Skip to navigation Skip to main content
50585 - 6 tips voor een familievakantie in See in het Paznauntal

See is een sfeervol dorp aan het begin van het Paznauntal in Tirol. Het dorp ligt op 1050 meter hoogte, ingenesteld tussen de bergketens van de Samnaun- en Verwallgroep. See heeft alle ingrediënten in huis voor een fijne familievakantie. Gezinnen met kinderen vinden hier een uitgebreid aanbod aan activiteiten. Van wandelen in de bergen tot spelen in een speeltuin of een frisse duik in het zwemmeer. Tips voor een familievakantie in See hebben we in dit weblog op een rijtje gezet.

#1. Wandelen

De omgeving rondom See nodigt uit tot het maken van allerlei wandeltochten. Te voet valt er ontzettend veel te ontdekken en daarbij is de natuur één grote kinderspeelplaats. Klimmen in de bomen, rennen over almen, riviertjes oversteken of met een verrekijker op zoek gaan naar bijzondere vogels en wilde dieren. Vanuit See zijn tal van wandeltochten voor families mogelijk. Er zijn zelfs wandelroutes die met de kinderwagen toegankelijk zijn, zoals bijvoorbeeld de route naar de Aschererhütte op 2256 meter hoogte. Andere tips zijn:

  • Route Bergstation Medrigalm - Versingalm: 5 km lang, wandeltijd 1,5 uur. Je wandelt over een grotendeels vlak terrein naar de Versingalm. Bij deze berghut is een kinderboerderij en ook kun je lokale producten proeven.
  • Route Frödenegg: 4 km lang, 1 uur wandeltijd. De wandeling naar het gehucht Födenegg is makkelijk. Eenmaal aangekomen word je getrakteerd op een prachtig uitzicht op de Lechtaler Alpen.
  • Wandeling naar het wellnesspark op de Medrigalm: vanaf het bergstation is het +/- 5 min lopen. Je vindt hier onder andere blotevoetenpaden, Kneipp-faciliteiten en waterbasins.

Meer over wandelen met kinderen in See >

50585 - kinderen in het wellnesspark in see
Het wellnesspark is leuk voor jong en oud!

#2. De Spongebobweek

Van 28 juli t/m 2 augustus 2019 zijn Spongebob en zijn vriendje Patrick aanwezig in See. Tijdens de Spongebobweek vindt er van maandag tot en met vrijdag een leuk programma plaats voor kinderen en ouders. Op maandag is er een wandeling en een cocktailparty. Op dinsdag gaat Spongebob mee de berg op naar het wellnesspark. Op woensdag is er een luchtbeddenrace op het meer en op donderdag kun je samen met Spongebob naar de Aschererhütte wandelen. Op vrijdag wordt de week afgesloten met een Spongebobfeestje aan het meer.

#3. Het zwemmeer in See

Op een warme dag is verkoeling meer dan welkom. Je kunt natuurlijk kiezen voor een bezoek aan het wellnesspark op de Medringalm, maar je kunt ook een bezoek brengen aan het zwemmeer in See. Dit meer is 6.000 m² groot en maximaal 4 meter diep. Er is een speciaal gedeelte voor kleine kinderen dat slechts 40 cm diep is. Rondom het meer ligt een brede ligweide. Ook zijn er een zonneterras en een avonturenspeeltuin aanwezig. Het meer is dagelijks van 09.00 uur tot 19.00 uur open.

50585 - badesee in see
Verkoeling vind je in dit heerlijke zwemmeer

#4. Vissen

Sommige kinderen zijn dol op vissen. Het is altijd fascinerend welke vangst ze kunnen binnenhalen. In het Paznauntal vind je meerdere mogelijkheden om te gaan vissen. Niet alleen in See, maar ook in Ischgl, Galtür en Kappl. Let wel op: vissen mag alleen op de daarvoor toegestane plaatsen. Soms moet je betalen om te mogen vissen en ook is er soms een maximum.

#5. Kidsclub See

Ga je op vakantie met een stel tieners tussen de 11 en 16 jaar? Dan hebben ze vast niet altijd zin om met hun ouders op stap te gaan. Kidsclub See biedt dan de oplossing. Kinderen van 11 tot en met 16 jaar vinden hier een gevarieerd weekprogramma met leeftijdsgenootjes. Uiteraard zonder ouders, maar wel met begeleiding. Op het programma staan activiteiten als klimmen op de klimmuur, een cursus mountainbiken en raften.

#6. De Silvretta Card all-inclusive

Iedereen die overnacht in de dorpen van het Paznauntal, krijgt de Silvretta Card all-inclusive gratis voor de gehele duur van het verblijf. Deze kaart krijg je bij de accommodatie van de verhuurder. De kaart biedt de hele zomer door allerlei gratis extra's en aantrekkelijke kortingen. Zo mag je gratis gebruik maken van de bergliften, zo vaak als je wilt. Ook kun je gratis gebruik maken van de zomerbus. Lees hier alles over de Silvretta Card all-inclusive >

50585 - wandelen in de bergen rondom see
Je kunt heerlijk wandelen in de bergen rondom See

Heb jij nog tips voor een familievakantie in See? Laat een reactie achter!

Badesee in See image widget
Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.