Savoie Mont Blanc: e-biken in La Plagne

Savoie Mont Blanc: e-biken in La Plagne

14 april 2018

door Yvonne in Reisverslagen

Centraal in het Franse departement Savoie ligt de bestemming La Plagne. Wellicht komt deze naam je bekend voor als skigebied? Ook in de zomer kun je hier terecht voor leuke activiteiten. Afgelopen zomer bezochten we La Plagne, waar we in de bergen gingen fietsen met de e-bike. Daarnaast ontdekten we een bijzondere activiteit: hydrospeed! In dit reisverslag lees je meer over La Plagne en e-biken.

Roadtrip door Savoie Mont Blanc

We bezoeken La Plagne tijdens onze roadtrip door Savoie Mont Blanc. Na de bestemming Beaufortain rijden we in ongeveer 2 uur naar La Plagne. La Plagne blijkt weer een compleet andere bestemming te zijn. De regio Beaufortain is relatief wijds en de dorpen zijn klein en authentiek. La Plagne is behoorlijk het tegenovergestelde. We rijden via Aime de bergen in richting de dorpen van La Plagne.

Over La Plagne

La Plagne kun je het beste omschrijven als een bergresort, bestaande uit meerdere dorpen. Je vindt hier maar liefst 6 dorpen tussen de 1800 en 2100 meter. Via een bergweg zijn deze dorpen aan elkaar verbonden. Vanuit het dal rijd je langs Plagne 1800, Plagne Centre, Plagne Soleil, Plagne Village, Plagne Bellecôte en Belle Plagne. De dorpen zijn middels bergliften (en in de winter via skipistes) en wandel- en fietspaden met elkaar verbonden. Het voordeel van de dorpen is dan ook echt dat je je hier middenin de bergen bevindt. Daar tegenover staat wel dat de dorpen niet een knusse en authentieke uitstraling hebben en met name uit hoogbouw in chaletstijl bestaan. Natuurlijk wisselt het erg per dorp. Voordeel is wel dat de accommodaties relatief goedkoop zijn en de voorzieningen uitgebreid. Restaurants en winkels genoeg!

Uitzicht op La Plagne Bellecôte, bergen en lift

Accommodaties in La Plagne

Natuurlijk bestaat La Plagne niet alleen maar uit hoogbouw. We verblijven in Plagne 1800 in het Hôtel Le Cocoon. Vanaf ons balkon hebben we een geweldig uitzicht op de bergen aan de andere kant van het dal. Zo vind je her en der op de mooiste plekjes leuke chalets, romantische hotels en vakantiehuizen in authentieke stijl.

Vakantiehuizen en chalets in la Plagne, Savoie, Frankrijk

E-biken in La Plagne

We spreken met onze gids af in Plagne Bellecôte, een dorp op 1930 meter hoogte. Wanneer we op zoek gaan naar de fietsverhuur stuiten we in het dorp al snel op een handige plattegrond. Hierop staan alle winkels duidelijk aangegeven. Nadat we onze fietsen hebben gekregen stappen we op en gaan we ervandoor! We merken meteen het voordeel van deze bestemming. In plaats van omhoog fietsen of eerst met de lift omhoog, bevinden we ons meteen in de bergen. Na een klein stukje te hebben gefietst door het dorp (over asfalt) gaan we over op offroad-fietspaden. Met een prachtig uitzicht over het dal fietsen we richting Plagne Soleil. Het uitzicht is prachtig en de route makkelijk te doen. We merken dat deze zeer toegankelijk is voor niet ervaren mountainbikers zoals ons.

Mountainbikepaden en pumptrack

Onderweg komen we een aantal leuke mtb-paden tegen, waar we onze 'downhill skills' op kunnen oefenen. Natuurlijk gaat onze gids voorop en we zijn onder de indruk van de snelheid waarmee hij over de paden gaat. Terug in Plagne Bellecôte fietsen we nog even naar de pumptrack, een parcour met heuvels en kuilbochten. Een leuke uitdaging en perfecte afsluiter van de dag.

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips