Skip to navigation Skip to main content

7 fijne campings in het Sauerland

Campingduitsland

Het Sauerland en campings gaan hand in hand. De Duitse regio ligt in de deelstaten Noordrijn-Westfalen en Hessen. Bekende plaatsen voor een kampeervakantie in het Sauerland zijn Winterberg, Willingen en Meschede. Het voordeel van het Sauerland is dat je hier heerlijk kunt kamperen op slechts een paar uur rijden van Nederland. Campings vind je in het Sauerland in allerlei soorten en maten. Bekijk hieronder een aantal van onze favorieten.

Campings in het Sauerland

Op zoek naar een camping in het Sauerland? In deze regio vol bossen en meren vind je een mooi aanbod van campings. Er zijn enkele grotere familiecampings, maar ook kleinschalige natuurcampings voor rustzoekers. Op slechts een paar uur rijden van Nederland vind je prachtige plekken om te kamperen met je caravan, camper of tent. Voor vakantiegangers die met de camper onderweg willen in het Sauerland is er de campertocht langs de vijf grote stuwmeren van het Sauerland. Hieronder hebben we enkele fijne campings in het Sauerland voor je op een rijtje gezet. 

1. Camping Gut Kalberschnacke, Drolshagen

Deze camping in Sauerland ligt direct aan de Lisertalsperre, een mooi meer in het zuidwesten van het Sauerland. De terrassencamping heeft ruime plekken met uitzicht op het water. Bij Camping Gut Kalberschnacke zijn tenten, caravans en campers welkom. Ook kun je hier overnachten in een bungalow of een ‘Schlaffässer’, een soort wijnvat omgebouwd tot slaapruimte. Voor kinderen zijn er leuke faciliteiten op de camping, zoals een speeltuin, tennisbaan en basketbalveld. Huur een fiets op de camping, breng een bezoekje aan de sauna of speel minigolf met het hele gezin.

Tip: Liever op een vakantiepark overnachten? 6 fijne vakantieparken in het Sauerland >

 

2. Campingplatz Valmetal, Bestwig

De fijne Camping Valmetal ligt middenin het bos in een romantisch dal en langs een riviertje. De plaatsen zijn ruim en worden goed onderhouden. Verblijf is hier mogelijk met een met tent, caravan en camper. De camping is familievriendelijk en biedt een tennisveld, speeltuin, tafeltennistafel, speelweide en leuke (creatieve) activiteiten. In de directe omgeving van Camping Valmetal kun je het Sauerland te voet en op de fiets ontdekken. Winterberg en Willingen liggen op niet al te lange afstand.

Wandelensauerland

3. Camping Brilon

Camping Brilon wordt omgeven door de ongerepte natuur van het Sauerland en ligt aan de rand van de historische hanzestad Brilon. Zwemmen doe je in het openluchtzwembad Waldfreibad Gudenhagen, wat op tien minuten afstand wandelen ligt. De camping is aangelegd in terrassen en wordt gerund door de Nederland/Duitse familie Terhardt. Zij heten je van harte welkom op de camping en vertellen je met alle leifde over de mooiste wandel- en fietsroutes. Op Camping Brilon is ook een groot aantal chalets te huur. 

4. Camping Wannetal, Warstein

Camping Wannetal ligt in het noorden van het Sauerland, vlakbij Warstein en Meschede. De terrassencamping ligt in een groene omgeving, in het bos en met veel water in de buurt. Wandelen, fietsen en watersporten zijn hierdoor allemaal mogelijk. Voor kinderen is er een leuke speeltuin. Je kunt hier verblijven met een caravan, tent of camper.

5. Campingpark Hochsauerland, Winterberg

Terrassencamping Campingpark Hochsauerland ligt in een prachtige groene omgeving, vlakbij Winterberg. De plaatsen zijn vrij groot en ook het sanitair is keurig en ruim. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten zoals een speeltuin, tafeltennistafel en een speelveld. Zowel voor campers, caravans als tenten is er plek. Ook kun je op het zonnige terras of in de bar plaatsnemen en genieten van een koud Duits biertje van de tap. In de winter is Campingpark Hochsauerland ook geopend.

Campingparkhochsauerland

6. KNAUS Campingpark Hennesee, Meschede

Terrassencamping Knaus Campingpark ligt op loopafstand van de Hennesee, een van de grootste stuwmeren van de omgeving. Ontspannen aan het water is mogelijk aan de eigen ligweide, die via een tunnel te bereiken is. Andere voorzieningen van Knaus Campingpark Hennessee zijn onder andere een binnenzwembad, sportveld kinderboerderij, fietsverhuur, speeltuinen, een speelkamer en een restaurant. Het is een ideale camping voor een kampeervakantie met de familie in het Sauerland. De 4-sterrencamping

7. Campingplatz Hof Biggen, Attendorn

In het zuiden van het Sauerland, bij Attendorn, ligt de familievriendelijke camping Hof Biggen. De camping ligt op 4 km van de Bigensee te midden van een heerlijk groen landschap. Omdat er op de camping geen zwembad is, is er de 'Hof Biggen Ferienbus'. Deze bus je elke woensdag tijdens de paas- en zomervakantie in Noordrijn-Westfalen naar "AquaMagis - DE sauna- en avonturenwereld in de Märkischer Kreis", waar zich de eerste waterglijbaan ter wereld en de eerste loopglijbaan van Europa bevinden. Op Campingplatz Hof Biggen kun je niet alleen kamperen, er zijn ook stacaravans te huur. In het campingwinkeltje kun je terechte voor de dagelijkse boodschappen en kampeeraccessoires. 

Meer campings in het Sauerland

Zit jouw camping in het Sauerland er niet tussen? Hieronder vind je nog meer campings voor een kampeervakantie in het Sauerland:

 

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.