor een gondelontbijt in Königsleiten. Van 19 juni t/m 10 oktober serveert men elke dag vanaf 09.00 uur een gondelontbijt in de Dorfbahn. Je kunt kiezen uit twee pakketten: een fijnproevers ontbijt met allerlei lekkernijen als gebak, yorhurt, fruit en een glas prosecco (€ 19,50 p.p.) of een typisch Beiers 'Weisswurst ontbijt' met worst, Pretzels, zelfgemaakte mosterd en witbier (€ 12,50). Opgeven kan in Hotel Das Alpenwelt Resort, via 0043 6564 8282 of via info@indebergen.nl.

#5. De Gipfelliner & Gipfelwelt bij de Kröndlwurmsee

Families met kinderen moeten zeker een bezoekje brengen aan de Gipfelliner & Gipfelwelt bij de Kröndlwurmsee. Naast een gave zipline vind je hier ook een themawandeling vol waterpret. Perfect tijdens zonnige dagen! Meer informatie en prijzen vind je hier >

#6. Mountainbiken of e-mountainbiken

Naast wandelen kun je vanuit Wald-Königsleiten ook heerlijke tochten maken met de mountainbike of e-mountainbike. Niet voor niets wordt de Zillertal Arena ook wel Bike Arena genoemd! Van het Pinzgau in Salzburg tot het Zillertal in Tirol vind je meer dan 300 km aan fietsroutes. Wil je gemakkelijk beginnen? Fiets dan langs de rivier de Salzach. Ook heb je hier toegang tot de ruim 300 km lange Tauernradweg. Een prachtige route die je meeneemt langs de hoogtepunten van Nationaal Park Hohe Tauern. Andere tips zijn de Arena Panorama Tour I&II. Heb je geen eigen fietsen mee? Dan kun je die gemakkelijk huren in Wald en Königsleiten.

52431 - mountainbiken wald konigsleiten vakantie
Rondom Wald-Königsleiten vind je allerlei fietsroutes van verschillende niveau's

#7. Quellenweg (Bronnenpad)

Een andere wandeltip is de Quellenweg, ook wel het Bronnenpad genoemd. De route is 11,1 km lang en neemt je mee langs verschillende stations die allemaal in het teken staan van water. Je start bij de ingang van het Salzachtal. Via de Salzachhütte wandel je vervolgens naar de Salzachalm en Mottland-Grundalm. Vanaf daar wandel je weer terug naar de hut en de ingang van het dal. Hier is een parkeerplaats waar je eventueel gratis kunt parkeren. De wandeling duurt +/- 3,5 uur en daarbij overbrug je 349 hoogtemeters. Het laagste punt ligt op 1451 meter en het hoogste op 1800 meter.

#8. De SalzburgerLand Card

Tijdens je zomervakantie in Wald-Königsleiten kun je de SalzburgerLand Card aanschaffen. Met deze kaart heb je gratis toegang tot ruim 190 uitstapjes, activiteiten en bezienswaardigheden. Van musea tot kloven, kastelen, zwembaden, bergliften, wildparken en ga zo maar door. De kaart is te koop voor 6 of 12 dagen. Meer informatie vind je hier >

Meer tips voor een zomervakantie in Wald-Königsleiten >
Zomervakantie in Oostenrijk: regels en advies omtrent corona >

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.