5 zomerse activiteiten in Lech-Zürs am Arlberg

 © Lech Zürs Tourismus - Bernadette Otter 
Zonsopkomst in Lech Zürs am Arlberg

13 november 2019

door Miranda in Tips

Er zijn van die bestemmingen die heel populair zijn in de winter, maar eigenlijk als zomerbestemming vrij onbekend zijn. Lech am Arlberg en het bijbehorende Zürs is zo'n plek waar in de winter heel veel wintersporters komen, onder andere onze eigen koninklijke familie,  maar waar het in de zomer minstens net zo geweldig is. Het dorp zelf is sfeervol en ademt een bepaalde klasse uit. Je vindt hier luxe winkels en restaurants, maar - zeker in de zomer - kun je hier als 'Jan Modaal' ook een hele fijne vakantie beleven. Overnachten kan in een sjiek hotel, maar ook in een gemoedelijk en betaalbaar pension of appartement. En wat kun je doen in Lech in de zomer? Lees snel verder!

#1. Familiepuzzelwandeling: Grüner Rätsel-Ring

Deze familiewandeling loopt van Lech am Arlberg naar de Rud Alpe. Onderweg kom je langs diverse stations waar gepuzzeld moet worden en raadsels moeten worden opgelost. Wat de wandeling extra leuk maakt is dat de kids met een speciaal boekje op pad zijn, waarmee ze zich een echte detective voelen. Eenmaal boven op de alp kunnen de ouders heerlijk neerploffen op het zonnige terras van de berghut, terwijl de kinderen zich vermaken bij de grote (water)speelplaats.

Lech am Erlberg
Lech am Arlberg is een sfeervol Oostenrijks dorp (Foto: © Lech Zürs Tourismus - Bernadette Otter)

#2. Canyoning

Heb je oudere kinderen, of houd je zelf wel van water en actie, dan is canyoning een super leuke activiteit. Gehuld in een dik neopreen pak, klimgordel en helm ontdek je samen met een gids de geheime kloven rondom Lech am Arlberg. Onderweg glijd je over de rotsen naar beneden, ga je abseilen of spring je van verschillende hoogtes in het water. Je wordt begeleid door de gidsen van Arlberg Alpin.

#3. Golfen met uitzicht

Wanneer je een golfliefhebber bent, is golfen in de bergen natuurlijk helemaal geweldig. In Zug, dat direct naast Lech ligt, is een 9-holes golfbaan met een oppervlakte van 19 hectare. Je hebt niet alleen uitzicht op de geweldige bergwereld van het Vorarlberg, maar direct naast de baan stroomt ook een bergriviertje. Vind je één golfbaan niet genoeg, dan vind je er in de directe omgeving van Lech nog drie: 18-holes banen en één 9-holes baan op maximaal 65 km rijden.

Golfen in Lech am Arlberg
Golfen in Zug, vlakbij Lech am Arlberg (Foto: © Lech Zürs Tourismus)

#4. Hiken naar de top van de Arlberg: Valluga (2.811 meter)

Uiteraard kun je in de omgeving van Lech am Arlberg ook fantastisch wandelen. Eén van de letterlijke en figuurlijke hoogtepunten is zonder twijfel de hoogste top van de Arlberg regio: de Valluga op 2.811 meter hoogte. De top bereik je via een pittige tweedaagse wandeling, waarbij je overnacht in de Stuttgarter Hütte. Op dag 1 loop je zo'n 4,5 uur en op de tweede dag 6 uur. Eenmaal bovenop de top, kun je comfortabel met de lift naar beneden of te voet terug naar het dorpje St. Christoph en van daaruit met de bus terug naar Lech. Dit is overigens geen avontuur voor beginnende wandelaars.

#5. BBQ op de berg

Hoe leuk is dat: barbecuen op de berg. Uiteraard moet je wel je eigen eten, borden, bestek en een aansteker meenemen in je rugzak, maar verder zijn de BBQ-plekken in de omgeving van Lech volledig ingericht. Zo is er een grill, gedroogd hout en een fijne zitplaats. Er zijn maar liefst 8 plaatsen waar je in de vrije natuur je eigen worstjes en karbonades kan grillen. Je vindt de BBQ-plekken o.a. bij Wang Hus, Alpe Stubenbach en de Flühenweg / Ebra. Gebruik maken van de plekken is gratis, maar er wordt wel van je verwacht dat je ze ook weer netjes achterlaat.

Landschap Lech am Arlberg
De heerlijke bergwereld van Lech am Arlberg (Foto: © Lech Zürs Tourismus - Bernadette Otter)

Zomervakantie tips