6 fijne campings in het Sauerland

camping Sauerland

1 november 2020

door Thijs in Kamperen

Het Sauerland en campings gaan hand in hand. De Duitse regio ligt in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen. Bekende plaatsen zijn Winterberg, Willingen en Meschede. Het voordeel van het Sauerland is dat je hier heerlijk kunt kamperen op slechts een paar uur rijden van Nederland. Campings vind je in het Sauerland in allerlei soorten en maten. Bekijk hieronder een aantal van onze favorieten.

#1. Camping Gut Kalberschnacke

Deze camping in Sauerland ligt direct aan de Lisertalsperre, een mooi meer in het zuidwesten van het Sauerland. De terrassencamping heeft ruime plekken met uitzicht op het water. Bij Camping Gut Kalberschnacke zijn tenten, caravans en campers welkom. Ook kun je hier overnachten in een bungalow of een ‘Schlaffässer’, een soort wijnvat omgebouwd tot slaapruimte. Voor kinderen zijn er leuke faciliteiten op de camping, zoals een speeltuin, tennisbaan en basketbalveld. Huur ook een fiets op de camping, breng een bezoekje aan de sauna of speel minigolf met het hele gezin.

#2. Campingplatz Valmetal

De fijne Camping Valmetal ligt middenin het bos in een romantisch dal en langs een riviertje. De plaatsen zijn ruim en worden goed onderhouden. Verblijf hier met tent, caravan en camper. De camping is familievriendelijk en biedt een tennisveld, speeltuin, tafeltennistafel, speelweide en leuke (creatieve) activiteiten. In de directe omgeving van Camping Valmetal kun je het Sauerland te voet en op de fiets ontdekken.

kamperen tent Duitsland

#3. Camping Wannetal

Camping Wannetal ligt in het noorden van het Sauerland, vlakbij Warstein en Meschede. De terrassencamping ligt in een groene omgeving, in het bos en met veel water in de buurt. Wandelen, fietsen en watersporten zijn hierdoor allemaal mogelijk. Voor kinderen is er een leuke speeltuin. Je kunt hier verblijven met de caravan, tent en camper.

Ook interessant:

#4. Campingpark Hochsauerland

Terrassencamping Campingpark Hochsauerland ligt in een prachtige groene omgeving, in de buurt van Winterberg. De plaatsen zijn vrij groot en ook het sanitair is keurig en ruim. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten zoals een speeltuin, tafeltennistafel en een speelveld. Zowel voor campers, caravans als tenten is er plek. Ook kun je op het zonnige terras of in de bar plaatsnemen en genieten van een koud Duits biertje van de tap.

#5. Campingplatz Winterberg

Campingplatz Winterberg ligt in het gelijknamige dorp. Naast de camping vind je een bikepark, klimpark en zomerrodelbaan, leuk voor het hele gezin! Meer dan 100 plekken zijn hier geschikt voor tenten en caravans en er zijn plaatsen voor campers. Het is ook mogelijk om een vaste caravan te huren voor 4 personen.

camping Duitsland

#6. Hunau Camping

Centraal in het Sauerland ligt Hunau Camping, tussen Schmallenberg, Meschede en Willingen. De groene camping heeft zo’n 100 plaatsen voor tenten, caravans en campers. De plekken zijn ruim en de faciliteiten zijn goed georganiseerd. Bij Hunau Camping kun je ook overnachten in een vat, een appartement of een vakantiehuis.

Zomervakantie tips