Tips voor een vakantie in het Stubaital

Tips voor een vakantie in het Stubaital

11 oktober 2018

door Florien in Bestemmingen

Het Stubaital heeft een centrale ligging in Tirol, niet ver van Innsbruck. Ideaal, want op die manier kun je er ook makkelijk met het vliegtuig en openbaar vervoer komen. Het dal is ongeveer 35 kilometer lang en wordt omringd door de Stubaier Alpen. Tijdens een vakantie in het Stubaital zijn tal van activiteiten mogelijk. Niet alleen voor stellen, maar ook voor families met kinderen. In dit weblog geef ik je een aantal tips.

#1. Met de Stubaitalbahn naar Innsbruck

De Stubaitalbahn rijdt sinds 1904 en verbindt Fulpmes met Innsbruck. In ongeveer een uur word je met deze tram naar de hoofdstad van Tirol gebracht. Eenmaal daar kun je wandelen door het centrum, winkelen en tal van bezienswaardigheden bekijken. Bijvoorbeeld Kaiserliche Hofburg Innsbruck en Alpenzoo Innsbruck.

#2. De Grawa waterval en WildeWasserWeg

Op ongeveer 15 kilometer afstand van Neustift ligt de bijzondere Grawa waterval. Met een breedte van ruim 85 meter is dit één van de breedste in de Oostalpen. Het water dendert 180 meter naar beneden en de nevel die daarbij vrijkomt, is goed voor de luchtwegen. Middels een wandeling van ongeveer 15 minuten is de Grawa waterval te bereiken (Ook geschikt voor rolstoelen en kinderwagens). Wil je de wandeling uitbreiden? Kies dan voor de WildeWasserWeg. In drie etappes maak je kennis met de waterwereld van het Stubaital. Meer informatie over de Grawa waterval en WildeWasserWeg vind je hier >

De Grawa waterval in het Stubaital
De Grawa waterval in het Stubaital (Foto: © TVB Stubai Tirol, Andre Schönherr)

#3. De Stubaier Gletscher

Eén van de hoogtepunten in het Stubaital is de Stubaier Gletscher. De gletsjer ligt aan het eind van het dal en is te bereiken met de Gamsgarten I & II. In de wintermaanden kan hier geskied worden op het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk, maar ook in de zomermaanden is dit een leuk uitstapje. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de ijsgrot en geniet van het uitzicht vanaf het Top of Tyrol uitzichtpunt op 3210 meter. Ook zijn er allerlei wandelingen mogelijk.

#4. De Baumhausweg met de hele familie

Het Stubaital is een fijne bestemming voor families met kinderen. Er zijn tal van activiteiten mogelijk. Een echte familietip is de Baumhausweg (Schlick 2000). Deze avontuurlijke wanderoute van ongeveer 2 uur voert langs zeven spectaculaire boomhutten. Elke boomhut heeft een ander thema en bevat een kleine opdracht waar zelfs de allerkleinsten aan mee kunnen doen. Hebben de kinderen alle opdrachten volbracht, dan krijgen ze aan het eind van de wandeling een verassing.

Een boomhut van de Baumhausweg in het Stubaital
Een boomhut (Foto: © TVB Stubai Tirol, Andre Schönherr)

#5. Het Stubay Freizeitcenter

Een bezoek aan het StuBay Freizeitcenter is niet alleen geschikt op warme, zonnige dagen, maar ook als het slecht weer is. Over een oppervlakte van ruim 5000 m² vind je alle mogelijkheden voor waterpret en ontspanning. Er zijn verschillende sauna’s, binnen- en buitenzwembaden, glijbanen, bubbelbaden, grote ligweides, een speeltuin en een beachvolleybalveld. Ook is er een restaurant aanwezig.

#6. Wandel de Stubaier Höhenweg

Het Stubaital biedt een uitgebreid netwerk aan wandelpaden van verschillende niveaus. Naast dagtochten en themawandelingen kun je ook een aantal meerdaagse wandelroutes wandelen. Een tip is de Stubaier Höhenweg. De route heeft een lengte van 120 kilometer, overbrugt ruim 8000 hoogtemeters en is verdeeld over 8 etappes. Je wandelt van berghut naar berghut, hoog in de bergen. Natuurlijk is het mogelijk om de hele route te wandelen, maar je kunt ook één of een aantal etappes uitkiezen.

Wandelen in de bergen langs een bergmeer in het Stubaital
Wandelen in de bergen (Foto: © TVB Stubai Tirol, Andre Schönherr)

#7. Rodelen op de Serlesblitz rodelbaan

Vanuit Mieders heb je toegang tot bergwereld Serles. Ook deze bergwereld is zeer geschikt voor families. Eén van de hoogtepunten is de Serlesblitz zomerrodelbaan, beter bekend als één van de steilste rodelbanen in de Alpen. De baan heeft een lengte van 2,4 kilometer en daarbij overbrug je ruim 640 hoogtemeters. Snelheden tot wel 42 km per uur zijn daarbij mogelijk.

Heb jij nog tips voor een vakantie in het Stubaital? Laat een reactie achter!

Zomervakantie tips