Webserie 24 UUR IN: Kufstein

Vakantie in het Kufsteinerland

16 juni 2019

door Miranda in Bestemmingen

24 UUR IN is dé webserie voor bergliefhebbers. In de afleveringen nemen we je een dag lang mee naar een bestemming in de Alpen. We proberen in 24 uur zoveel mogelijk te doen en te zien in de regio. Naast activiteiten en bezienswaardigheden ontmoeten we locals en genieten we van lokale specialiteiten. In de tweede aflevering van dit seizoen zijn we in Kufstein. De vakantieregio ligt in Tirol, net over de Duitse grens bij Beieren. Veel mensen kennen de naam van de stad Kufstein, omdat dit tevens de grensovergang is. In deze aflevering laten we zien, waarom het de moeite is ook eens de afslag van de snelweg te nemen en deze mooie vakantieregio te ontdekken.

Kufsteinerland: net over de Oostenrijkse grens

De sfeervolle Oostenrijkse stad Kufstein ligt net over de Duitse grens en wordt ook wel 'de parel van Tirol' genoemd. In de regio liggen acht vakantiedorpen: Bad Häring, Ebbs, Erl, Langkampfen, Niederndorf, Niederndorferberg, Schwoich, Thiersee. Je kunt hier terecht voor een actieve en afwisselende bergvakantie, maar je vindt hier tevens historie en cultuur. Vanaf grote afstand zie je burcht van Kufstein al liggen. Dit bouwwerk, dat ruim 90 meter boven de stad ligt, is meer dan 800 jaar oud. Mede door de strategische ligging is dit één van de machtigste verdedigingsbolwerken van Tirol. Uiteraard kun je de burcht bezoeken en hier een rondleiding krijgen. Ook in het centrum van Kufstein proef en zie je de historie van de stad. Maar ook kun je hier heerlijk winkelen of lekker eten en drinken in de vele cafés en restaurants die de stad telt.

Vesting Kufstein
De vesting van Kufstein is al meer dan 800 jaar oud

Fietsen, wandelen en water

De vakantieregio Kufsteinerland is een afwisselende regio waar actievelingen zich helemaal uit kunnen leven. Wanneer je van wandelen houdt, zijn er veel mogelijkheden. Zo kun je een relaxte en eenvoudige wandeling maken in het dal, met een berglift omhoog of een hoog alpine wandeling maken in het Kaisergebergte. Liever fietsen? Dat kan ook. Er liggen maar liefst 220 km aan fietspaden in het Kufsteinerland. Op warme zomerdagen kun je lekker afkoelen in één van de vele meren die de regio telt. 

Meren in het Kufsteinerland
Lekker afkoelen op een warme zomerdag in een van de vele meren in de regio

Tips voor een vakantie in het Kufsteinerland

  • Neem de eenpersoons Kaiserlift omhoog en bezoek de Brentenjochalm voor een heerlijke lunch of drankje tijdens het wandelen.
  • Voor een frisse duik kun je terecht bij de Thiersee of de Herzsee.
  • Een rondleiding in de burcht van Kufstein is een echte aanrader. Ontdek hoe ze eeuwen geleden leefden en de stad verdedigden. Je kunt hier ook terecht voor een 'ridderdiner' in de Festungswirtschaft.
  • Romantisch dineren en logeren voor twee? Boek dan het piepkleine brugrestaurant van Auracher Löchl, midden in het sfeervolle centrum van Kufstein.
  • Ben je een Ginliefhebber? Ga dan langs bij de de Ginbar Stollen 1930. Hier kun je kiezen uit meer dan 850 verschillende ginsoorten uit de hele wereld.

Zomervakantie tips