Een onvergetelijke vakantie aan de Traunsee

Een onvergetelijke vakantie aan de Traunsee

5 juni 2018

door Yvonne in Watersport

Het mooie blauwe meer de Traunsee vind je in de Oostenrijkse deelstraat Oberösterreich. Hemelsbreed ligt het meer zo'n 65 kilometer ten westen van de stad Salzburg. De Traunsee kenmerkt zich door zijn diepte, helderheid en diverse landschap rond de oever. Langs het meer vind je een aantal dorpen en de stad Gmunden. Daarnaast kun je op en in het meer genieten van de leukste activiteiten!

Traunsee Feitjes

  • Oppervlakte: 24 km2
  • Diepte: 191 meter
  • Hoogte: 420 meter
  • Maximale lengte: 12 km
  • Maximale breedte: 3 km
  • Km vanaf Utrecht: 975
  • Grootste dorp/stad: Gmunden

Bestemmingen rond de Traunsee

Doordat de Traunsee omgeven wordt door bergen vind je aan de oostkant van het meer geen doorlopende hoofdweg langs de oever. Wel vind je hier steile bergen die direct naast het meer opdoemen en her en der accommodaties en hotels. In het zuiden vind je het grote dorp Ebensee, in het noorden de stad Gmunden en in het westen Altmünster. Andere kleine dorpjes aan de westoever zijn Traunkirchen, Imwinkel, Mitterndorf en Viechtau.

Meer over de Traunsee >

Zeiltochten maken op de Traunsee

Watersporten in en op de Traunsee

De Traunsee is het op drie na grootste meer van Oostenrijk en daarnaast het diepste (191 meter). In het meer vind je prachtig helderblauw water, van topkwaliteit. Op sommige plekken kun je tot wel 60 meter diep kijken. In de zomer loopt de temperatuur van het water op tot wel 20 graden. Rondom het meer vind je meerdere stranden en er zijn allerlei activiteiten mogelijk. Deze ruime keus aan activiteiten is ook waar de Traunsee bekend om staat. Zeilen, duiken, waterskiën, wakeboarden, surfen, suppen, kayakken, kitesurfen en nog vele andere watersporten zijn hier mogelijk. Rondom het meer vind je veel zeilscholen, bootverhuren en meer.

Genieten van kayakken en kanoën op de Traunsee

Zeilwedstrijden op de Traunsee

Ook professionele watersporters hebben de Traunsee ontdekt! Al meerdere jaren vinden internationale zeilwedstrijden als de RC44 en GC32 ook plaats op de Traunsee. Een jaarlijks terugkerend event is de Traunseewoche. Dit event en vele andere zijn absolute trekpleisters. Tegelijkertijd zorgen al deze evenementen voor de ontwikkeling van de beste faciliteiten voor watersporten en -sporters. Meer dan 40 bedrijven werken samen onder het label 'Wassersportarena' om zowel toeristen als professionals een onvergetelijke ervaring op de Traunsee te kunnen geven.

Zomervakantie tips