Tips voor een vakantie in TirolWest

Tips voor een vakantie in TirolWest

27 september 2018

door Florien in Tips

De vakantieregio TirolWest ligt, zoals de naam al doet verklappen, in het westen van Tirol. De regio verbindt het Inntal in het oosten, de Arlberg en het Stanzertal in het westen en het Paznauntal en Oberinntal in het zuiden. Er zijn vijf dorpen om in te overnachten en Cultuurstad Landeck is het centrale hoogtepunt. TirolWest heeft alles in huis voor een fijne vakantie voor bergliefhebbers van alle leeftijden. In dit weblog geven we je een aantal tips.

#1. Breng een bezoek Cultuurstad Landeck

Cultuurstad Landeck wordt ook wel gezien als het centrale punt van de vakantieregio TirolWest. Deze prachtige stad ligt op 816 meter hoogte en daar torent Schloss Landeck nog ver bovenuit. Landeck is een mooie stad waar liefhebbers van cultuur van alles kunnen ontdekken. Bezoek bijvoorbeeld het kasteel uit de 13e eeuw of verken de smalle straatjes van het centrum. Er zijn een aantal leuke winkels en meerdere restaurants met terrassen. Bezoek je Landeck op vrijdag? Dan mag de Landecker Frischemarkt zeker niet ontbreken. Deze grote versmarkt staat vol kraampjes met allerlei lekkernijen en vindt van 09.00 – 17.00 uur plaats.

#2. Ontdek het natuurspektakel Zammer Lochputz – Klamm

Eén van de hoogtepunten in TirolWest is het natuurspektakel Zammer Lochputz – Klamm. In de loop der eeuwen heeft het water van de rivier de Lötzbach zich een weg weten te banen door het gesteente en dat is via een wandeling te bekijken. Onderweg passeer je een aantal hoogtepunten, waaronder de 30 meter lange Lötzer waterval. Ook maak je kennis met de bijzondere legende van de kloof.

Van begin mei tot eind september is de Zammer Lochputz – Klamm dagelijks geopend van 09.30 – 17.30 uur. Toegang is gratis met de TirolWest Card.

De Zammer Lochputz – Klamm in TirolWest
Maak een wandeling door de Zammer Lochputz - Klamm (Foto: © Archiv TirolWest Daniel Zangerl)

#3. Genussberg Venet

Genussberg Venet is vanuit Zams met de Venet Gondelbahn bereikbaar. Op deze 2512 meter hoge berg zijn allerlei activiteiten mogelijk. Bijvoorbeeld een ritje met mountaincarts, paragliden, wandelen en mountainbiken. Ook zijn er meerdere leuke berghutten waar je terecht kunt voor een goede maaltijd.

#4. Bezoek een distilleerderij in distilleerderijdorp Stanz

Het dorp Stanz ligt boven Landeck en staat bekend als distilleerderijdorp. Van de 160 huishoudens in het dorp hebben er 53 een eigen distilleerderij. Schnapps en allerlei andere drankjes worden hier gemaakt. Bij een aantal daarvan kun je terecht voor een kleine proeverij. Ook is er een gemakkelijke wandeling van 10,5 km mogelijk vanuit Landeck. Samen met een gids ga je op ontdekkingstocht.

 

#5. Verken het uitgebreide netwerk aan wandelpaden

TirolWest biedt een uitgebreid netwerk aan wandelpaden van verschillende niveaus. Er zijn niet alleen wandelingen mogelijk in het dal, maar ook in de bergen. Kies voor een mooie dagtocht, themawandeling en meerdaagse wandelroute of een wandeling met gids. Een tip voor families is de Tobis themawandeling. Via vijf speelstations wandel je een route van drie kilometer. Een andere tip is de Starkenberger Panoramaweg. Deze meerdaagse wandeltocht is verdeeld over zeven etappes en heeft een lengte van 51,6 kilometer.

Wandelen in TirolWest met uitzicht op Schloss Landeck en de stad
Je kunt heerlijk wandelen in TirolWest (Foto: © Archiv TirolWest Daniel Zangerl)

#6. Kneipp-faciliteiten

In TirolWest vind je een aantal Kneipp-faciliteiten (ook wel Kneippanlagen genoemd). Deze natuurlijke vorm van wellness is perfect om even helemaal te ontspannen. Het water komt uit natuurlijke bronnen en is lekker fris. Bezoek bijvoorbeeld Kneippanlage Kronburg of Kneippanlage Grins.

#7. De TirolWest Card & gratis met de gondel

Wanneer je verblijft in één van de vele accommodaties in TirolWest, ontvang je gratis de TirolWest Card. Met deze kaart zijn veel uitstapjes gratis of kun je toegangskaarten kopen met een aantrekkelijke korting. Ook kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer en aan een aantal georganiseerde wandelingen deelnemen. Maar er is meer: bij een verblijf van vijf dagen of langer is gebruik van de gondel op Genussberg Venet gratis.

Zwemmen in een zwembad in TirolWest
Er zijn ook genoeg mogelijkheden voor een middag zwemmen (Foto: © Archiv TirolWest Daniel Zangerl)

Heb jij TirolWest wel eens bezocht en heb je nog tips? Laat een reactie achter!

Zomervakantie tips