Skip to navigation Skip to main content

Oostenrijk: Nederlanders officieel welkom vanaf 16 juni

52406 - Oostenrijk: Nederlanders officieel welkom vanaf 16 juni

Update 16.00 uur: Vanmiddag heeft ook de Nederlandse overheid aangegeven dat code oranje verandert naar code geel vanaf 16 juni , waardoor we nu kunnen zeggen: we mogen naar Oostenrijk!

Nog geen accommodatie in Oostenrijk geboekt? Onze tips:


Update 08.00 uur: Zojuist is in een persconferentie van de Oostenrijkse overheid bekendgemaakt dat Nederlanders deze zomer van harte welkom zijn in Oostenrijk. De grenscontroles zijn al sinds vorige week verdwenen, maar vanaf 16 juni is de Nederlander officieel welkom. Het is alleen nog even wachten op de Nederlandse overheid en op het moment dat het reisadvies van code oranje naar geel gaat.

Verwarring bij opening Oostenrijkse grenzen

De afgelopen week ontstond heel wat onduidelijkheid over of wij Nederlanders welkom zijn in Oostenrijk. Oostenrijk opende namelijk de grenzen voor bijna alle buurlanden, behalve Italië. Ook de grenscontroles met die buurlanden werden opgeheven. En aangezien wij zonder problemen naar Duitsland kunnen rijden op dit moment – vanaf 15 juni ook met een geel reisadvies – leek een vakantie naar Oostenrijk niets meer in de weg te staan.

Negatief corona testresultaat

Helaas bracht de Oostenrijkse overheid later in de week naar buiten dat inwoners van niet-aangrenzende landen nog steeds een negatief corona testresultaat moeten meebrengen of 14 dagen in ‘thuisquarantaine’ moeten na binnenkomst in het land. Alhoewel er dus geen grenscontroles meer zijn en je zo Oostenrijk binnen kunt reizen op het moment, zijn we dus officieel nog niet welkom. En dat zorgt er ook voor dat Oostenrijk op dit moment nog in het ‘middelste rijtje’ staat op Nederlandwereldwijd.nl. Dat betekent dat het reisadvies aangepast wordt zodra de grens opengaat.

Oostenrijkse grens open voor Nederlanders

Met het besluit van vandaag is de Oostenrijkse grens open voor Nederlanders wat Oostenrijk betreft. Nederlanders kunnen per 16 juni vrij in- en uitreizen, zonder negatieve coronatest of een quarantaineverplichting. Het is nog even afwachten totdat op Nederlandwereldwijd.nl wijzigingen worden doorgevoerd omtrent Oostenrijk, maar wij gaan ervan uit dat per 16 juni Oostenrijk ook een geel reisadvies krijgt.

Niet alleen Nederlanders welkom in Oostenrijk

Niet alleen Nederlanders zijn per 16 juni in Oostenrijk welkom, ook veel inwoners van andere Europese landen. Zo heeft Oostenrijk ook de grens met Italië opengegooid en zijn inwoners van bijna alle Europese landen weer welkom in het land.

Zomer Mike

Over Mike

Welk seizoen het ook is, Mike is altijd graag in de bergen te vinden. Niet alleen in de zomer of winter, juist ook in de herfst of in het voorjaar zijn de bergen geweldig. Hij kan genieten van mooie wandeltochten om het water, suppen of kanoën op het water, of gewoon neerploffen en relaxen aan het water. Als Mike maar in de bergen is!