12 hele lekkere zoetigheden uit de Alpen

12 hele lekkere zoetigheden uit de Alpen

12 januari 2019

door Florien in Algemeen

In de Alpen kun je jezelf te buiten gaan aan allerlei zoetigheden. Heerlijke snoepjes, koekjes en cakejes die perfect zijn als klein tussendoortje tijdens een wandeling. Natuurlijk neem je na afloop van de vakantie een voorraad van je favoriete lekkernijen mee naar huis. Een ideaal cadeautje voor degene die op je huisdieren heeft gepast, maar ook om zelf van te genieten. In dit weblog heb ik 12 hele lekkere zoetigheden op een rijtje gezet.

#1. Toblerone

Zwitserland staat bekend om de heerlijke chocolade. Een goed voorbeeld daarvan is Toblerone. De combinatie van honing- en amandelnougat met Zwitserse chocolade is hemels en tegenwoordig wereldwijd bekend. De melkchocolade variant is inmiddels ook verkrijgbaar in wit en puur of met een vulling van fruit en noten.

#2. Mozartkugeln

Je kunt ze in alle Oostenrijkse supermarkten kopen: Mozartkugeln. Ronde chocoladeballetjes, gevuld met een crème van nougat en praline, marsepein en pistache. Er zijn veel variaties, maar onze favoriet is toch echt de Mozartkugel van Mirabell.

Zakjes met Mozart Kugeln

#3. Madeleines

Eén van de lekkerste Franse cakejes is de madeleines. Deze cakejes worden gebakken in de vorm van een schelp en vaak per stuk verpakt. Madeleines hebben een heerlijke vanillesmaak.

#4. Manner Schnitten

Een ideaal tussendoortje om weer op krachten te komen tijdens een wandeltocht. Even pauzeren met een slok water en een Manner Schnitten. Dit koekje bestaat uit 5 laagjes met knapperige wafels en hazelnootcrème.

Manner Schnitten koekjes

#5. Cantuccini

Cantuccini is een heerlijk amandelkoekje met een lichte citrussmaak. Deze krokante lekkernij past perfect bij een kopje thee, koffie of warme chocolademelk. Lekker om mee te dopen!

#6. Macarons

Inmiddels ook verkrijgbaar in Nederland, maar nergens zo lekker als in het land van herkomst: Frankrijk. Macarons zijn niet goedkoop en dat heeft alles te maken met de ingrediënten (onder andere amandelmeel) en hoe deze gemaakt worden. Macarons zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en smaken.

#7. Ferrero Rocher

Ferrero Rocher is het oudere broertje van Kinder Chocolade en Rafaello. De gouden verpakking maakt dit chocolaatje extra luxe. En om eerlijk te zijn, zo smaakt deze ook! Ferrero Rocher heeft een vulling van chocoladecrème en één hazelnoot. Daaromheen zit een krokant wafeltje gedoopt in chocolade en geroosterde hazelnoten. Heerlijk!

Doosje met Ferrero Rocher bonbons

#8. Werther’s Original

Met Werther’s Original wordt de ervaring in de bergen nog beter. Dit heerlijke karamelsnoepje is een traktatie voor jong en oud, op ieder moment van de dag. Oorspronkelijk komt Werther’s Original uit Duitsland, maar tegenwoordig kun je de snoepjes ook in veel andere landen kopen.

#9. Rafaello’s

Rafaello’s is het zusje van Kinder Chocolade en Ferrero Rocher. Wat mij betreft één van de lekkerste bonbons ter wereld. De buitenkant bestaat uit een krokant wafeltje met witte chocolade en kokos. De vulling bestaat uit een zachte crème en één amandel. Rafaello’s zijn per stuk verpakt en ideaal om uit te delen.

#10. Ritter Sport

De vierkante chocoladerepen van Ritter Sport kom je tegen in allerlei smaken. Per smaak heeft de wikkel een andere kleur en altijd kun je duidelijk zien welke variant je in handen hebt.

Rittersport chocolade

#11. Nougat

Nougat zoals wij die kennen, vindt haar oorsprong in Montélimar (Frankrijk). Opgeklopt eiwit wordt gemengd met verhitte glucosestroop, honing en amandelen. Uiteraard bestaan er veel variaties op de traditionele Franse nougat.

#12. Ricola

Ricola vindt haar oorsprong in Zwitserland en werd in 1940 op de markt gebracht. Het snoepje bevat maar liefst 13 verschillende kruiden. Uiteraard zijn er sindsdien meerdere smaken bijgekomen. Ricola staat bekend om de verzachtende werking bij keelpijn.

Zakjes Ricola in de supermartk

Wat is jouw favoriete snoepje, koekje of cakeje uit de Alpen?

Zomervakantie tips