Skip to navigation Skip to main content
51835 - Wandelvakanties met het gezin: aanbiedingen & tips

Komende zomer op wandelvakantie met het gezin? Leuk! Heerlijk met de kinderen de bergen verkennen tijdens de zomervakantie. Zo'n wandelvakantie in de bergen is één groot avontuur. Je kunt kiezen voor een huttentocht, meerdaagse wandelroute of verschillende wandelingen vanuit één standplaats. Er zijn meerdere reisorganisatie die wandelvakanties met het gezin aanbieden. Eén van deze reisorganisaties voor wandelvakanties is SNP Natuurreizen. In dit blog hebben we een aantal van de leukste wandelvakanties met het gezin van SNP op een rijtje gezet.

8 dagen Grächen, Zwitserland

Het gemoedelijke en zeer kindvriendelijke Zwitserse dorp Grächen ligt in Wallis, niet ver van het beroemde dorp Zermatt. Het dorp is een prettige uitvalsbasis voor een wandelvakantie met het gezin. Tijdens deze 8-daagse vakantie verblijf je in Grächen, in een appartement. De eerste dag meld je je bij het toerismebureau waar je de nodige handige informatie kunt ophalen. Ook ontvang je een speciale GPS-ontvanger en een Grächen Goldcard gastenkaart. SNP heeft in samenwerking met Grächen allerlei leuke wandelingen en activiteiten (Robies Spielpark, met de bergtrein naar het Marmottenpad, de Hannigalp en de Ravensburger Spielweg) opgesteld, welke je naar eigen planning kunt invullen.

  • Vanaf € 317,- p.p.
  • Inclusief ***appartement op basis van logies
  • Inclusief Grächen Goldcard (gratis met de lift en meedoen aan activiteiten)
  • Family Specials-reispakket.

Meer informatie over de 8-daagse wandelvakantie met kinderen in Grächen
51835 - wandelen kinderen zermatt
Een uitstapje naar Zermatt behoort ook tot de mogelijkheden

8 dagen Wilder Kaiser, Oostenrijk

Het Wilder Kaiser gebergte in Oostenrijk biedt een prachtige omgeving om te spelen en wandelen met het hele gezin. Tijdens deze 8-daagse reis verblijf je in een appartement van Hotel en Ferienappartements Landhof in Ellmau. Van het SNP ontvang je een Family Specials-pakket, met meerdere opties voor wandelingen en activiteiten. Denk hierbij aan de Panoramaweg van Hartkaiser naar Brandstadl, een rondwandeling op de Hausberg, Hexenwasser bij Söll en een bezoekje aan het Kaiserbad. De wandelingen en activiteiten kunnen naar eigen planning worden ingevuld.

  • Vanaf € 398,- p.p.
  • Inclusief appartement.
  • Inclusief Family Specials-reispakket

Meer informatie over de 8-daagse wandelvakantie met kinderen in Wilder Kaiser

5 dagen Vallée de la Clarée, Frankrijk

Tijdens deze 5-daagse wandelvakantie ga je met het gezin op minitrek langs berghutten en hotels. De wandeltocht start in het Franse bergdorp Nevache, op 1600 meter hoogte. Je overnacht hier de eerste nacht in een familiehotel, zodat het avontuur rustig begint. De tweede tot en met vijfde dag wandel je met de kinderen zo'n 3 tot 5 uur per dag. Sommige stukken wandel je langs een riviertje, een voormalige kaasmakerij of een bergmeer. 's Avonds verblijf je in een meerpersoonskamer in een berghut. Ook leuk: je kunt voor deze tocht een ezel huren! De laatste nacht verblijf je in een familiehotel.

  • Vanaf € 405,- p.p.
  • Inclusief 4 nachten, ontbijt, diners, lunchpakket
  • Inclusief SNP-reispakket met kaarten en routebeschrijving.

Meer informatie over de 5-daagse minitrek in Vallée de la Clarée
51835 - wandelen in de bergen
Tijdens de wandelingen kom je door eeuwenoude plaatsjes

8 dagen Valle Maira, Italië

Deze wandelreis is voor families met kinderen van 8 jaar en ouder. Het Valle Maira, in de regio Piemonte, biedt een ongerept en zonnig berglandschap. Je overnacht op verschillende type locaties met een eigen kamer en privé badkamer. Elke dag ontvang je ontbijt en op sommige dagen een lunchpakket, ideaal voor een wandelvakantie met het gezin. Elke dag maak je een andere wandeling. Eén etappe wandel je samen met een gids en ezel! Onderweg kun je zwemmen in een bergmeer of klimmen en klauteren.

  • Vanaf € 865,- p.p.
  • De lichte variant is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar.
  • Inclusief overnachting, half pension en een aantal lunchpakketten

Meer informatie over de 8-daagse wandelvakantie met het gezin in Valle Maira

8 dagen Stubaital, Oostenrijk

Deze actieve wandelvakantie in het Stubaital is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Je ontdekt de vele sportieve mogelijkheden en gaat op een 4-daagse huttentocht vlakbij de Stubaier gletsjer. De eerste drie nachten verblijf je in een 3-sterrenhotel in Kampl, op basis van halfpension. Tijdens de huttentocht slaap je in berghutten boven de 2100 meter hoogte, op een lager, op basis van halfpension. Voor de wandeldagen krijg je een lunchpakket mee.

  • Vanaf € 660,- p.p.
  • Inclusief overnachting met halfpension en sommige dagen een lunchpakket
  • Inclusief Family Special-reispakket met wandelkaarten en informatie

Meer informatie over de 8-daagse wandelvakantie met het gezin in het Stubaital
51835 - beleveniswereld stubaital
In het Stubaital valt er genoeg te beleven voor kinderen

8 dagen Virgental, Oostenrijk

Deze familietrektocht, aan de zuidzijde van het Nationalpark Hohe Tauern, is geschikt voor kinderen van 8 jaar en ouder. De reis start in het dorpje Virgen, waar je de eerste drie nachten slaapt in een kleinschalige accommodatie. Dag vier begint de minitrektocht over de Venediger Höhenweg. Elke wandeletappe duurt zo'n 3 tot 5 uur. De zevende dag slaap je weer in Virgen en ga je met de auto naar de Grossglockner.

  • Vanaf € 575,- p.p.
  • Inclusief overnachtingen en ontbijt, lunchpakket en diner in de berghutten
  • Inclusief informatiepakket, Family Specials-pakket en wandeloorkonde

Meer informatie over de 8-daagse wandelvakantie in het Virgental

8 dagen Miemingerplateau, Oostenrijk

Deze wandelvakantie voor het hele gezin is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Je verblijft de hele vakantie hier in het Familie Landhotel Stern. Wandelingen en activiteiten in overvloed. Het hotel is CO2-neutraal en je geniet hier van gezonde, eerlijke maaltijden. Overdag maak je naar eigenlijk wens en planning een keus uit een wandeling of activiteit. Denk hierbij aan Geocaching, een paardentochtje, de Swarovski Kristalwelten bezoeken of in een bootje varen.

  • Vanaf € 700,- p.p.
  • Inclusief overnachtingen en halfpension.
  • Inclusief activiteitenprogramma met warme lunch voor kinderen
  • Inclusief gastenkaart en SNP-informatiepakket

Meer informatie over de kindvriendelijke wandelvakantie Miemingerplateau
Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.