Skip to navigation Skip to main content

Laat de roadtrip door Savoie Mont Blanc beginnen!

16126 - Laat de roadtrip door Savoie Mont Blanc beginnen!

Al een aantal jaar heb ik het genoegen om voor Indebergen op reis te mogen gaan. Ik bezocht onder andere het Ötztal, Val Gardena en het Alpbachtal. Maar, helaas stond een reis door Frankrijk nog niet op de lijst. Afgelopen zomer besloot ik dat het tijd werd voor verandering. Tijd voor een ontdekkingstocht door de Franse Alpen en om precies te zijn door de noordelijke Franse Alpen en de departementen Haute Savoie en Savoie. Deze twee departementen vormen samen de vakantieregio Savoie Mont Blanc. De komende weken neem ik jullie op Indebergen mee op deze reis, langs 6 bestemmingen en tal van fantastische activiteiten. Bekijk hieronder alvast een overzicht.

Het hoogtepunt van Savoie Mont Blanc

Zoals genoemd bestaat de vakantieregio uit twee departementen: Haute-Savoie in het noorden en Savoie in het zuiden. De regio grenst in het noorden aan Zwitserland en in het oosten aan Zwitserland en Italië. De naam verklapt het eigenlijk al, maar het hoogtepunt van Savoie Mont Blanc is natuurlijk de hoogste berg van de Alpen: de Mont Blanc. Deze imposante berg is 4808 meter hoog en een waar geografisch herkenningspunt. De Mont Blanc is de hoogste top van het gelijknamige Mont Blancmassief. Andere bekende toppen in het massief zijn de Aiguille du Midi (3842 m), de Mont Blanc de Courmayeur (4765 m) en de Grandes Jorasses (4208 m).

De route

Tijdens de roadtrip neem ik mijn broertje (bergliefhebber en ervaren klimmer) mee. Om een duidelijk beeld van Savoie Mont Blanc te krijgen, besluiten we in een cirkel door de regio te rijden, waarbij we stoppen bij een aantal bestemmingen. Bij elke bestemming ondernemen we een aantal activiteiten. De reis begint in Amsterdam, middels een vlucht naar Genève. Vanuit hier gaan we met een huurauto naar de eerste stop: Samoëns. Na Samoëns rijden we door naar Megève, Val d'Arly (waar we overnachten in La Giettaz), Beaufortain (waar we overnachten in Hauteluce), La Plagne en als laatste stop het Meer van Annecy. Bekijk de route hieronder op de kaart.

De activiteiten

  • Samoëns: e-biken, een bezoek aan de bloementuin, raften
  • Megève: canyoning, een vlucht over de Mont Blanc
  • Val d'Arly: e-biken, zwemmen in het meer
  • Beaufortain: via ferrata, bezoekje aan het Lac de Saint-Guérin
  • La Plagne: e-biken, hydrospeed
  • Meer van Annecy: bezoekje aan La Sambuy, kayakken
In een vliegtuig over het Mont Blancmassief
Een vlucht over de Mont Blanc

Uitzicht op de brug in het Franse dorpje Flumet
Genieten van het uitzicht in Flumet (Val d'Arly)

Wandeling in de bergen in La Sambuy
Wandelen in La Sambuy met twee Franse gidsen

Kayakken op het Meer van Annecy
Genieten van een kayaktocht op het Meer van Annecy

Volgende week lees je meer over de eerste stop: Samoëns.

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.