De 5 mooiste wandelroutes om de Traunsee

De 5 mooiste wandelroutes om de Traunsee

22 juni 2018

door Joris in Wandelen

De Traunsee is één van de mooiste en grootste meren van Oostenrijk. Perfect voor een zomervakantie in de bergen en aan het water. Eerder kon je al meer lezen over watersporten in en op de Traunsee. Maar, naast watersporten is deze bestemming ook ideaal voor het maken van prachtige wandelingen. Zowel om het meer als in de omliggende bergen vind je de mooiste wandelroutes. Lees in dit blog meer over een aantal van de mooiste wandelroutes.

#1. BergeSeen Trail Traunsee

De Salzkammergut BergeSeen Trail is een lange-afstandswandelroute van maar liefst 20 etappes met een totale lengte van 350 kilometer! De route loopt deels langs de Traunsee, waardoor een aantal etappes toegankelijk zijn. Hierbij gaat het om etappe 1, 18, 19 en 20. De etappes zijn tussen de 10 en 19 kilometer lang en duren tussen de 2,5 en 6,5 uur. Onderweg kom je op alle vier de etappes langs berghutten.

#2. Naturerlebnisweg Gmundnerberg

Een leuke wandelroute voor het hele gezin is de Naturerlebnisweg Gmundnerberg. Op de route vind je één van de mooiste uitzichtspunten in het Salzkammergut. Onderweg kom je maar liefst 11 interactieve belevenisstations tegen. Elk station heeft een bepaald thema en leert je weer iets nieuws. De wandelroute is in totaal 5,3 kilometer lang en start bij Berggasthof Urzn.

#3. De tour om de Traunstein

Aan de oostkant van de Traunsee ligt de (bijna) gelijknamige berg de Traunstein, van 1691 meter hoog. Tijdens deze wandeltour loop je om de berg heen, via de Ramsaualm en de Laudachsee, Jausenstation Moaralm en Hois'n Wirt. Geniet van de mooiste uitzichten en de prachtige natuur in de omgeving van de Traunsee en Traunstein.

#4. Die Höllengebirgstour

Deze wandelroute vind je op het hoogteplateau van het het Höllengebirges, aan de zuidwestkant van de Traunsee. Je bereikt het hoogteplateau via de Feuerkogelseilbahn, welke vertrekt vanuit het dorp Ebensee. De wandeling start bij het bergstation van de Feurkogelseilbahn. De route loopt via de Riederhütte, de Alberfeldkogel en Feuerkogel.

#5. Baumwipfelpfad am Grünberg

Het idee van een Baumwipfelpad, of boomtoppenpad, onstond al in 1929. Al snel werd het plan werkelijkheid en stond er een houten toren van 20 meter hoog. Helaas was er destijds nog weinig ervaring met Baumwipfelpaden en moest de toren na 7 jaar alweer worden afgebroken. Nu, bijna 90 jaar later, wordt alsnog een nieuwe toren neergezet. In juli 2018 vind de officiële opening van Baumwipfelpad Grünberg in Gmunden plaats. De toren wordt 39 meter hoog en het hele pad is 1400 meter lang.

Meer over wandelen bij de Traunsee >

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips