Webserie 24 UUR IN: aflevering Osttirol

Uitzicht op de bergen in Osttirol

15 mei 2019

door Florien in Bestemmingen

24 UUR IN is dé webserie voor bergliefhebbers. In afleveringen van ongeveer 20 minuten nemen presentatoren Frank en Miranda je mee naar verschillende bestemmingen in de Alpen. In de eerste aflevering van dit seizoen is Osttirol aan de beurt. De vakantieregio is onderdeel van Tirol en wordt gekenmerkt door een bergachtig landschap waar tal van activiteiten mogelijk zijn. Frank geeft je in deze aflevering een indruk van Osttirol en de vele vakantiemogelijkheden.

Wil je de video bekijken met ondertiteling? Schakel deze handmatig in onderaan de video.

Osttirol: hoge bergen en veel activiteiten

Osttirol, ook wel Oost-Tirol, is onderdeel van de provincie Tirol, maar wordt gescheiden door het Salzburgerland. Osttirol wordt gekenmerkt door een ruig en bergachtig landschap. Om die reden wordt de regio ook wel Berg Tirol genoemd. Je vindt hier maar liefst 266 bergtoppen boven de 3000 meter, waaronder Oostenrijks hoogste berg: de Grossglockner. De regio heeft gemiddeld meer zonuren dan elders in het land en doet op sommige plaatsen zelfs een beetje mediterraans aan. Osttirol is een ideale bestemming voor vakantiegangers van alle leeftijden. Er zijn tal van sportieve activiteiten mogelijk, maar uiteraard is er ook meer dan genoeg ruimte voor ontspanning.

Sillian en Obertilliach

Frank is in deze aflevering op bezoek in de dorpen Sillian en Obertilliach. Sillian is met iets meer dan 2000 inwoners één van de grootste gemeentes in de regio. Het dorp grenst aan Zuid-Tirol en biedt uitzicht op een machtige bergwereld. Obertilliach is met 688 inwoners een stuk kleiner, maar niet minder bijzonder. Dit dorp staat vooral bekend om de bijzondere bouwstijl. Hier is zelfs nog de traditionele 'nachtwacht' aanwezig. Sinds 1344 doet men 's nachts rondes in het dorp ter controle.

Zonsopkomst in Osttirol
Een ideale bestemming voor families

Osttirol is een ideale bestemming voor families met kinderen. Je vindt hier tal van leuke activiteiten voor gezinnen met kinderen van alle leeftijden. Denk aan avonturenparken, beleveniswerelden en (natuurlijke) zwembaden. Sillian en Obertilliach liggen beide in het Hochpustertal. Dit dal staat ook wel bekend als het meest familievriendelijke dal van Osttirol. In het hoogseizoen (juli/augustus) organiseert men van maandag tot en met vrijdag allerlei leuke activiteiten in het centrum van Sillian. Uiteraard zijn er ook allerlei avonturen mogelijk in de bergen. Denk bijvoorbeeld aan speciale themawandelingen en leuke speelplaatsen.

Tips voor een vakantie in Osttirol

  • Een bezoek aan het Wichtelpark in Sillian. Dit park is een leuk uitstapje voor families met kinderen. Je vindt hier onder andere een klimpark, speeltuin, tokkelbaan en mini golfbaan. Niet alleen geschikt voor de allerkleinsten, maar ook voor volwassenen.
  • Maak een tochtje met de Wichtel Express. Deze trein brengt families van de ene naar de andere activiteit.
  • Neem de lift omhoog en geniet van een spectaculaire zonsopkomst. Daarna kun je ontbijten in een berghut.
  • Doe een Biathlon. Dit is een winterse sport waarbij langlaufen en schieten centraal staat. In Osttirol kun je deze sport ook zomers beoefenen bij een speciaal trainingscentrum. Met speciale skeelers/schaatsen leg je een parcours af. Uiteraard mag je daarna ook proberen te schieten.
Genieten op een ligbed in de bergen van Osttirol
Genieten op een ligbed in de bergen van Osttirol

Zomervakantie tips